Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia Zsófi!
A pajzsmirigy ultrahangon gondolom a bal oldali lebenyt is megnézték neked, ott akkor nem volt semmi elváltozás? Tehát akkor neked az orvos azt mondta, miután beleszúrtak a pajzsmirigyedbe és mintát vettek, hogy nem lehet eldönteni hogy rossz vagy jó indulatú a daganat? Ha rossz indulatú, akkor mind a két lebenyt kiveszik, ha jó indulatú, akkor csak az egyiket. Nem lesz semmi gond az altatásnál.
Igen köszi, minden rendben velem, hormont minden reggel szednem kell, életem végéig, de ez már a napi rutinhoz tartozik. Októberben lesz 2 éve, hogy megműtöttek. Én híztam a műtét elött, szerencsére utána már nem. Nekem a bal oldali lebenyembe van egy 4 mmes göb, de azzal nem csináltak semmit, szerencsére a mai napig nem növekedett.
Szia Zsófi!
Nincs mitől félned, minden rendben lesz, hamar túl leszel rajta. Neked volt valami tüneted még, mielött felfedezted a csomót? Nem híztál esetleg? Magától a műtéttől félsz vagy mitől?
Ez a sok műtét meg izotóp nyilván nagy sokk volt a szervezetednek. Lehet, kicsit több idő kell neki, hogy helyreálljon.
Babát szeretnétek? Ha jól emlékszem van egy kisfiad. Neki lesz tesó?:-) Sok szerencsét kívánok hozzá.
Szia Zsófi!
Azt tudod már, hogy ki fog műteni?
Szia, együttérzésem a fogászati bajaid miatt, remélem, már minden rendben.
Ez a fulladás, nyelés probléma nem biztos, hogy összefüggésben van a pm-es dologgal. Majd kérdezd meg a dokit.
Inofolicot miért iszol?
Addig is, jó egészséget kívánok!
Szia Zsófi!
Velem teljesen ugyazez történt mint veled, csak annyi, hogy nekem nem volt mandulagyulladásom. Nekem is a gégém mellett jobb oldalt volt a csomó és a nyelési mozdulatokat követte. Vérképem nekem is rendben volt, kb 3 körüli volt a TSH-m. Nekem a műtét után derült ki, hogy a szövettan eredménye: non-invazív follicularis neoplasia papillaris jellegű morfológiai jegyekkel. Nekem azt mondta az orvos, hogy ez azt jelenti, hogy a ráknak az 5 jellemzőjéből nálam 3at találtak meg, de még így is a szakirodalom a jó indulató daganatok közé sorolja.A legtöbben a fórumról mi is az Országos Onkológia Intézetbe estünk át a műtéten. Ha bármilyen kérdésed van keress nyugodtan, vagy itt a fórumon vagy üzenetben. És ne aggódj, meg fogsz gyógyulni! Én teljesen jól érzem magam. :)
Szia,
Megvagyok. Szedem a vagon kalciumot, szenvedek a melegtől. Plusz most mentem vissza dolgozni. Fogaimmal szenvedek tovább, egy begyulladt, szájseben kötöttem ki, felvágt@k az ínyem🤪😵
Alkulok mint púpos gyerek...
Am azt vettem észre, mielőtt jön eső, akkor fulladok, nehezen nyelek, és veszek levegőt. Októberig nincs esemény, akkor kell majd menni vvre.
Iszok inofolicot, az elvette az étvágyam legalább😁😁😁
Szia!
Hogy vagy? Mi újság veled?
Ha visszaolvasol a fórumban, korábban volt szüksége rá valakinek. Csak nem emlékszem, hogy mennyire régre kell visszaolvasni.
Még a műtétem előtt olvastam végig az egész fórumot.
Nekem tal@n kellett volna, de a fülészetre se jutottam vissza. Most valahogy jobb lett, miután egy koncerten próbáltam kiabálni😝 kalcium szintemtől is függ nagyban.
Egyéb gondok háttérbe szorították ezt a projektet.
Sziasztok!
Volt valakinek szüksége műtét után foniátriai kezelésre?
Sziasztok!!
Kedves Mindenki kérlek segítsetek nekem abban, hogy melyik orvost ajánljátok a műtétre, mert a doktorom azt mondta hogy nagyon nem mindegy kinek a keze alá kerülök.Esetleg a Szent Imrében tudtok valakit???
A Szent Lászlóban is úgy hallottam hogy van jó szakember kérlek segítsetek.
Köszönöm
Kellett, igen, hogy megnézzék, rákos-e. Szerencsére nem volt az.
Hát, a göb nem annyira tudományos, a leletírásnak is meg van az ajánlott szakzsargonja :-)
5-dike már itt van, egészen közel, másfél hét.
Én teljesen laikus vagyok, úgyhogy csak a dokinő tudja megmondani, hogy műthető vagy-e, én nem. Nem is mernék ilyesmit mondani.
Nekem volt műtétem, csaknem a teljes pajzsmirigyet kivették. Volt egy nagy hideg göb a bal oldali lebenyen, ami már a légcsövemet is kicsit elnyomta. A jobb oldali lebeny is nagyon göbös volt - bár ott inkább meleg göbök voltak - így azt is kikapta a sebész.
szia!!
5-én megyek a dokinőhöz vissza.esetleg ha príviben átküldenéd az email címed akkor az ultrahangot is elküldeném neked.Annyi lenne a kérdésem még hogy müthető vagy igy???Lenne egy mellkisebbitő mutétem a Szent Imrébe de a dokinő azt mondta nem vagyok müthető egy honappal ezelött.
Neked volt mütéted?Miért? En jelenleg a Balázsovics Judithoz járok.
A nyakgödör az a kulcscsontok közötti rész a nyakadnál.
Szóval meg van nagyobbodva. Hogy benne van-e a pakliban a rák, azt én nem tudom, a dokinőd majd megnézi a leletet és ha úgy látja, hogy az izotópos leleted indokolja, elküld citológiai vizsgálatra, az tudja megmondani, hogy vannak-e rákos sejtek.
Izotópost azért szoktak javasolni egyébként, hogy lássák, vannak-e göbök, ha igen, mekkorák és milyenek. A meleg göbök nem rákosodnak, a hidegek (nem működőek, azok kevesebb jódizotópot vesznek fel) hajlamosabbak esetleg rákosodni.
Az a kevés, amit írtál, szerintem nem utal rákra, de a teljes lelet érdekes. Mikor mész a dokinőhöz?
Kedves Böce!!
Köszönöm a segítséget a nyakgödrög mit jelent??Benne van a pakliban a rák??Mert a dokinő azt mondta még mielött elmentem erre a vízsgáltar hogy mindenképpen minnél elöbb csináltassam meg aaz izotopos vízsgálatot.
Nyugodtan írhatsz mert nem vagyok felős fajta és min dig megusztam jóindulató daganatokkal:-)
Szia!
Ugyan nem vagyok orvos, de kb. annyit jelent, hogy meg van nagyobbodva a pajzsmirigyed, a nyakgödörig. Bal oldalon a működés nem egyenletes, lehetnek "hideg", nem működő területek.
De hangsúlyozom, ez nem pontos megfogalmazás, kérdezd az orvosodat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?