Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
A bébikaja nekem is új, én a műtét utáni napon már rendesen ettem.
Elvileg pépes kajára voltam kiírva, de reggelire és vacsorára zsömle volt, vagy joghurttal, vagy kefírrel, ebédre pedig leves, natúr szelet+krumplipüré.
Szóval semmi bébikaja:-) Persze akiknek olyan nagyon nagyot vágnak, ott nyilván tényleg kell a pépes.
De valószínűleg neked sem fognak nagyot vágni.
Szia Amira!
Engem is a doktorúr műtött. Sajnálom, hogy bántja a göb a hangszálaidat, akkor gondolom jó indulatú a göb. Egy oldali eltávolításod lesz csak?
Sziasztok!
Először is köszönöm a válaszokat. Nekem a többi szokásos dolgon ami általános, a bébikaja és a szivószál volt meredek, de ha írjátok akkor biztos van valóság alapja, mert tapasztalatból írtátok. Nekem nem gázos annyira a sztorim, egy göböm van és rekedségen kivül nem igazán csinál problémát, a mérete is pici, de ha beszélni akarok rendesen ki kell venni. A Boér főorvos úr fog műteni.
Szia Böce!
Igen igazad van, ezek is kellenek. :)
Nem tudom, hogy az Onkológiaiban mi van, de szerintem evőeszköz, bögre, pohár is kell.
Ez nekem pl. eszembe se jutott, még a múlt rendszerben voltam egyszer kórházban, akkor még adták ezeket, nem kellett vinni.
Szia Amira!
Amiket írtál, azokat mindenképp vidd magadaddal, plusz még a szokásos tisztálkodási szerek, pizsma, hálóing, papucs, köntös.
Ha gondolod írd le röviden a történetedet. Ki fog műteni?
Biztosan. Én két hét múlva mentem dolgozni, akkor már nem volt duzzadt.
Igaz, nem ekkora műtétem volt, de nekem is kivették az egészet.
Sziasztok
Azoknak a segitségét szeretném kérni, akiket az onkológián műtöttek Bp-n.Októberben műtenek és arra lennék kiváncsi, hogy mit érdemes magammal vinni a kórházba, gondolok itt kispárnára szívószálra, bébiételre...
Elöre is köszönöm a válaszokat.
Szia Anikó!
Sajnálom, hogy nem tudsz aludni. :( Szedsz fájdalomcsillapítót? Próbálj meg pápes dolgokat enni, nekem a bébi étel bevállt anno.
Szia Kriszti!
Nekem a nyelési mozdulatokat követte, gondolom akkor neked is.
Kedves Channa!!
Köszönöm a válaszodat és nagyon megnyugtató volt számomra.
Úgy is minden kiderül előbb utóbb hiába stresszelek rajta.
Amit nagyon nehezen viselek, hogy egyfolytában szorít és folyt.Volt még valakinek olyan hogy rátekeredett a légcsőre???
És milyen a hangod? Beszélni tudsz? Ki tudod mondani, hogy IBI? Nem fogy el a levegőd?
Ahhoz képest, hogy ilyen nagy műtéted volt, elég hamar kitettek:)
Én 11 napig voltam bent....
Ezt mindenkinek:D
Bár a nyakunkon lévő vágás elég ronda egy ideig, de 1-2 év múlva már alig látszik:D
Nekem lassan 10 éves lesz a műtétem és szinte semmi nyoma. Néhány éve még kiszúrták, de az utóbbi 1-2 évben csak akkor látták, ha mondtam, hogy el van vágva, pedig nem ráncos a nyakam, hogy eltakarják a ráncok:D
Nem tudom mennyivel magasabbak a referenciánál, de azért nem kell nagyon megijedni, hiszen ezek az értékek a legtöbb autoimmun pm. betegnek magasak. Nekem is az volt. A fura az, hogy alacsony TSH mellett, ami elvileg túlműködés, magas a triglicerided. Ennek alacsonynak kellene lennie, ahogy a vércukornak is.
És el kell, hogy keserítsek mindenkit, mert ezek az értékek mindig rosszak lesznek.
Mondjuk a hemoglobin, hematokrin, Protrobin, RDW inkább valami vérképző problémára utalnak, de gondolom ha gond lenne, akkor mondaná, akár a háziorvos is.
Nekem a hemoglobinom nem magasabb a referenciánál, de mindig a felső referenciával egyezik meg, aminek nagyon szoktak örömködni a dokik.
Ja, a műtét után a koleszterinnel együtt a triglicerid még magasabb lesz.
Nyugi! A vérképed egyáltalán nem utal daganatra!
Szia!
Nem tudom.
Volt a pm. műtét után egy orrsövény és egy epe műtétem, és mindkét alkalommal nehezen eltettek fel. Lehet, hogy érzékenyebb vagyok az ilyen szerekre. Én már a bátorítótól is elaludtam:DDDD
Szia!
A dagadás majd szép lassan elmúlik - nem is biztos, hogy egyenletesen. Nekem például a jobb oldalon sokkal előbb elmúlt, mint a bal oldalon.
És szörnyen ideges meg türelmetlen voltam, hogy miért nem múlik ott is. Aztán szépen elmúlt, felszívódott és ma már (11 hónap múlva) alig látszik.
Csak légy türelmes és bizakodó, szépen rendbejön és majd elhalványul a vágás is, nem lesz olyan szörnyű. Csak nyugalom és türelem meg bizakodás kell, negatív energiák nem😃
Gyógyulást kívánok.
Szia Anikó!
Igen persze, mivel foglalkozol?
Szia Anikó!
Na látod, ha anyosód mondja, hogy javulsz, akkor minden rendben van. Az orvos mit javasolt neked, mennyi ideig maradj otthon táppénzen?
Sziasztok!
Fura, hogy írjátok ezt az izotópos vizsgálatot, nekem ez teljesen kimaradt. Nekem egyből biopsziára került sor.
Szia Kriszti!
Sajnálom, de ha műtétre kerül sor, akkor valószinüleg ezek az értékek majd normalizálódnak és sokkal jobban fogod majd magad érezni! :)
Kedves Anikó!!
Köszönöm a válaszaidat, és remélem nem lesz rosszindulatú:-)
Bár ha az lesz akkor is úgy is ki vesznek mindent, szóval pozitívan fogok hozzá állni.
Neked lesz valamilyen kezelés??
Kedves Anita!!!
Ezek a magas értékeim és mindig egy kicsit magasabbak:
-Monocita
-Eozinfil
-Vörösvérsejt
-Hemoglobin
-Hematokrit
Trigliceridek
Alacsony
-Protrobin
-RDW-Sd
és persze a TSH az konkrétan0,1
És ezek nem akarnak eltűnni:-(
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?