Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Spenótos gombóc recept

Spenótos gombóc recept

Elkészítési idő 90 perc

A Spenótos gombóc hozzávalói:
1 csomag spenót (50 dkg, gyorsfagyasztott),
3 db szikkadt zsemle,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
12 dkg vaj,
2 dl tej,
6 dkg parmezán,
2 db tojás
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, szerecsendió


A Spenótos gombóc elkészítési módja:
A zsemléket 1 cm vastagon felszeleteltem és a szeleteket felkockáztam. Tepsiben egyenletesen eloszlattam. 100 C fokra előmelegített sütőben 15 percig szárítottam, aztán kb. 30 percig hűlni hagytam. A fölengedett spenótot kinyomkodtam és finomra vágtam. A vörös- és fokhagymát apróra kockáztam, majd 2 dkg vajon pár percig pároltam. Hozzáadtam a spenótot, rövid ideig tovább pároltam, aztán felöntöttem a tejjel. Felforrósítottam és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszereztem. A zsemlekockákat egy fém tálba szórtam és leöntöttem a spenótos tejjel. Fakanállal hozzákevertem a tojásokat, belegyúrtam 3 dkg reszelt sajtot és negyed óráig állni hagytam. Ezután a spenótos masszából vizes kézzel 12 db gombócot kerekítettem, majd enyhén sós vízben, közepes lángon (az újraforrástól számított 12-15 perc alatt) megfőztem őket. A megmaradt vajat egy serpenyőben felolvasztottam. A gombócokat szedőkanállal kiemeltem és tiszta konyharuhán lecsepegtettem. Az olvasztott vajjal meglocsolva és a megmaradt reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A spenótos gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook