Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Szia! Igen 2011-ben túlműködésem volt 0,1 alatti volt a tsh-m, de ami érdekes magától helyre állt. A következő hónapban 0,13 majd 0,37 aztán pedig már csak negyedévente kellett ellenőrizni és csak azt mondták, h rendben van. Nem kellett gyógyszert sem szednem. Anti tpo, Trak T3 T4 értékek közben mind jó volt.
A saját endokrinológusomhoz még nem jutottam el, de kíváncsi leszek mit mond.
Így nem mondták, h mi bajom vagy, h van e vmi, én meg csak örültem, h értékem jók.
Szia!
Ha lehetséges, akkor jó lenne tudni, hogy mit csináltál:)
Sokan követnénk példádat!
Látta az előző vizsgálati eredményeidet is?
Mondott valamit, hogy lehetséges ez?
Csak azt tudom elképzelni, hogy az eltűnt göb csak egy akkor túlműködő valami volt, és a túlműködés megszűnése miatt visszahúzódott. Vagy autoimmun vagy és elsorvadt.
Mi is a betegséged neve?
Sziasztok!
Voltam pajzsmirigy uh-n . Eredmény érdekes 2011-ben a jobb oldalon találtak egy 8 mm-es göböt, ma a bal oldalon de hála már csak 4 mm-es. Nagyon megvizsgált, mert mondtam neki, h a jobb oldalt volt göb egy évvel ezelőtt, hát nézte jó sokáig többször is, de jobb oldalt nem volt semmi.
Nem tom lehetséges-e ez? szerintetek?
A túlműködés rendeződése egyéni, valamint az is, hogy milyen kezelést alkalmaznak. Nekem a túlműködésem nem rendeződött 1 év alatt sem, ezért is kellett a műtét.
A hasimotonál igen előfordulhat, hogy átmegy túlműködésben, illetve az is, hogy normális a működése. Ennek a betegségnek ez a lényege, de a végeredmény mindenképp az, hogy előbb-utóbb elsorvad. A mézhez és szelénhez nem tudok hozzászólni.
szia!
az alulműködős fórum jobban pörög, jobban jársz, ha inkább oda írsz. :-)
csak a szelén szedéshez tudok hozzászólni, ajánlott, mert segíti a pajzsmirigy normális működését.
tudomásom szerint.
Sziasztok!
Az alulműködős fórumon már jelentkeztem, hamarosan mennem kell ellenőrzésre, és a Fórum olvasgatása kapcsán elég sok kérdés merült fel bennem, amiket szeretnék a dokival megbeszélni. Ezért most újra elkezdtem nézegetni, h mire is szeretnék választ kapni, és ott láttam, h vki írta ezt a fórumcímet. Nem akarok túl nagy butaságot kérdezni a dokitól, ezért Benneteket kérdezlek, hátha Ti nem mosolyogtok ki. Nekem Hashimotom van. Ez elvileg az, h nem működik, ezért szedem a hormont. Ez átfordulhat túlműködésbe? Ha igen, akkor tényleg nem szabad mézet enni, mert vki azt írta, h túlműködésben nem ajánlott, és mi ahova lehet, inkább azt használunk mint cukrot. (tudom, h a cukor mennyire nem egészséges, de még nem iktattuk ki teljesen)
És a szelén szedéséről mi a véleményetek?
Nagyon izgulok a vizsgálat eredménye miatt.
Előre is köszi a válaszokat.
Sziasztok!
Pm túl működésem van. Kezeléstől kinek mennyi idő alatt rendeződik/rendeződött a hormona?
jól van, ahogy gondolod.
szívesen.
Lehet, hgoy olvastál. Igen, írogatok ide-oda. Ami érdekel.
Voltam endokrinológusnál már. Nem jelezte, hogy gond lenne. Most ő küldött el újra vérvételre. Na hát kiváncsi leszek akkor újra csak az eredményre.
Köszönöm a segítséget.
ja, és elvileg nem változhat nagyon a TSH értéke.
nem ciklusfüggő.
szia!
azt hiszem, olvastalak másik fórumban is....
ahhoz, hogy a terhességed megmaradjon, 1-2 között kell lennie. (persze ez csak egy hiba lehet a gépezetben, más oka is lehet a vetélésnek).
ez a legutóbbi 2,45 már biztos, hogy nem jó, mindenképpen keress fel egy endokrinológust.
IR-t nézetted?
az jó, ha még rendszeres a ciklusod, de nem jelenti azt, hogy minden rendben van.
Kedves Fórumozók!
Nem tudom,hogy van-e gond a pajzsmirigyemmel. Eddig még nem mondta senki. Segítenétek? Lenne néhány kérdésem.
1. Lehet hülyeséget kérdezek, de a TSH változik a ciklus alatt? Tehát pl. csökken vagy nő a ciklus előrehaladtával?
2. A középidőben pl. 1, 120 (normálértéke: 0, 400-5, 010). A 19. napon pl. 2, 450 (0, 400-5, 010).
Csak azért érdekel, mert akkor terhebeesni a tsh-m szerint lehetne. De mi van ha teherbe esek és ilyen a 19. napi eredményem. De ez megint csak hülye kérdés, mert ha terhes leszek 1,120-as tsh-val, akkor a 19. napon már megint csak másképp kell nézni az értéket, mert akkor már terhes vagyok???!!! NEM??
Két vetélésen vagyok már túl. Eddig nem mondták, hogy lenne valami baj a pajzsmirigyemmel, de már én magam sem tudom, hogy ezek az értékek akkor jók-e vagy sem.
2008-ban 3. napon vett eredmény:
TSH: 1,9000 (0,400-5,010)
T3: 3,77 (1,50-4,00)
T4: 1,11 (0,80-1-90)
2011-ben a 12.-13. napon eredmény:
TSH: 1,120 (0,400-5,010)
T3: 3,65 (1,50-4,00)
T4: 0,68(0,80-1,90)
2012-ben 19. napon:
TSh: 2,450(0,400-5,010)
T3: 3,79 (1,50-4,00)
T4: 0,87 (0,80-1-90)
Szerinttek van okom arra gyanakodni, hogy van valami gubanc nálam? Mensim rendszeres, nem vagyok túlsúlyos sem túl sovány.
Most megyek valami féle vérvételre holnap, mert erősödött a szőrzetem. De ennyi.
Szerintetek?
manapság nagyon hamar rohannak a csajok a nőgyógyászhoz terhesek-e.
már ahogy nem jött meg mennek, ez a 4-5. hét.
az első 12 hétben rengeteg a vetélés, ami régen föl sem tűnt, mert a nők nem rohantak egyből a dokihoz. kicsit késett, vagy esetleg 1-2 hetet simán elvetétl és ki sem derült, azt gondolták, hogy hát késett, hát nincs semmi.
igazából nincs is semmi, ez a természetes szelekció.
az első 12 hétben a terhességek kb. 40-60 %-a szakad meg.
ez régen ki se derült.
ezért vár a legtöbb nőgyógyász a 8-9. hétig legalább, és csak akkor küldi tovább a terhesrendelésre, ha legalább addig eljutott a terhesség.
köszi a gratulációt. :-)
remélem, hogy most már sikerrel járunk.
TSH vérvételen éppen tegnap voltam és szoros kontroll lesz, havonta kell nézni.
nemsokára kell telefonálnom az eredményért.
Gratulálok:)))
Remélem minden rendben lesz! A TSH-d jó, ez már sokat számít.
Azt gondolom, hogy a méhen kívüli terhességet is észreveszik a sima vizsgálattal, de lehet rosszul gondolom.
Én 23 éve voltam terhes. Akkor így működött. 2 kolléganőm is terhes és csak lesek, hogy milyen alap dolgokat nem csinálnak meg a dokik, illetve, hogy bizonyos vizsgálatokat javasolnak nagy pénzért és aztán kiderül, hogy mégis szükség van a veszélyesre, így kár volt pénzt kiadni.
Nem értem a mai hozzáálást, hiszen azért régen több gyerek született és mégis jobban odafigyeltek...
bocs, nem vettem észre ezt a hsz-edet, csak most.
igen, igazolni kell.
illetve most ismét terhes vagyok, már igazolták, tehát van szívverése, de még 2-3 hetet kell várni, hogy megmarad-e és ha akkor is rendben látszik minden, majd csak akkor küld a terhesrendelésre, ahol ki fogják írni a kötelező vizsgálatokat. többek között a vérképet is. :-)
:-)
igen, van rossz hely is. :-)
rossz, ha nem a méhben indul fejlődésnek az új élet. :-)
sima vizsgálattal hogy derülne ki?
jó, hát nem tudom, hogy ez mikor történt, mindenesetre most ez a protokoll.... :-)
lehet a tünete.. nem stresszelsz sokat mostanában?
gyere át ide, ez jobban pörög:
Fórum - Pajzsmirigy-alulműködés
Sziasztok, korábban már írtam itt.
enyhe PM. alulműködést illetve ez a krónikus gyulladást állapítottak meg nálam. szedem éhgyomorra a letroxot fél szemessével.
Mostanában jött elő, h folyamatosan ég a torkom. Nem reflux, mert első körben arra gondoltam. bármit eszem, egy idő után mindig ég a torkom olyan furán és néha szorít a torkom, mintha gombóc volna benne.
ez lehet a pm tüente? vagy a mi csuda lehet ez?
nagyon minimális az eltérés (TSH 1.98) a babásodás miatt szedem, de valahogy ezek nem kellemes dolgok. és állandóan fáradt vagyok délutánra. nem győzöm magam kialudni.
lehet ennek köze a pm-hez? és elmúlik?
Micsoda? Igazolni kell az élő embriót? UH-val?
Az Uh-val már csak azt nézegetik, hogy a méretei milyen korra utalnak és, hogy nincs e rendellenesség első körben.
Jó helyen? ezt nem is értem. Van rossz hely is? Gondolom a méhen kívüli terhességre gondolsz. de hát ez a sima vizsgálattal is kiderül szerintem.
Ez hüleség.
Engem megvizsgált a doki és mondta, hogy igen terhes vagyok, majd vérvétel és vizelet vizsgálat.
értem, hát lehet, hogya azóta már változott a sorrend.
először is igazolni kell az élő embriót jó helyen, utána küldenek mindenféle vizsgálatokat. :-)
de küldött, ultrahangra.
gondolom, azért előbb téged is ultrahangra küldött. :-)
Igen, van gyerekem, de már írtam ezt:)
És igen, elmentem dokihoz, hogy terhes vagyok, 8 hetes voltam és küldött vérvételre, hiszen a vércsoportra is szükség van, vizelet vizsgálatra, EKG-ra, stb.
Hogy néztek e TSH-t nem tudom. Ez 22 éve volt, akkor még lehet nem nézték a TSH-t, de vérvétel volt és nem csak akkor, hanem rendszeresen a terhességem alatt.
És orvos mikor mondta, hogy terhes vagy? Akkor nem küldött sehova?