Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Hanyas Thyroxint sztedsz?
Értem.. szeretném ha minnél hamarabb belenne már állítva :( de ez még biztos sok idő..
Szedem a thyroxint a pajzsmirígyre, és a TSH szintem rendben van. A teherbeesés lehetetlen, ha nincs rendben a hormonrendszered.
Tényleg?? Én úgy bevagyok most parázva.... eléggé megijesztett a dokim..
Nem veszélyes a terhesség pm alulműködés mellett, ha folyamatos a kontakt az endokrinológussal.
NEm veszélyes egy pm alulműködönek teherbe esni?? Nekem azt mondta a dokim hogy nagyon vigyázzak nehogy teherbe essek..
Sziasztok Lányok! Régen jártam erre. Segítsetek! Pénteken telt le a 28 napom, bár mint pm. alulműködőnek nem rendszeres a ciklusom. Másfél hete fáj a derekam meg a hasam és megnőtt a cicim. Az ovi mikroszkóp páfrányos maradt. Elvileg időbe akcióztunk a férjemmel. Ma csináltam tesztet, de negatív lett. Korán csináltam a tesztet? Vagy annyira szeretnék teherbe esni, hogy becsap a szervezetem?
Kicsit elhanyagoltam és 4 hónapja nem is nézettem vérképet, csak most juliusba. Igen durva az eredményem szerintem is !! Remélem hamar rendbe jövök mi már úgy szeretnénk babát :(
nekem 3 hónap alatt állt be nagyjából a tsh, igaz nekem nem ekkora volt.
Teherbe eséshez 1-2 között kell lennie a TSH-nak.
Eni, eddig milyen volt a TSH-d? Hogy lehet, hogy nem emelték folyamatosan a gyógyszered? Milyen gyakran kellett kontrollra menned? Nem havonta vagy 3 havonta?
Nekem a műtét után 83 volt a TSH-m és 200 letroxot szedek azóta is.
Szia!
TSH 44,425??? Jézuska! Én ilyenről még nem is hallottam!
Hát remélem,hogy rendbejössz!
A barátnőmnek 7 hete vették ki a pajzsmirigyét. Ő letroxot szed. A doki azt mondta félév, ha jó lesz a tsh eredménye. 1,5-ös érték jó a teherbeeséshez.
Szerencsére negativ lett a tesztem... ilyen magas tsh nem lehetséges a teherbeesés. Mennyi idő mig próbálkozhatunk majd? Valakinek valami hasonló? Most próbáljuk beállítani a hormonokat. :(
nekem 3,44-el sikerült, de el is vetéltem....
lehet terhesség, csak nem biztos, hogy egészséges lesz a baba :( bár, a dokim szerint 5.6-tal se lehet teherbe esni
Sziasztok! Tavaly okt. pajzsmirigy műtétem volt. Euthyroxin 75 szedtem eddig, a mostani tsh: 44,425 megvagyok ijedve alulműködöm nagyon. Most 100 ra emelték, azt mondta a doki vigyázzak nehogy teherbe essek és ha mégis terhes lettem?? Félek! Megijedtem..vagy ilyen eredménnyel nem lehetséges ? (remélem) mert szeretnénk babát de csak akkor ha beáll a pajzsmirigy.
Ez nem általános, bár a könyvekben ezt írják.
Nekem nem magas a vérnyomásom, pedig legtöbbször túlműködök.
És miért nem szeded a gyógyszert?
Tudod, hogy nagyon beteg leszel, ha nem szeded és alulműködsz?
nekem a hajam normális, nem hullik, nem őszülök.
hát..lehet, hogy megáll az őszülés, és lehet ettől van a hajhullás is
Fú nekem már 18 éves koromban elkezdett őszülni, úgyhogy az biztos nem fog változni a gyógyszer szedéstől:) Viszont lehet hogy nem is a pajzsmirigy a hibás a hajhullásért, hanem valami gyulladás?
szia. nekem őszült, de amióta rendes a tsh-m, újra a régi színű a hajam.
sziasztok. nekem alul működik 6 éve de egy ideje nem szedem a gyógyszert. az lenne a kérdésem van-e valaki akinek foltban kihullott a haja? eddig is hullott a hajam hálistennek elég sok van, de ilyen még nem volt ezért kérdezem.
nálam ez nem igaz. csak a testhőm alacsonyabb, mint az átlagnak, a vérnyomásom 120/90, pulzus 72
Akinek túlműködése van, annak magas a vérnyomása pulzusa, akinek alulműködése van, annak alacsony a vérnyomása és a pulzusa is. A pajzsmirigy alulműködés sok mindent belassit. :(
Szia!
Nekem is mindig alacsony,s nekem a második érték általában 56-65 között mozog.Nem is gondoltam rá,hogy ez is összefüggésben lehet a pajzsmiriggyel?
Szia! Nekem állandóan "alacsony" a vérnyomásom,szal inkább nálam ez a normális: 110/70
DE a pulzusom 90 alá ritkán megy!
Mostanában én is álmosabb vagyok,sztem ez az idő is betesz!
sziasztok lányok. Nektek is alacsony a vérnyomásotok? Nekem két kv után ilyen 113/71. Tegnap óta nézem, mert folyamatosan álmos vagyok. Borzasztó.
Két hete szedem a letrox-ot, igaz csak 25 mikrogrammot, és már 75 dekát fogytam. A mensim az most 30 naposra jött meg, remélem ez már pontos lesz. Az állandó fáradtsággal nem tudok mit kezdeni, pedig nagyon kellene az energia.
én is jövő héten megyek az endokrinológushoz..és addig nem vagyok hajlandó eljönni, amíg nem ad gyógyszert a progeszteronomra.
az én környezetemben is csak jönnek a babák... jövő héten megyek tsh-t nézetni.
További ajánlott fórumok: