Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Az orrcsúcsodat megemelte KT,de ne aggódjál,nem marad ennyire fent-te most a malackás állapotot látod-lekerül a gipsz,és már az első hetekben a helyére kerül az orrcsúcs oda,ahová terveztétek.
Nekem is folyamatosan folyt az orrom-az allergiás nátha is besegített-sokat pucoltam az orromat.Persze,nem kellemes,főleg az orrcsúcsban volt feszítő érzés.
Használjad az orrszívó-porszívót,nagyon jó dolog,kihozza a sok trutyit.Ami meg bent marad,azt nem kell bántani,csak addig kell tisztítani,ameddig a fültisztítón a vattás rész van.Átküldöm ezt neked priviben,de KT videóján is érdemes megnézni.
Nasivin nekem semmit nem ért,úgyhogy nem is használtam.
Viszont a Coldastop jól fellazítja a beszáradt trutyit,ez növényi olajokból álló készítmény,érdemes beszerezni,mert a gipszes időszak alatt is nagyon jó szolgálatot tesz.
Nyugodjál meg,minden rendben nálad,ezeken a dolgokon mindenki átmegy,de:MEGÉRI :-)
Pihenjél és gyógyulgassál!
Koszi szepen a valaszod, gondolom nagyon varod mar a holnapi napot.
Nekem nagyon vegyes erzeseim vannak, hol pozitiv vagyok, hogy tuti jo lesz de sokszor felelemmel tolt el hogy megis hogy fog allni es nem lesz-e tul kicsi mert most a gipsz alatt a veget mintha felemelte volna meg az egesz orr mintha feljebb lenne amit abszolut nem akartam szoval ijeszto a gondolat de probalok pozitiv maradni. El sem hiszem meg mindig, hogy mibe vagtam a fejszemet :)
Igen, en is erre gondoltam, hogy nehogy tul sokmindent probaljak kiszedni az orrombol. Ma este probalkoztam az aztatassal de semmi eredmenye csak jobban eg a borom ugyhogy hagyom is egy jo darabig a dolgokat, csak gyengeden megforgatom a palcikat.
Hat akkor sok sikert holnapra vagy nem is tudom mit szoktak kivanni ilyenkor :)
Sziasztok!
Kedden volt az orrmutetem, (Karasz Tamasnal) azt szeretnem kerdezni hogy kinek mennyire faj belul az orra a mutet utan? Nekem a sima vizes fulpiszkalo is szinte egeto erzest valt ki, rengeteget takaritom mert folyamatosan folyik, nem sok, de megallas nelkul jon es ha nem is forgatom meg rendesen a fulpiszkalot de felitatni mindig felitatom. Felek, hogy vmi nincs rendben, nem szep latvany belulrol bar ez termeszetes. Olvastam itt a forumon is, hogy fontos a takaritas hogy ne rakodjon le a valadek az orra de lehet ezt tulzasba vinni esetleg? Teljesen ossze vagyok zavarodva. A Nasivint hasznalom 3 orankent ahogy az orvos mondta, segiteni nem erzem, hogy segit a dugulasba vagy akarmibe. A valaszokat elore is nagyon koszonom, jah es ha valaki megengedi, hogy bele nezzek a naplojukba azt is nagyon megkoszonnem bar meg csak most regisztraltam, nem tiszta meg ez, hogy hogy mukodik :)
Nyuszika egy kis reszeléssel el lehet tüntetni,csak kérdés,hogy érdemes-e megbolygatni ezért az orrodat.A képek alapján még puklinak sem mondható,de természetesen ha téged ennyire zavar,akkor beszéljed meg az orvossal.
De emiatt ne legyél elkeseredve,gondoljál bele,ha ez lenne az eredeti orrod-eszedbe nem jutott volna operáltatni.Mert egyébként meg nagyon szép.
Szia!
Egy embert tudok az NLC orrplasztika fórumáról,akit Kathó doktor műtött.Ez 2010 körül volt.Más infóm sajnos nincsen.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki a hajhullás promlémához hozzászólt, ez azért - mondjuk - megnyugtató, hogy másnál is előfordult műtét után. Szóval még van remény, hogy megáll és visszanő. Teljes vérképet vesznek hétfőn tőlem és az összes hormonra is kértem, valamint mikrokamerás hajvizsgálatra is megyek hétfőn, hogy milyen állapotban vannak a hajhagymáim. Azokról a szerekről hallottam már, amiket írtatok, úgyhogy én is ki fogom próbálni őket.
Szerintem ez is hasznos infó nemcsak nekem, hanem azoknak is, akik most állnak műtét előtt.
Köszi még egyszer!!! :)
Sziasztok!
szeretnék némi háttérinfót kérni dr. Kathó Jenő plasztikai sebész és fül-orr-gégész szakorvos munkásságáról. Az Istenhegyi úton rendel. Orrplasztika ügyében tervezem, hogy hozzá fordulok. Minden (pozitív és negatív) tapasztalatra kíváncsi vagyok, kérlek írjon aki tud. Köszi.
Szia!
Tria először csináltassál egy vérképet,nem vagy-e vérszegény és hogy áll a vasad.Ilyenkor a pajzsmirigyre is érdemes a vért levenni.Egyben meg van minden.
A műtét után nekem is hullott két hétig,állítólag amíg kiürül az altatószer.
Viszont most nem volt semmilyen műtétem,de észrevettem,hogy megint elkezdett hullani a hajam.Pont akkor,mikor növeszteném...de így nem lehet.Biztos vagyok benne,hogy a vasam miatt van és a vérszegénység.A vas már régóta gond nálam,gondolom,hogy most már a szervezet vastartaléka kifogyott és ezért hullik a hajam.Csak sajnos eddig még egy vaskészítményt sem bírtam szedni addig,ameddig kellett volna,a gyomrom nem bírja őket.Itt lenne az ideje az injekciós változatot kipróbálnom.
Sok szerencsét!
Lanyok! Nekem a mandulamutetem utan kezdett durvan hullani, nagyon megritkult! De tenyleg, drasztikusan. Honapokig nem tudtam ezzel mit kezdeni,viszont elkezdtem hasznalni az Alpecin koffeines sampont es szedem a dmes hajkapszulat, amiktol kb 2 honap alatt elmult a hajhullas es brutal tempoban no a hajam:) ezeket en is forumokbol vadasztam ossze anno, tobb mindent kiprobaltam, de nekem messze ezek valtak be a legjobban, egy probat meger talan:) a sampon 2000 a dm vitamin 900 es talan ket honapnyi adag van benne! most sem dus, mondjuk soha nem volt az, de a babahajtenger allando es mar a homlokombol is no par hajszal :'D (a samponnal helyreallitottam a regen nagyon tulszedett szemoldokomet is)
Neha pedig panthenolt teszek a hajtoveimre, hajmosas elotti ejszaka, attol a fejborviszketes, minimalis korpasodas is megszunt es egeszseges:)
Sziasztok újra!
Jelentkeznem kell meging, mert lenne egy kérdésem azokhoz, akiknek műtötték az orrát. Én 10 napig nem mostam hajat, és amikor megmostam, iszonyatosan sok hajam kihullott, két maréknyi, ami továbbra is tart (hét hét óta napi 900-1000 hajszálam hullik ki a műtét óta - mostmár számolom..., pedig előtte nem volt ezzel semmi problémám). Eléggé úgy látszik, hogy a műtéttel van összefüggésben a hajhullás (mondjuk valamilyen gyulladás alakult ki a szervezetemben és attól hullik a hajam?)
Nektek volt esetleg ilyen problémátok?
Köszi előre is!!!!
Hű lányok, köszi a hajmosási tippeket! Tudom, hogy piti probléma, de ebben a melegben elég nehezen tudom elképzelni, hogy ne mossak hajat... És a többi tapasztalatot is köszönöm, így, hogy nagyjából tudom, hogy mire számítsak, könnyebb belevágni. Na nem mintha meg akarnám gondolni magam, de azért voltak kínzó kérdéseim. Azzal vigasztalom magam, hogy ezek csak kellemetlenségek, minden a szép új arcomért lesz, és még mindig jobb, mint a masszív, tartós fájdalom. Nagyon lennék ám a helyetekben!
Drukkoljatok holnap, ha túl vagyok rajta, jelentkezem majd!
Szia!
A lányok biztosan beengednek a naplójukba,ott olvashatsz részletes leírásokat.
Nálam kép van fent,azt megtudod nézni.
Az árakat küldtem priviben.
Kívánom,hogy váljon valóra az álmod!
Szívesen :-)
Ha van ideje helyben megcsinálni,akkor igen.
Ha esetleg nincsen rá idő,akkor e-mailban küldi el.
Sziasztok! Érdeklődnék Kárász Tamás és Rezek Ödön munkával kapcsolatban. Akit műtött valamelyik doki az írna nekem beszámolót ,esetleg tudna mutatni előtte,utána képet? Árak szempontjából mire számíthatok?
Az a helyzet,hogy én borzasztóan érzem magam a bőrömben,mert egyszerűen csúnya vagyok a férfias orrommal :( Már régóta tudom,hogy plasztikáztatni fogom magam,de túl fiatal voltam és a szüleim ellenezték a dolgot,most már elég idős vagyok és rendelkezem munkával így hamarosan való válthatom legnagyobb álmomat :) kérlek segítsetek!
Köszi :)
De a látványtervet gondolom usb-re teszi rá nem?
Szia Brigi!
Jó a telefonon is akkor,ha kivehető az orr formája rendesen,éles a kép.
Sziasztok!
Holnap a konzultáción elég ha a telefonon mutatom meg a képeket?
Vagy usb-n kell vinni?
Szia!
Azt tudom írni,hogy az orrod jelez.Mennyire bírja a táncolást,ugrálást.Lehet,hogy jól,de lehet,hogy még sok neki.Attól még fesztiválozhatsz,csak visszafogottabban.
Most is te tudod,hogy mit mennyire bír,mennyire duzzad,mennyire érzed,hogy kb.hol tartasz a gyógyulásban.
Szia!
Hajmosás:háttal leültem a kádnak,jól hátrahajtottam a fejemet,párom lezuhanyozta,sampon rá.Amennyire tudtam,jól megmostam-arra figyeljél,hogy a homlokodra sampon,víz ne kerüljön,mert akkor az bemegy a gipsz alá,aminek nem szabad megtörténnie.
Aztán párom lezuhanyozta ismét a hajamat,jól megtöröltem,hajszárító és mintha újjászülettem volna :-)
Nem lett tökéletes,de mégis tiszta hajjal mentem a nagy leleplezésre.
KT egyébként rögtön megjegyezte,amikor meglátott,hogy látja,megmostam a hajamat...
Fogmosás:otthon már ment,de nehezen,napról-napra lesz ez is könnyebb.
Levegővétel:gipszlevétel után,amikor már óvatosan lehetett orrot fújni,nálam beindult az orron át való lélegzés.Nagyon jó érzés volt.
Zuhanyozás:gipszlevétel után az volt otthon az első,hogy beleültem a kádba és hagytam,had folyjon a víz az arcomba.Nem lett a tartótapaszoknak semmi baja,ragaszkodtak az orromhoz még a negyedik napon is.És akkor aztán rendesen megmostam a hajamat.
Zuhanyozás,fürdés:ne legyen forró víz,attól duzzad az orr,ne legyél gőzben,stb...
Félig ülve alvás:gipszlevétel után még hat hétig így aludtam.De azért,mert nem tudtam lemenni vízszintbe,az orrom nem hagyta,olyan érzés volt,mintha le akarna szakadni.Aztán hat hét után már folyamatosan mentem lejjebb.
Az orr a főnök,ő diktál :-)
Ha te gipszlevétel után úgy érzed,hogy már vízszintesen tudnál egy jót aludni-az orrod hagyja-akkor aludjál jókat,a lényeg,hogy a gipszes időszakban mindenképpen félig ülve alvás legyen az orr érdekében.
Happy:holnap akkor a TE nagy napod jön!Meglátod,hogy nem lesz vészes,én az egészet nagy élményként éltem meg,már az is nagyon jó érzés volt,amikor a műtét után belenéztem a tükörbe és ott volt az orromon a gipsz.Büszke voltam magamra nagyon és azt mondtam:most már én is az orrplasztikások csapatába tartozom.Egy álom valóra vált,amire már nagyon régóta vártam.
Kívánom neked,hogy váljon valóra a te nagy álmod is,szép orrot kívánok!Drukk megy...
Én is a gipszlevétel előtt mostam meg a párom segítségével, hátrafelé belógattam a kádba, ő zuhanyozta, én samponoztam, utána megint lezuhanyozta. Csak arra kell vigyázni, hogy a gipszet ne érje víz.
Fogsz tudni fogat mosni, csak valószínű, nem fogod tudni nagyon nagyra nyitni a szádat, legalábbis nálam így volt. Arra vigyázz, hogy a gipsz lehetőleg ne mozogjon közben.
A levegővétel szerintem mindenkinél más. Én most, 3,5 hetesen az éjszaka nagy részében már kapok levegőt az orromon, de reggelre bedagad, és akkor már csak szájon át. Megfigyeltem, hogy ha hanyatt fekve alszom el, tovább kapok levegőt.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?