Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Nagyon örülök a jóóóóóó hírnek!!!! :-) ahogy itt mindenki, hidd el. Nem pesszimizmus a részükről a reakció, csak óvni akartak az (esetleges) csalódástól, nem bántani. Ez is a kommunikáció része, ez is sok információt ad más idetévedőnek, ahogy az is, amit megosztottál velünk...
Gratulálok! Vigyázz magadra illetve az új kis életre és számolj be az aktuális fejleményekről :-)
Azért írtam meg a számomra nagy hírt hogy mások akik hasonló helyzetben vannak higgyenek és bízzanak !
Tudom hogy lehetne ideálisabb a pajzsmirigyem és azt is hogy 36évesen még 1001 probléma felmerülhet de nem ülök a szememet törölgetve sírva a sarokba a kioktató üzenetek olvasása után sem .Viszont leírom hogy mit mondott a dokim (akit nem tervezek lecserélni)kaptam-e gyógyszert az endokrinológustól (ma megyek) !Nem azért mert felvágni akarok azzal hogy babát várok hanem azért mert hátha valakin segítek vele !
Köszönöm azoknak akik gratuláltak itt vagy akár privátban és kívánom mindenkinek hogy mihamarabb vigyorogjon a tesztjén az a bizonyos két csík !!!
Kedves Eni24 én 5.6-os TSHval lettem terhes és az én orvosaim szerint ha jó a valódi pm érték (T3,T4) akkor semmi gond !Gondolom nálad is már csak a türelem hiányzik !:)))
Kedves Orsi84 !Köszönöm a biztatást és örülök hogy pozitív példaként tudok rád gondolni és remélem te is így gondolsz rám !Az írásod alapján te a második babáért küzdesz ,szorítok neked ! Hét hónapnyi kemény munkába került :))) !Ami nem olyan nagyon sok de én mindig mindent egyszerre szeretnék....
Mint már lentebb írtam terhesség alatt a T4-et KELL nézni, én már végigvittem így egy terhességet. Mivel nálad ez rendben biztosan jól van a baba is és szépen fejlődik.
Gratulálok neked!!! :))
Egyébként hány hónap után estél teherbe?
Bár hamarosan én is mondhatnék ilyen jó hírt....
lehet, hogy ideje lenne kicserélni az orvosodat?
a te hormonszinted nem megfelelő idáig, bármit is mondjon a dokid, mert a TSH-nak kell lennie 1 és 2 között a terhesség megtartásához és a magzat egészséges fejlődéséhez.
neeem, nem, ez nem így van. :-(
én is elvetéltem, pedig a T3 és T4-em rendben volt és most is rendben van, a TSH-m viszont valószínűleg akkor magas volt.
ezt hívják szubklinikus pajzsmirigy alulműködésnek. :-(
nem a teherbe esés volt a kérdés... :-)
persze, lehet, de van rá elég nagy esély, hogy elvetél az ember lánya. :-(
hidd el, hogy 1 és 2 között kell lennie a TSH-nak.
feltétlenül a lehető leghamarabb menjél dokihoz és drukkolok, hogy minden rendben legyen! :-)
ja, és gratulálok is. :-)
Tisztában vagyok az alacsony pm hormonszint következményeivel ha valaki babát vár !Mint írtam az én eredményeim jók a T3 és a T4 is .A TSH ugye nem pm hormon "csak" serkenti a pm működését ,tehát az én hormonszintem megfelelő idáig .Azért megyek az endokrin dokihoz hogy ez a továbbiakban is így maradjon .
Nagyon fura hogy minden doki mást mond ! Az én dokim szerint azért még nem vetélt el senki mert 5 körül volt a TSH-ja ,ott általában a T4 és/vagy T3 sem jó, vagy más probléma áll fenn !Én bízok a nődokimban aki egyébként itt a megyében a csúcs doki ,nagyon sok reménytelennek mondott helyzetet megoldott !
Én is teherbe este 3,4-es tsh-val, aztán....
Az alacsony tsh, nem csak a teherbeeséshez szükséges, hanem ahhoz is, hogy a baba ne legyen beteg. Remélem az endo doki elég hormont ad és minden rendben lesz a terhességgel. :)
Azért vigyázzatok nagyon!
Sziasztok!
Olvastam,hogy a terhesvitaminokról és a jódról van szó.Én úgy tudom, hogy alulműködőknek mehet a jód, viszont autoimmun alulműködőknek nem szabad.Én már nem is szedek mióta kiderült a hashimoto.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?