Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Köszi keki!
Július elején megyek konzira, majd hozom a látványtervet :)
Szia!
Egész héten lehet hozzá menni,az asszisztense ad időpontot.
Sziasztok :)
Szeptember körül én is megszeretném műtetni az orromat Kárász Tamással és azt szeretném megkérdezni, hogy milyen napon/napokon lehet hozzá menni konzultációra?
Sziasztok!
Örülők , hogy találtam egy aktív orr plasztika fórumot!
Ezer éve tervezem, hogy megcsináltatom , ès egyszer már fél lábbal a műtőben álltam , de történt a családomban egy tragédia, így ezt elhalasztottam! Annó Dr. Fészerfalvinál lett volna a műtét, viszont most, hogy újra elhatároztam magam , orvos témában kicsit bizonytalan lettem :( tudnátok nekem ebben egy kicsit segíteni? Orvosokat ajánlani?
Előre is köszönöm néktek!
Szia!
Ez nem probléma,a gyógyulás velejárója.Duzzadás:nyirokfolyadék van a szövetek között,amíg nem szívódik fel,addig van duzzadtság.
Az orrplasztika során elég rendesen szétszedik az orrot,majd újraépítik.Törik a csontot-KT ezen már finomított,ő vágja-nekem pl.két helyen is kellett,majd nyolc darabból újra építették.Az orrnak nagy megpróbáltatás,nyilván ennek vannak következményei,utána helyre kell pofoznia magát az orrnak.Időt kell adnunk neki,amíg újra "összeáll",amíg a nyirokfolyadék felszívódik és ezt számoljuk átlag egy évvel.Ez az orrplasztika velejárója,ezt nyilván elmondja az orvos,ugyanúgy,mint bármelyik műtét után,gyógyulni kell.
Sziasztok! Keki irta, hogy itt is van orrplasztika fórum. Én is készülök rá. Parázok rendesen. Fő félelmem csak annyi hogy milyen lesz vajon. Mennyire fog illeni hozzám?
Képeket, amiket feltöltötettek, hol lehet megnézni? Annyira jó lenne látni hogy miből milyen lett.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ezt az orrdagadásos problémát vajon a dokinak is megemlítettétek? És ha igen, akkor ő hogyan nyugtatja meg a pácienseit?
Norani, nagyon szép lett az orrod, és még a dagadás ellenére is tök jól néz ki. De a tapaszos képen a leggyönyörűbb, az igaz. Gondolom, miután lemegy a dagadás, újra olyan formája lesz, mint gipszlevételkor.
Épp mostanában voltak ilyen kétségeim, hogy vajon meg lehet-e csinálni az orrot úgy, hogy laposabb legyen, ne álljon ki annyira az orrcsúcs és orrhát az arcból. És most látom, hogy a tiédet mennyire szépen megcsinálta KT :)
Ceccsillag:köszönöm a belépést.
Jó döntést hoztál!A mostani orrod nem illik hozzád,egy férfinak elmenne,de nem a te arcodhoz.
Szép orrot csinálnak neked,ebben biztos vagyok és olyan igazi csajosat <3
És meglátod,hogy a szép szemeid majd mennyire előtérbe kerülnek az új orr miatt.
"és azt tudnod kell, hogy nem a tökéletesség a cél."
Milyen igazad van Niki,a szívemből szóltál.
És egyszer valaki annyira jól megfogalmazta:"soha ne úgy nézzünk egy műtött orrot,mint egy mérnöki művet".
Örülni kell annak,hogy az alapvető hibákat az orvos megszüntette,amik miatt fusztráltak voltunk az orrunk miatt és nem azt kell nézni,hogy tizedmilliméterre mi nem stimmel.Műtött orr-nem lesz tökéletes.Lehetetlenség.
Szívesen :-)
Bizony sikerült jól lekicsinyíteni az orrodat az eredetihez képest <3
Az orrcsúcsod a legduzzadtabb,az orrhát annyira nem is.De ha összességében nézem,most kezdődött az,amikor jól beduzzad az orr,aztán lesz,hogy apad,ha többet hajolsz,emelsz,éled megint a régi megszokott életedet,akkor beduzzad.De ez teljesen természetes,mindenkinél így van.
Akár hűtőzselével-ez egy tasakban van,amit a hűtőbe kell rakni,hogy jól lehűljön,a legkisebb méretet elég venni-is lehet a duzzadtságot enyhíteni,20 percet lehet az orron.Napjában többször is,de egyszerre csak 20 percet.
De egyébként jó egy csomag fagyasztott bármi,de ezért ilyen hűtőzselé jó,ha van otthon.Ha kell,hűt,ha kell melegít,attól függ,hogy mire kell használni.
Még annyira a gyógyulás elején vagy,hogy pár hónap a duzzadtságról fog szólni,de aztán fokozatosan apad majd az orrod,ahogy a nyirokfolyadék felszívódik a szövetek körül.Az orrcsúcsnál fél évet kell számolni,lassabban gyógyul,mint az orrháti rész.
Szia!
Természetesen mindenkinek voltak félelmei a műtét előtt, de ha nem vagy magadban és az orvosodban biztos akkor nem szabad belevágni. Fel kell rá készülni lelkileg, és ha ez sikerült akkor csináltasd csak meg. Nekem 5 éve volt az első konzultációm egy másik orvosnál, de akkor a félelmem még győzött és nem vágtam bele, és helyesen tettem.
Most viszont már 3 hónapos az új orrom, és örülök, hogy volt bátorságom hozzá, most kezdem megszeretni. (elején nem tetszett) Én is maga a műtéttől féltem, de az így utólag visszagondolva nem volt rossz, viszont az első hónapok nehezek lelkileg mikor alakul az orr (kellemetlen érzés, zsibbadás, feszülés, dugulás, aggódás h. nem lesz-e szövődmény, dagi, malacka style stb...) Mindenképpen nyugodt és lelkileg erős időszakra kell időzíteni és azt tudnod kell, hogy nem a tökéletesség a cél. Üdv. Niki
Szia Dóri,
Nekem picit kevesebb, mint 2 hetem van a műtétig, és én is tele vagyok félelemmel. De az én félelmeim egészen más jellegűek. Én a végeredménytől tartok legjobban. Bele sem merek gondolni, mi lesz, ha asszimmetrikus lesz az orrom, malacka orrom lesz, vagy a csonton púp keletkezik, vagy valami hasonló. Több személynél olvastam itt a fórumon, hogy eleinte meg voltak elégedve az eredménnyel, de pár hét vagy pár hónap után eltorzult az orruk :( Ettől egyenesen rettegek. Hiába választjuk a legjobb plasztikai sebészt, aki megcsinálja jól az orrunk, ott a kockázat, hogy nem jól for össze, vagy az apró hibácskák előjönnek, miután lemegy a duzzanat, és lehet, hogy sokkal nagyobb egyenlőtlenségek lesznek az orrban, mint ahogy azt a sebész megcsinálta. Csak olyan rossz, hogy ezek a személyek, miután leirták a gondjaikat a fórumon pár héttel vagy hónappal a műtét után, mindig eltűnnek, úgyhogy nem lehet tudni, hogy hogyan alakultak a dolgaik egy év letelte után, mire teljesen lehúzódott a duzzanat :(
Hogy hogyan próbálom legyőzni a félelmeim? Belenézek a tükörbe, vagy megnézem a telefonomban a képeimet, és elszomorodom, hogy milyen csúnya az orrom, és igy nem maradhat örök életemre. És csak reménykedem (mint mindenki más aki orrplasztikára adja a fejét), hogy nem én leszek az, aki abba a hibaszázalékba esik. Ha meg nem sikerül az orrom, akkor nem tudom, mi lesz :( Nem fogok tudni emberek közé menni egy évig, és nem tudom, hogy szedem össze a pénzt egy következő műtétre :( De hát ilyen az élet, sok minden óriási kockázattal jár. Bizom az orvosomban, és hogy jól meg tudja csinálni az orrom, és remélem, ha lesznek is hibák, csak minimálisak lesznek, és szebben fog kinézni az orrom, mint jelenleg. A szép operált orrok reményt adnak, hogy nekem is olyan szép orrom lehet majd.
Szia :-)
Nem voltak félelmeim,készen álltam a műtétre.
Azt kipróbáltam,ha befogom az orromat,akkor milyen a számon át lélegezni /nem mintha új dolog lett volna,az orrsövényferdülés és allergia miatt többször volt nyitva a szám,mint az orrom/
Műtét után-amikor felébresztenek-automatikusan a szádon át lélegzel.Mindig azt írom,mint a pici babák akik náthásak,nem tudják még,hogy a szájukat kell ilyenkor nyitni,mégis megtörténik.Az agy okos szerkezet.Úgyhogy nem fogsz bepánikolni,olyan érzés lesz,mintha náthás lennél.
Az állkapcsod nem fog kiakadni,olyan nagyra nem kell nyitni a szádat-de azért jelezzed az altatóorvosnak,hogy ez előszokott fordulni veled.
Egy jó tanács:amíg rettegsz a műtét gondolatától,addig ne vágjál bele.Majd ha a "nagyon akarom érzés és a biztos vagyok benne tudat" felülírja a rettegés érzését,akkor állsz készen rá.
Szia!
Nagyon szép az orrod-az eredetiről nem dobsz fel képet?
Beindult az orrod gyógyulása,ami a duzzad-apad váltakozása.Ilyenkor feszülhetnek a varratok,az orr érzékeny,zsibbad,húzódik,időnként bele-belenyilallhat,de ezek a gyógyulás természetes velejárói.Van,aki intenzívebben éli meg,van,aki szinte tudomást sem vesz róla.
Ne ijedjél meg,gyógyul az orrod,amihez sok türelem kell.
Körömvirágkrémmel külsőleg kenjed be amikor csak tudod,főleg éjjelre.Gyulladásra,duzzadtságra kitűnő.
Sziasztok!
Kicsit butanak tunhet a dolog de olvasgattam a forumot es annyira segitokeszek vagytok. Nekem majus 30-an volt a mutetem KT-nal. Az elso ket hetben minden rendben volt nagyon elegedett es boldog voltam. Par napja viszont elegge dagad es faj is az orrom. Foleg a varratokat velem erezni es feszulni. Kellemetlen meg a levegovetel is. Masnak is volt ilyen? Valtozott is az orrom lentebb van sokkal a ket orrnyilasom osszekoto resz(nem tudom mi a neve :) ). Ez igy maradhat? Elore is koszonom a segitseget! Kicsit elkeseredtem.:/
Köszönöm, hogy leírtad! 😀olyan jó neked, hogy már túl vagy rajta..
És természetesen kíváncsi vagyok még több válaszra is. Örülnék, ha mèg többen elmondanátok a véleményeiteket ezzel kapcsolatban..
Szia! Félelmek ??? Hányni fogok, nem fogok kapni levegőt , bepanikolok,megfulladok, altatás utan megint megverek és leku.... Nyázok valakit , leesek az ágyból ,
Mi lesz ha letepem a gipszem??? Bennem kb ennyi volt ... Ehhez képest ébredéskor csak arra gondoltam h nagyon éhes vagyok 😀
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?