Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani? fórum

A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani? (tudásbázis kérdés)


2016. júl. 19. 17:21
talán lefagyasztani?
2016. júl. 19. 13:48
Én a kályha tetején,azaz az aragázon sütöm,egész más ize van,mint a sütöben sültnek.
15. fehérke111 (válaszként erre: 14. - Fehérke111)
2014. okt. 4. 15:57
Ja, és még tudomány: a mai kések és fém konyhai eszközök anyagát már nem támadja meg a padlizsán leve - szintén állítólag a régi kések anyagára volt rossz hatással a padlizsán leve, nem a padlizsán íze változott.
14. fehérke111 (válaszként erre: 13. - Dioevi)
2014. okt. 4. 15:55

Valahol azt olvastam, hogy ha öregebb a padli,akkor keserű. Veszít a keserű ízből, ha felszeletelve vagy kockázva besózzuk, és kb. fél óra után leöblítjük, csöpögtetjük.

(Még nem próbáltam.)

13. dioevi
2014. okt. 4. 13:39
Semmi FÉM nem érte mégis keserű Vajon mitől ?
12. Hmv. (válaszként erre: 5. - M_Marcsa)
2008. nov. 22. 14:26

Most már én is így készítem: annyit sütök meg, amennyi csak belefér a tepsibe, utána lecsöpögtetem a levét, s egyenként zacsiba rakva megy a fagyasztóba.

Felhasználás előtt ismét szűrőbe téve lecsepegtetni, s felhasználni ugyanúgy, mintha most sütöttem volna.


Köszönöm a válaszaitokat.

11. Hmv. (válaszként erre: 9. - 7934d1ac97)
2008. nov. 22. 14:23

Én is gondoltam a fagyasztásra, de mivel majonéz is van benne, az nem járható út /kicsapódik/.


Egyébként megoldódott a dolog: szétosztottam a családban.

10. Hmv. (válaszként erre: 7. - Agica81)
2008. nov. 22. 14:22
Nem kell kiszedni a magokat!!!
2008. nov. 22. 08:45
mi leszoktuk fagyasztani
2008. nov. 22. 08:25
meg kell enni nem kell elrakni:D
2008. nov. 22. 08:10
ti kiszeditek a magját a padlizsánnak mielőtt elkészítitek a krémet?
2008. szept. 18. 22:07

bocs, de van 1 régi bevált (török) padlizsánkrém receptem:)

A meghámozott padlizsánt ujnyi karikákra kell vágni, és olajban rózsaszinüre kisütni.(1 nagy tálba felforditok 1 kisebbet, és oda szedem ki, hogy kifollyon belőle az olaj)

elég sok paradicsomlevet jól besüritek, és abba teszek vegetát,(sót),borsot,cukrot (kinek hogy izlik) és viszonylag sok fokhagymát kipréselve(lekaparva)

A megsült padlizsánt beleforgatom a paradicsomszószba.

Régen óvatos voltam, de már összekeverem:)

Frissen is isteni kifőtt tésztára, reszelt sajtaal, de a család nagyon szereti ha télen is meglepem vele őket.

Isteni piritóskenyérre (az inséges zöldséghiány idején), vagy tésztára.

Amikor készitem, üres margarinos dobozokba töltöm, és mélyhütőbe teszem.

Ha valaki hálás arcokat akar látni télen, vagy jót akar reggelizni.......ne sajnálja a fáradtságot.

Hálás lesz érte mindenki

Jó étvágyat kivánok!

5. M_Marcsa (válaszként erre: 1. - Hmv.)
2008. szept. 18. 21:46

Másnap a hűtőbe téve fogyasztható.

Fagyasztani a megsütöttet szoktam, ízesítés nélkül.

2008. szept. 18. 19:59
Próbáld lefagyasztani
2008. szept. 18. 19:59
Műanyag dobozba és fagyasztóba.
2008. szept. 18. 19:50
Sztem nem lehet, mert hagyma van benne.
1. Hmv.
2008. szept. 18. 19:35
A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook