Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza a nyaralásból és megint megjött. . . ez már a 16. hónap volt. :(
Nálam is az van, hogy sok ismerősnél most lett baba vagy éppen úton van. Hiába van már egy csodaszép kislányom ugyanúgy fáj a szívem ha látok egy kisbabát. Orsika is szeretne kis tesót, majdnem minden nap emlegeti.
A dokik is csak mit mondanak, tornázzam le a tsh eredményt, és utána beszélünk. . . most már megnézetem, hát ha lement 9-ről valamennyire.
De félek is az eredménytől. Ha jó akkor miért nem történik már valami, ha nem jó meddig várjak vagy mit tegyek?!?
Sok a kérdés, de a válaszokat még nem találom.
Egyre nehezebb. . . . . . :(
Köszi a válaszokat!
Egy negyed szemet már emeltem is.
1 és 2 között kell lennie a TSH-dnak.
sürgősen keress egy endokrinológust.
a terhesség megtartásához és a magzta egészsgées fejlődéséhez.
megfoganni meglehet, csak nagy eséllyel el is vetél...:-(
De ha az magas, mármint a TSH, akkor alulműködő vagy és kezelni kell.
Az UH pedig nem mutatja ki a rossz működést.
Szubklinikus alulműködő vagy, ami akár rendeződhet is, de mindenképp kezelni kell.
Ne hagy magad elhajtani! Nagyon beteg lehetsz, ha nem kezelnek és a babát ne is említsük.
Vannak tüneteid?
Normál méretű és szerkezetű pm. is tud rosszul működni.
Azért ha eddig azt mondták, hogy pm. beteg vagy, akkor ne hagyd annyiba. Kérj vérvételre beutalót és nézzék meg a TSH-dat. biztos ami biztos.
Egyébként eddig miért gondoltad, hogy pm. beteg vagy?
UH-n nem tudják megmondani, hogy alulműködsz e.
Ott csak a méretét és a szerkezetét látják.
Tanácsra lenne szükségem alulműködő kismamáktól.
Júli.2-án voltam laborban a TSH 2,67 (0,27-4,2),FT3 4,54 (2,8-7,4) és az FT417,8(12-22)Mire megkaptam az eredményem a dokim szabira ment és csak szep-ben lesz.Kismama vagyok,10 hetes .Az lenne a kérdésem, mivel az eredményeim normál tartományban vannak kell-e szerintetek a gyógyszeren emelni(Euthyrox 50 1x)?
*a fogantatáshoz és a terhesség megtartásához*
bocs az elütésekért, túl gyorsan gépelek :)
A letroxot arra szeded, hogy segítsen a pajszmirigyhormonok termelésében, és így a pajzsmirigy nem termelje túl magát TSH-ból (alulműködésnél ugyanis azért nő a TSH mert így kompenzál a pm). Ennek a pé-hez közvetlenül nincs köze.
Én is alulműködök (szülés utáni), áprilisban mág 3 körül volt a TSH-m (a januári 98-as érték ment le így sikeresen), és most pár napja 0,67. És csak most mondta az endó doki, hogy ha akarunk még babát, akkor el elhet kezdeni próbálkozni.
Tudtommal a fogantatáshoz és a terhességhez 1 alatti érték kell, de olvastam már 2 alatti előírásról is. Szerintem kérdezd meg az endó dokit.
Szia!
Nem 100%,hogy az alacsony ébredési hő össze kell függjön a pajzsmirigy problémával!
Másik dolog,hogy nem rossz az ébredési hő megfigyelése,de akkor azt: ugyanott,ugyanakkor,u.azzal a hő/lázmérővel és legalább 6 órányi alvás után /az nem gond,ha közben felébredsz és kisétálsz wc-re/.
Sziasztok!
Új vagyok köztetek, de olvasgatva a beszélgetéseiteket úgy látom, ti biztosan tudtok majd válaszolni a kérdésemre. 4,3-as TSH eredmény mellett a nőgyógyászom azt javasolta, hogy menjek el endokrinológushoz, és szorítsam le az eredményt 2,00-ra mielőtt babaprojectbe kezdenénk. Most egy hónapja szedek Letrox tablettát, és már 3,4-re lecsökkent viszont ami nyugtalanít, hogy vele együtt az ébredési hőmérsékletem is a béka feneke alatt van. Korábban átlag 36,2-vel ébredtem, most viszont jócskán 36 alatt van minden reggel. Azt olvastam, hogy az alacsony ébredési hőmérséklet alulműködésre utal...Nem pont erre szedem a Letroxot?! Meg aztán így honnan fogom tudni, mikor van pé-m?!
Kérlek, segítsetek! Nem értem, mi van.
Előre is hálás köszönet a tapasztalatokért!
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?