Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Padlizsánkrém fórum

Padlizsánkrém (beszélgetős fórum)


2013. szept. 7. 19:38
Én próbáltam fémmel is, fával is. Abszolút nem számít, a padlizsán a lényeg.
2011. okt. 21. 14:50
Anyukám sosem engedi, hogy fém eszközzel nyúljunk a padlizsánhoz, mert megfeketedik illetve keserű lesz. Neki sosem volt még keserű a padlizsánkréme, lehet tényleg van benne valami.
23. e16fe97baf (válaszként erre: 22. - C1e9612cd3)
2011. okt. 19. 23:29
puszi ...várom
22. c1e9612cd3 (válaszként erre: 20. - E16fe97baf)
2011. okt. 19. 19:16
jujj, elfelejtettem megírni a receptet... bocs! Ha egy kicsit több időm lesz, megírom neked!
2011. okt. 18. 12:05
Ha jól értettem akkor a kész már megsütött és elkészített padlizsánkrém lett sós. Én itthon majonézesen készítem, aprított hagymával. De újabban, hogy ne hízlaljon annyira mert ugye kenyérre kenjük, tejföllel csinálom a majonéz helyett. A tejföl elveszi a sósságát, nem lehet túl tejfölözni mert akkor is finom. Ne dobd ki! próbáld meg.
20. e16fe97baf (válaszként erre: 19. - C1e9612cd3)
2011. okt. 17. 19:37
még soha valamit nem jól csinálok...ha nem gond leírod te hogyan csinálod...kérlek köszönöm!
19. c1e9612cd3 (válaszként erre: 18. - C33bd8536b)
2011. okt. 17. 19:34
aha. Nekem a leve nem szokot keserű lenni. Max olyan "olajos", de nem keserű. Igaz, én az előbbiek alapján szelektálom. Mosni csak a sütés előtt szoktam. Mástól is hallottam már, h keserű lett a padlizsánkrém, de az enyém soha (el ne kiabáljam :) )
18. c33bd8536b (válaszként erre: 17. - C1e9612cd3)
2011. okt. 17. 15:25
Miután megsütöm, megtisztítom, megmosom, egy szűrőbe szoktam tenni, ahol lecsurog a leve.
17. c1e9612cd3 (válaszként erre: 15. - C33bd8536b)
2011. okt. 17. 14:29
de azt csak akkor lehet lesózni, és lecsurgatni, ha nyersen reszeli le, v szeleteli az ember. A padlizsánkrémhez, + meg kell sütni. Nekem a leve se szokott keserű lenni....
2011. okt. 17. 14:21
Ha túl sós lett, akkor turmixolj szét egy só nélkül főtt krumplit és keverd bele.
15. c33bd8536b (válaszként erre: 12. - E16fe97baf)
2011. okt. 17. 14:12

A levét csurgasdd le, az eleve keserű.


De van amikor az egész az, azt ne tedd hozzá.

14. c33bd8536b (válaszként erre: 7. - Sacarnes)
2011. okt. 17. 14:09
Kicsi savanyítsd. Citromlével, vagy evőkanálnyi borecettel.
13. c1e9612cd3 (válaszként erre: 12. - E16fe97baf)
2011. okt. 17. 14:08
nincs mit :) remélem beválik :)
12. e16fe97baf (válaszként erre: 11. - C1e9612cd3)
2011. okt. 17. 14:05
tehát ha többől csinálom és ilyen van benne akkor azt ne tegyem a többihez....hanem külön és kóstolás után keverjem...nagyon köszönöm a rendelést! :)))
11. c1e9612cd3 (válaszként erre: 10. - E16fe97baf)
2011. okt. 17. 14:02
Nekem az a tapasztalatom, h általában ha szétvágom, és nagy, érett magok vannak benne, akkor az keserű. Máshogy én se tudom szűrni.
10. e16fe97baf (válaszként erre: 9. - C1e9612cd3)
2011. okt. 17. 13:49
van hogy abszolut egészségesnek tűnő padlizsán is keserű...hogyan válasszak...a zöldséges is mindig igyekszik olyat adni ami biztosan jó...de még is becsúszik...
9. c1e9612cd3 (válaszként erre: 4. - E16fe97baf)
2011. okt. 17. 13:47

tudtommal, ha elüöregedett a apdlizsán, akkor keserű.... uhogy tutira kuka olyankor.

Elsózás esetén én adnék hozzá még padlizsánt + pici tejfölt.

8. e16fe97baf (válaszként erre: 6. - Nik84)
2011. okt. 17. 12:02
köszi....megvizsgálom majd..
2011. okt. 17. 11:33
kicsit jobb :) köszi a segítséget
6. nik84 (válaszként erre: 4. - E16fe97baf)
2011. okt. 17. 11:32

le kell sózni, és kinyomkodni a levét

elvileg akkor nem lehet keserű!

2011. okt. 17. 11:28
akkor esetleg keverek hozzá még egy kicsi majonézt,hátha sikerül nem túl sóssá varázsolni :)
2011. okt. 17. 11:27
kuka...sajnos, és azt tudja valaki hogy ha keserű a padlizsán akkor mit lehet csinálni vele...nekem 10 - ből egyszer előfordul...és akkor is kuka?
2011. okt. 17. 11:27
de nincs itthon több padlizsán :(
2011. okt. 17. 11:26
legsimábban: készítesz hozzá még egy kisadagot,...
2011. okt. 17. 11:25

Sziasztok!

Tud valaki segíteni, hogy ha túl sós lett a padlizsánkrém, akkor hogy tudom helyrehozni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook