Pánikzavar! Cipralex! Vélemények (beszélgetés)
a csoda, én azt hiszem, önmagunkban van. Csak ezt is fel kell fedezni. És ez is idő. Legalább annyi, mint amennyi önismeretre kell......
És igne, ezért xarok a fórumok, a net.... pont h inkább összekavarják az embert.... ráadásul, a hsz-ók jó része nem saját tapasztalatból beszél, hanem a szomszédasszony sógoránk a szomszédjának a vkijével történtet adják elő saját sztoriként......ami persze urbán legenda, mert az a vki is hallotta csupán, de azért magáénak vallja a sztorit.....
Az a helyzet, h páromnál is volt már oylan szakasz, amikor megint majdnem vissza kellett vinnem a dokihoz.... De akkor elég rendesen rárivalltam, és döntés elé állítottam... vagy ő maga, saját erőből, vagy visszamegy a dokihoz..... Kijött magától... megtalálta az utat.... na ez az, amit meg kell tnulni...
Nekem anno nulla volt a libidom, ennyi!
Igen.Akkor pontosan ismered.Az örvény alján kuporogva mentem a dokihoz,és azért írtam,hogy ismerem az érzést,amikor eleinte vannak pánikrohamok,ez-az,közben összezavarják az embert,hogy úristen,tedd le,mert ez,meg az lesz.És akkor már nem tudod mit csinálj...Pedig egyszerűen az orvosra kellene hallgatnod..Egy utat választani..Te döntöd el mit,de akkor ne kapkodj erre-arra hanem járd végig.1 évig tünetmentes lettem,most elő-elő jön,de én tudom miért,van pár oka,amit sajnos nem lehet megszüntetni.Tehát:Megtanulok vele élni..Na és ERRE jó a cipra.Hogy erre rájöjjön az ember! Az a baj,sokan azt hiszik:Csodabogyó...Bekapok 1-2 szemet,és a rózsaszín felhő hasáról,minden csillámlik! Holott egy frászt! Nekem elmondta a doktornő,hogy ne várjak csodát! Ez egy mankó...Ami segít,hogy magamtól rájöjjek,mi lenne a helyes.Csodaszer egyszerűen nem létezik.Erre kellene rájönni.És nem is Al..pirin,hogy bekapok egy szemet,és elmúlik a fájdalom.Ez egy hosszabb folyamat.
talán azért, mert vmi jó kis vírust nyaltál be, nem a ciprát.....
figyi! Ne sajnáld, h segíteni szeretnél... hisz tudod! Van, akin lehet, van, akin nem..... A te lelkiismereted tiszta! És ez nagyon nagy szó a mai világban! Te megtetted, ami tőled tellett....
Óóóóóó, de ismerem ez a "ne hagyd magad gyógyszerezni!".... és társai szöveget! Amikor prom volt a mélyben, hányan próbálkoztak! Volt, aki az asztal alatt dörzsölgette a kezeit, aztán "küldte az energiát" páromnak....... Jesszus! Amikor meg nem hallottam, osztotta az észt, h ne engedje a xanaxot, stb..... Nem mondom, én se akartam, mert vhol úgy éreztem, h az már a vég.... akkor tényleg baj van, ha mag nem mászik ki belőle..... homeopátiával, gógynövényekkel kezdtem én is nála, de xart se ért.... és Ő maga kért, h segítsek, vigyem orvoshoz! Ekkor léptem! És bizony megérte! 9 hónap alatt leállhatott a kemikáliumokkal! Hatott, visszaállította! Nem mondom, h soha nem lesz ilyen epizód az életében, mert bki, bmikor visszaeshet, de akkor legalább tudja, h kihez menjen! És bízik az orvosban is, és bennem is!
kicsit úgy érzem, h a pánik, szorongás mellé hipochonder is vagy.... mi lenne, ha 1x nem olvasnád el a lehetséges mellékhatásokat???? Elhiszed, h semmi bajod nem lenne..... (félre ne érts, nem bántani akarlak!!!!)
A cipra nem a pánikra van,hanem depresszióra.Tehát nem igazán ludas semmiben.Azért mondják,hogy egy hétig,csak fél szemet,utána 1 egészet.Szörnyen féltem,és volt nagy-nagy pánikrohamom is.6 hét után lett jó.De az ember kibír 6 hetet! Kell,hogy legyen ennyi ereje.Ha nincs,akkor sem a cipra,sem más nem fog segíteni,csak a kórház,ahol lenyugtatnak úgy,hogy rohamok ugyan nem lesznek,de sok más sem...Tökéletes articsóka lesz az emberből...Hát azt sem lehet életnek nevezni....:(
Frontin sose használt... akár mennyit bevehettem belőle...
Persze,hogy a gyógyszer az ok! Hiszen leírja a használatiban,hogy ELEINTE pocsék dolgokat produkál!! De UTÁNA hatni fog. A frontin nagyszerű,az az egyetlen probléma vele,hogy nem szabad sokáig szedni,mert függőséget okoz,mint a drog.Vagyis,amikor le kell állnod vele,na akkor fogsz igazán szenvedni! A Cipra ártalmatlan.A frontin nem!
Sajnos a pánikos fórumokon is ez megy..:( Mindig megjelenik egy "forradalmár" aki azt mondja:Ne szedd,mert káros,ez lesz,az lesz.Páran így is tesznek,aztán csodálkoznak,hogy rosszabbodik az állapotuk,és a "hülye" orvos nem tud segíteni...
Eszükbe sem jut,hogy hiszen a doki tudja,mit miért tesz,és CSODASZER NINCS...Sajnos a cipra sem az,és az agy nem játékszer,hogy szedem,nem szedem.Vagy kap másikat,és az persze JOBB...Az érdekes csak az,hogy ha az ember utána olvas,akkor szinte mindegyikben ugyan az a hatóanyag,csak más a leánykori nevük...Placebó hatás...
Jelenleg a Cipra a legjobb.(ez nem az én véleményem,a neten olvastam). Mindig megfogadom,hogy nem szólok bele,de mindig előjön a "Jajjistenemszegénykém"-és én ökör segíteni próbálok.De minek??? Ha valaki elhiszi,hogy egy szem bevétele után(mikor pontosan le van írva,hogy napok,esetleg hetek kellenek a hatásmechanizmus kialakulásához)neki ez a gyógyszer nem jó....akkor minek jártassam a számat?
Hát nem tudom.... az ügyeletes doki szerint a gyògyszer az ok..... hát most már amugysem venném be többet, bevettem a frontint ha segit akkor a gyógyszer a bünős..... marad akkor este yarocen azt kész
az nem annak az 1 szemnek a mellékhatása... ahhoz, h kiváltsa a mellékhatásokat (amik lehetnek ugye, de nme biztos, sőt...)azért el kell, h érjen bizonyos szintet....
És ha benyaltál vmit? Azért ne felejtsük el, h járványos időszak van....
Nem lebeszelem, hanem figyelje magat, ha szokatlan, akkor az uj gyogyo okozHATja.
Teljesen igazad van.... iszonyat, ennél jobb a roham is, az hamar elmúlik azt kész.... de ennél szenvedjek ki tudja meddig s mi jönne még elő..
Figyelj...Nekem mindegy.Segíteni próbáltam.Sokaknak az a bajuk,hogy a pánikos fórumon is lebeszélik róla,és a végén összezavarodik.Az orvosa tudja,mit,miért.Ha nem szedi,ne szedje.Ő nem panaszkodott beszédzavarról,csak olyan tünetekről,amik nekem is voltak.De tudod mit? Beszéld le róla. Nem a lányom,nem a rokonom.Segíteni próbáltam,tiszta szívemből,mert tudom miken megy át.Beszéld le róla,igazad van.Én,ennyit tudtam,és nem többet.Széllel szemben pedig nem fogok pisálni.Nem szedi,ne tegye.Sajnálom őt.Ennyi.
Nezd, neked jo volt, sokaknak jo, masnak meg nem. Ugyanaz a fogamzasgatlo se jo minden nonek.
Nekem miutan meg a fejfajas ellenere is beszedtem a ciprat, beszedzavaraim lettek es felkelni se tudtam a fejfajastol, miutan abbahagytam, gyorsan elmult az egesz.
Szoval eroltetnem kellett volna?
Ne mar.
Te a sajat testedert, o pedig az oveert felel.
Az nem ilyen tipusú gyógyszer,mint a cipra.Az egyszerű aszpirintől is sokan kapnak asztmarohamot.Ez más tipusú.BIZTOS,hogy nem lesz tőle bajod.Csak most EZT érzed.Tudom.Én is átmentem ezeken.
De nem mindenkinél! Hidd el,nálam beszaribb a világon nincs! egyszer fordult elő szörnyű nagy,a második,harmadik,már könnyű volt,bekaptam egy frontint,a negyedik annyira enyhe,hogy frontin sem kellett! Utána elmúlt!
S a doki közölte hogy 10 ezerből egy ... hát én voltam az az egy
Vannak azért szép kis gyogyszerek.... egyszer egy gyomorgyogyszertől tarkómerevséget s fenn akadó szemeket kaptam....roham mentö vitt el
Két hét ilyen rosszulléttel? Kizárt.... mondta az ügyeletes hogy iszonyat rossz dolgokat müvelhet a cipralex....
Igen.Ha azt vesszük,minden ott van.Normális esetben,mégis csak akkor lázasodunk be,ha betegek vagyunk.Mondom(mielőtt belekötnének,hogy a szomszédék Pistije,bezzeg...) normális esetben!
Ugye-ugye...Találtam még valamit,máshol.Egy lány panaszkodott,hogy rosszul van,ezt a választ kapta a szakembertől.
"Szia! A cipralexet reggel kell bevenni, evés után. Ez egy úgynevezett aktiváló hatású antidepresszáns, azaz mellékhatásként álmatlanságot okozhat (ezért a reggeli adagolás). Hatása a rendszeres alkalmazásban körülbelül a második hét végén alakul ki (a hatásmechanizmusa miatt). "
A testho szabalyozas kozpontja is az agyban van.
Igen. Van,aki eltudja kerülni.Irigylem.
Felhivtam az ügyeletet... elmondtam a tüneteket s hogy mit vettem be..... azt mondtàk hogy ôrüljek hogy csak ennyi van, s vegyek be 0.75 mg frontint
Ez mind szep es jo, de ez az agyra hat es nem vagyunk egyformak.
En igazabol az ilyen gyogyokat inkabb elkerulom, nem is kertem masikat az orvostol.
Hirtelen jött rosszullétkor vert ki a láz, zsibbad és ég mindenem.... iszonyatosan remegek
Az enyémen nem olvastam.A láz,arra van,hogy segítse a vírust leküzdeni...hogy jön ez össze?
További ajánlott fórumok: