Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szívesen :-)
Amikor a maszkot odatartják,már nyomják közben az altatót a vénába.Kb.5 mp és már alszol is.
Persze,a maszk utána már nem kell.
Ébresztés:az orrplasztikát végző orvos mondja az altatóorvosnak,hogy még mennyi időre van szükség az altatásra.Amikor kész az orr,akkor úgy időzíti az altatóorvos,hogy ébreszthető leszel.Utána aztán majd még visszaalszol.
Az altató magától ürül a szervezetből,ez nem pár óra,több idő kell neki.
Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást. Amikor a maszkot felrakják még magánál van az ember, vagy már elbódítják a vénásan beadott szerek?
Az oxigén maszk csak egy kis ideig van felrakva, mert nem férne az orvos az orrhoz ugye?
Az ébresztésnél ellenszert adnak, vagy az altató magától kiürül a szervezetből?
Szia!
A nevüket nem tudom,de vénásan megy az altatószer,erős fájdalomcsillapító,izomlazító.Maszkon keresztül oxigén.
Allergiás reakció:mint mindenre,az altatás során használt anyagokra,eszközökre is lehet valaki allergiás.De mivel az elejétől a végéig folyamatosan figyeli a páciens reakcióit az altatóorvos,ha ilyen probléma van,azt rögtön tudja kezelni.
Részletes tájékoztatást erről az altatóorvos tud adni,akinek ez a fő szakterülete.
ALTATÁS FOLYAMATA:
A műtőben a kéz vagy az alkar vénájába műanyag csövecskét (kanült) vezetnek be, abba infúziót adnak. Az altatást a kanülön át adott szerekkel indítják el a műtőben, és arcmaszkon keresztül oxigént adagolnak, amiből jó mélyeket kell belélegezni. Hosszabb műtétek esetén az altatókat és az erős fájdalomcsillapítókat megismételik, vagy az oxigén és altatógázok keverékét arcmaszk, gégemaszk, vagy a légcsőbe vezetett cső (tubus) segítségével közvetlenül a tüdőbe juttatják. A tubust, vagy más légút biztosító eszközt csak akkor helyezik be, amikor te már alszol, így nem érzed meg.
Az altatás során biztonsági riasztókkal felszerelt, korszerű műszerek (monitor, altatógép) segítenek a te alapvető élettani működésednek fenntartásában.
A műtét végén a műtőben fel fognak ébreszteni, de maszkon keresztül még adnak oxigént és megfigyelnek, s csak miután teljesen felébredtél szállítanak vissza a kórterembe. A gyógyszerek hatása miatt nem biztos, hogy emlékezni fogsz erre a periódusra. A kórterembe visszaszállítás idejére a műtét alatt adott fájdalomcsillapítók hatása is nagyjából lecseng.
kittike1403 :koszonom a tippet 😊 nagyon szep lett a nozid
Elszant: igen,probalkozok a turelemmel,mostmar csak nem olyan sok ido 😊
Evicskai82: koszonom szepen 😊
Keki70: Koszonom szepen,remelem vegeredmennyel is elegedett lehetek majd 😊
Huu es nagyon koszi ezt a sok infot,kiprobalom mindenkeppen 😊
Sziasztok!
Azt esetleg tudja valaki, hogy az orrműtétnél altatáskor milyen szereket használnak? Mi a nevük? Ezekre lehet allergiás reakció? Ilyenkor mindent vénásan adnak? Ebben az esetben nem lehet gázzal altatni ugye? (Bocsi az együgyű kérdésekért.)☺
Pedig muszáj elolvasni.Felfigyelhetsz olyan dologra,ami aztán mégis csak megkérdőjelezheti a beavatkozást/kivéve persze,ha életmentő műtét,vagy tényleg "muszáj" beavatkozás/
A két gerincsérvvel nem tudnak valamit csinálni?/műtéti úton/
Szia!
Nagyon édes orrod lett,szép a profilja és ahogy írtad,eltűnt a hosszúsága,pont jó méretre.
Ragacs lehozók:babaolaj,arcszesz,tonik,aceton,pálinka /mindent felsoroltam,ami eddig szóba jött itt a fórumon/
Foltok:Hegyi árnika krém és Hegyi árnika golyócskák.Utóbbiból 3x5 szemet kell szedni-homeopátiás készítmény.Volt,akinek ezek váltak be.
/Rutascorbint már ne szedjed,ilyenkor már nincs értelme/
Még nem, csak fél 2-re kell menni :)
Nagyon szépen köszönöm!
De aranyos vagy :) Én is nagyon örülök, hogy megismerhettelek :)
puszi
Dràga Brigim!
Most én írom ezt!!!Holnap a Te 2.nagy napod lesz!!Nagyon szorítok Neked-hívlak majd!Ne stresszelj-minden rendben lesz-tudod mert már megcsináltad 1-szer!Örülök hogy itt megismertelek és a Barátom lettél!Kitartàs-most aludj egy jót még ma!😘😘😘😘
Szia!
A foltra-kitartás!!Tavaly több mint 3 hétig voltam foltos...naplómban is van kép..Idén ez nem volt 2 hét...a bőr az nehezebb dolog...elvileg az is megoldódik magától..Én próbàltam radírozós tusfurdőt-krémeket...Lassan az is helyre áll!
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?