Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Remélem csatlakozhatom hozzátok.
1hete derült ki nálam is, hogy gond van a pajzsmirigyemmel.
Voltam vérvételen, UH-on.. most szerdán megyek endo dokihoz. Esélyes a Hashimoto-thyreoditis:(.
A TSH-m is 128 (0,2-3). Nem tudom, más hogy viseli, én teljesen kiborultam, tudom, hogy lehet ezzel a betegséggel együtt élni, de kell egy kis idő, míg elfogadom.
Valószínű a szülésem hozta ki. Elsőre sikerült teherbe esnem, most 5hónapos babám van. Most viszont rettegek, hogy lehet-e egyáltalán még babám:(??? Annyi rosszat olvasok.
Valamint szerintetek, ha már terhesen is gondom lehetett (hisz ez egy lassú folyamat), akkor a lányom fejlődésében bezavarhatott ez? Belehalok, ha miattam valami baja lehet.:(
Már szedem az Eutirox-ot.
Látom vannak tolna megyeiek. Én tolnai vagyok, bár jelenleg Olaszországban élek.
Szép napot mindenkinek!
sziasztok. Úgy néz ki, kezd beállni a ciklusom, bár hétfőn volt egy kis barnázás, de az el is múlt. Most napra pontosan jött meg a mensim. Mondjuk most vártam.
Én egy kicsit jegeltem a baba témát. Túl sok volt már ez a két év. Nem akarok teljesen belezombulni, plusz most kezdtem el dolgozni.
Ó...sajnálom, pedig nagyon szorítottam érted... No de örülök, hogy erősödsz, csak így tovább!!! Hisz tudod a jelszót ;-)
Nagy ölelés!
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy nem olvasok vissza, csak megosztanám az én tapasztalatomat. Nekem első szülés után lett autoimmun gyulladásom, ami hatására a TSH-m 13-14 körül mozgott, majd gyógyszerrel lejjebb ment, de nagyon ingadozott. Februárban 0,018 lett az eredmény, áprilisban pedig lett egy két csíkos tesztem. Onnantól fokozottan ellenőrizték a TSH-mat végig 1-3 közötti tartományban tartották, és semmi gond nem volt a terhesség során. Igazából az a lényeg, hogy folyamatosan kontroll legyen. Nekem a teherbeeséssel sem volt problémám, elsőre sikerült a második baba is. Ne keseredjetek el, lehet pajzsmirigybetegséggel is szülni :)
Mondjuk most majdnem két évnyi próbálkozás után azt mondom, nem akarok gyereket. Elég volt, minden hónapban nézni a naptárat, sakkozni, hogy megjött-nem jött.
Remélem elkezdhetek dolgozni és most kicsit erre szeretnék koncentrálni.
Amúgy meg várom, hogy az itteni endokrinológusok mit mondanak.
Prolaktin: 571,8 mIU/l --- 102-496
Minden labornak saját mértékegysége van, mely lehet nemzetközi egységben (IU) és nanogrammban is. Általában az IU alatti értékek tekinthetők normálisnak.
Ennyit találtam róla.
Amikor nekem májusban nézték a hormonpanelt, akkor nem volt peteérésem sem, nagyon alacsony volt a progeszteronom is. MOndjuk ez a vetélés után volt 6 héttel. Most már pár héten belül eljutok talán orvoshoz, vérvételre stb. Jó lenne tudni, mennyi az annyi.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?