Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen? fórum

Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen? (tudásbázis kérdés)


30. vigyefene (válaszként erre: 29. - Vigyefene)
2022. okt. 7. 22:26
Ááááá, kimaradt a citromlé.
2022. okt. 7. 22:18

Ma csináltam padlizsán krémet, nagyon fincsi lett.

Jóóóóól megsütöttem kint gáz grillen, letakarva hagytam állni 20 percet.

Fémkéssel vágtam össze keresztbe-hosszába,

Tettem bele sót, borsot, napraforgó olajat, mayonézt.

Kekszre tettem jó nagy kanállal, és ham-bekapja-Döncike.

28. vigyefene (válaszként erre: 21. - K-né Zsóka)
2022. okt. 2. 09:22

Azon a talpalatnyi helyen is vannak tájszólások. Deeeee, azt mondhatom h nagyon barátságos emberek. Azt olvastam, h a héjához közeli résznek lehetsége keserű íze.

Erdélyi padlizsánkrém 🍆vinetta🍆 hagyományos recept házi majonézzel😊

[link]

27. bozsu55 (válaszként erre: 20. - Bnedora)
2022. szept. 30. 17:39
Persze,majd megírja....
26. kisj
2022. szept. 29. 19:26

Imádom a padlizsánt!

Eleinte bohóckodtam vele, hogy semmi fémmel ne érjek hozzá, de elég gyorsan abbahagytam.

Még soha nem volt keserű.

25. michelle.r (válaszként erre: 11. - Highlander73)
2022. szept. 29. 12:08

Nekem még sose lett keserű, pedig nem vágom fakéssel. Régen én is hallottam, hogy jó alaposan be kell sózni, kifacsarni a levét, és akkor nem lesz keserű. Erről is kiderült, hogy hülyeség.


A tojást kihagynám a végéről, de a recept többi része szuperül hangzik.

24. Bichi (válaszként erre: 22. - K-né Zsóka)
2022. szept. 29. 12:01
Én sosem törölgettem, vágom a sima késsel, nem hámozom, nem szedem ki a magot sem, és mindig finom :)
2022. szept. 29. 11:53

Nekem még soha nem volt keserű pedig normál fém késsel vágom fel a padlizsánt. Szeletelést követően azonnal sütni kezdem ,általában olíva olajban. Amikor megsült vagy szűrőre vagy szalvétára teszem és megsózom. Igazából több fűszert nem is igényel. De persze lehet egyéni ízlésnek megfelelően fűszerezni. Itt egy korábban beküldött receptem: [link]

A fekete magvas részt mindig kiszedem belőle, az lehet keserű esetleg és erősen puffaszt is a magja.

22. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 09:41
Szerintem bármivel vághatod, de vágás után sózd be és hagyd alaposan kigyöngyözni a levét, majd papírtörlővel itasd föl. Tuti nem lesz keserű. Ha pedig sütni kell, akkor sütés, hámozás után hagyd jól lecsöpögni.
21. K-né Zsóka (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
2022. szept. 29. 09:38
Felénk vinete :)
20. bnedora (válaszként erre: 11. - Highlander73)
2022. szept. 29. 09:23
Jónak tűnik, ha szereted a padlizsán ízét, akkor készítsd el. Írd meg, hogy ízlett.
19. libikóka (válaszként erre: 17. - Vigyefene)
2022. szept. 29. 09:21
Köszi:)
18. bozsu55 (válaszként erre: 11. - Highlander73)
2022. szept. 29. 09:18

Rendben. A nem tejbegríz -arra utaltam hogy nem gyors nem a főzés ismeretedet firtattam.

Nekem soha nem volt még keserű

Jóétvágyat a kinézett recepthez.

17. vigyefene (válaszként erre: 15. - Libikóka)
2022. szept. 29. 09:09

A padlizsánkrémet az erdélyiek vinettának nevezik.

[link]

16. Alnisa (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 09:02
Nekem sosem volt keserű, mindig fém késsel vágom. Ha padlizsánkrémet készítek, abba viszont már nem nyúlunk bele fém eszközzel.
15. libikóka (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
2022. szept. 29. 09:00
Nem értem,,:)Az mi az?
14. vigyefene (válaszként erre: 13. - Libikóka)
2022. szept. 29. 08:59
Vagy vinettának nevezni, mint az erdélyiek.
2022. szept. 29. 08:56

Ültettem is, ettem is ,,bár nekem nem jött be de sosem volt keserű.


Az idevonatkozó vicc,,evés előtt cseréld ki gyorsan rántott húsra🙄😀

12. vigyefene (válaszként erre: 11. - Highlander73)
2022. szept. 29. 08:47
Hasonlóan néz ki mint amit Isztanbulban ettem, de azon nem dió volt, hanem hagymás zsíron megpiritott darált hús.
11. Highlander73 (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
2022. szept. 29. 08:42

Van gyakorlatom a főzésben bő 30 éve.Persze hogy nem tejbegríz!

Az a lényeg hogy ne legyen keserű!


Nem szeretnék se padlizsán krémet,se rántott padlizsánt.

Valami változatosabbra gondoltam és ezt találtam:


[link]

10. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 08:34

Én csak krémet szoktam készíteni,sok fokhagymával, hagymával.De YouTubeon találsz videókat,tésztára biztos nem tenném.

Nem tejbegríz, hogy pikk-pakk elkészüljön.

2022. szept. 29. 08:21
Szeretem rántva, de legjobban krémnek elkészítve. A fa késsel vágás már "elavult" megjegyzés. Természetes íze a kesernyés íz, így sokan nem is szeretik.
8. 1a24515862 (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 08:07
Nem fakéssel szoktam vágni, nem is sózom le, nekem nem szokott keserű lenni. Arra kell vigyázni, hogy ne égjen meg mikor sütöd, szépen lassan süljön.
7. Bless the child (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 07:32
Padlizsánból csak vinetát csinálok, sosem volt még keserű. Nincs fakésem, ez szerintem baromság, hogy azmiatt keserű, ha fémmel érsz hozzá. Parázson, grillen a legtutibb megsütni, de jó sütőben is. Mindig berakom sülés után szűrőkanálba, sok levet ereszt, talán akkor lesz keserű, ha nem csepegteted le rendesen.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 07:25

Én is úgy tudom, hogy meg kell pörgetni sóval.

Egyébként töltött padlizsánt készítenék belőle:

[link]


De van még több is, ha ezek nem tetszenek.

2022. szept. 29. 07:25
Az ízekkel nem is lenne gond,ebben a receptben van fokhagyma és zoldhagyma ami feldobja,csak keserű ne legyen!
4. cc7a88f96d (válaszként erre: 3. - Highlander73)
2022. szept. 29. 07:21
Én bármikor készítettem,túl ízetlennek találom ha nem parazson van megsütve..szóval elég macerás a padlizsán🤭
2022. szept. 29. 07:16
Olvastam ma egy jó padlizsanos tészta receptet.Azt gondoltam.
2. cc7a88f96d (válaszként erre: 1. - Highlander73)
2022. szept. 29. 07:13
Mit szeretnél készíteni belőle?
2022. szept. 29. 07:12

Régebben készítettem padlizsánt de keserű volt.

Több oka lehet állítólag.

Azt olvastam hogy fa késsel kell vágni.Nos,ez nálam biztos hogy nem fog működni mert a fa késsel max.meleg vizet lehet vágni!(legalábbis ami nekem van)

A másik teória szerint le kell sózni és akkor nem lesz keserű.

Tudtok segíteni hogy kinek mi vált be?Tegnap vettem le a kertben 4 szép padlizsánt,nem akarok csalódni az elkészített ételben! Köszönöm szépen a segítséget!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook