Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
nem, de olyat kell venni, ami szinte csak víz. sőt, azt is csinálhatod, h vizet csöpögtetsz az orrodba, én azt is csináltam :) muszáj feloldani azt a sokmindent :) de fognak neked javasolni orrkrémet, én az "unguentum nasale"-t használtam, mindenképp ezzel kezdj, és csak utána az orrcsepp. ez ilyen zselés mentolos krém, és tényleg jó.
szólj, ha még valamiben segíthetek :)
Ok, köszi, utána nézek!
Az orrspray/orrcsepp nem irritálja túlságosan a nyálkahártyát? Főleg műtét után?
hát, a klinikán még sajnos nem jutott eszembe, h vigyek zseléset, úgyh ott azt használtam amit adtak, sima jég. Utána már szereztem, sztem próbáld drogériában vagy gyógyszertárban, de nem tudom biztosan.
Ja, és még egy tipp. Orrcsepp és szemcsepp nélkül nem fogsz tudni létezni. legalábbis én nem tudtam. :)
főleg az orrcsepp kell, mert segít h gyorsabban kitisztuljon. a szemem meg nekem rengeteget könnyezett, így a szemcsepp sem ártott :)
üdv
Szia twin01,
te milyen jeget használtál? Hol lehet kapni olyan tasakos zseléset?
Köszi szépen! :)
Szia MissStrawberry,
Túl sok gyógyulást elősegítő tippet nem tudok adni, de jég, jég, jég :) egész nap jegeld a szemed/arcod, akkor hamarabb lemegy a duzzanat. egyébként meg a gipsz levétele után lesz zsíros a bőröd, az h kinek mennyire, megint egyén függő. én a La roche posay arctisztító gélt használtam, és mattító hidratálót. sok sikert, és szép nózit :)
Sziasztok!
Végre kicsit leapadt a duzzanat az orromról, és már a múmia arc is eltűnt (egyre jobban tudom mozgatni az orromban és az akörül lévő izmokat), szóval azt hiszem kijelenthetem: elégedett vagyok, a ferdeség és az asszimetria eltűnt, az orrcsúcs keskenyebb lett. Még egy kicsit az orrcsontnál kell keskenyedni. Aki látta, az azt mondta, hogy nem lehet rögtön észrevenni a változást - ami nem baj, a munkahelyemen pl senki sem tudja, hogy mi történt velem - de a ferdeség eltűnt, és szebb lett:)
Amint tudok, töltök fel képeket is.
Fizioterapeuta leszek majd egyszer :)
7.én reggel, előttem lesz a dokinak valami rövid műtétje, aztán vág bele az enyémbe (szó szerint :)
Már több, mint 7 éve itt lakom, még gimi előtt költöztem fel. Te?
És a szakmádban dolgozol?
Milyen szakra?
Igen hallottam, hogy ott tovább tartanak benn. Hányadikán műtenek?
Van egy műszaki menedzser diplomám, most pénzügyi-számviteli ügyintézőre járok, utána meg mérlegképes könyvelő.
Itt is laksz, vagy vidékről költöztél fel?
Nekem bent kell maradnom szerdáig (hétfőn műtenek) de talán jobb is ez így, mert ha valami gondom van akkor ott a doki, nővérke...stb. A gipsz meg nekem is 10 napig tart elvileg.
Itt Bp-n járok a SOTEra :) Úgyhogy nekem aztán kötelességem a semmelweis klinikán feküdni :)
Te mit tanulsz?
Én másnap reggel hazajöhetek, a gipsz meg 10 napig lesz rajtam. Neked?
Én is mondogatom már kb. 8 éve, de tudod senki nem vette túl komolyan és kb. 1 hónapja bejelentettem, hogy na most megcsináltatom. Nekem is mondja mindenki, hogy ez így jó, de engem nem érdekel én akarom és kész, csak magam miatt csináltatom.
Hova jársz suliba?
Én egyedül lakom (azaz félig-meddig párommal) De tudja a párom, a legjobb barátnőm, nővérem, anyukám, nagymama meg szerintem már megneszelte :)
Szerintem a szokásos reakció: hogy szerintük így is szép vagyok...stb, de mivel már jó sok éve mondogatomm, ezért megértik és elfogadják...hogy majd a műtét utáni lufifejem láttán mennyire fognak megijedni...arra kíváncsi leszek :)
Neked mennyi időt kell a műtét után kórházban maradni?
A gipsz meddig lesz rajtad?
Nekem a anyukámon kívül mindenki tudja, majd neki is megmondom nemsokára, már említettem neki, de akkor nem reagált jól.
A többiek elfogadták, én már igazából a párommal élek,úgyhogy akár titokban is tarthatnám, de olyan boldog vagyok, hogy mindenkinek mondom.
A párom sokáig nem is hitte el, azt hitte, hogy addig még leteszek róla!
Neked?
Ma már túl is estem a laboron, rögtön a megbeszélés után :)
Én sulizom, de az első hónap nemvészes (nem kell bejárni) ezért időzítettem szeptember elejére. Dolgozni meg majd csak utána kezdek.
Reggel, amikor kijöttem a klinikáról, pont akkor jött el egy lány akit hétfőn műtöttek...elég durván nézett ki szegény...nemhogy be volt kékülve de kb 3szorosára dagadt a feje...na ettől tartok én egy kicsit..:)
Neked család...stb mit szólt hozzá?
Igen én hozzá megyek, ő először végig hallgatta, h nekem mi a problémám ő utána megtapogatta meg belenézett és mondta. Ő is elég szimpi meg jó a klinika is, legalább egyedül leszek a szobában, úgy vagyok vele ha már ennyi pénzt kiadok legalább normális klinikán legyek.
Mikor mész laborra? Ha szept végén lesz a műtét akkor már lassan meg kellene csinálni a labort! Ott megcsinálják?
Én dolgozom, meg suliba is járok. Januárban diplomáztam, most meg okj-s tanfolyamot csinálok.
Akkor szabira megyek kicsit több int egy hétre, meg akkor nem megyek suliba se, utána meg viszgám lesz, úgyhogy gyógyyulás közben tanulni fogok?
Te?
És te kihez is mész? Dr. Csuha Lajoshoz?
Én rábíztam Rezek doktorra, hogy mit csinál, mert elvégre ő látja a legjobban...de mindennel egyetértettem amit mondott.
Sulizol, vagy dolgozol? Addig szabi?
Nekem van egy kis púp az orrháton, meg meg kell emelni az orrcsúcsomat és én azt is kértem, hogy kicsit közelítsük az orromat az arcomhoz. Azt mondta a doki, hogy az orrcsúcsom nem teljesen szimmetrikus, de én ezt nem látom, ahhoz már nyílt orrplasztika kellene. Úgy van, hogy zárt lesz, de mikor megyek megkérdezem, hogy azt ne csináljuk-e meg, nem lesz-e nagyon feltűnő, mert most nem látszik. Nekem szerencsére abszolult nincs orrsövény ferdűlésem.
Ezek szerint most nincsenek annyian nála, mert volt akinek nagyon durván későre adott időpontot.
Már nagyon várom....
Amúgy valószínű, hogy nekem azért ajánlotta fel a sotét, mert elég durva orrsövényferdülésem van, amit ugye a tb fedez és az magánklinikán nem érvényes...
Szóval a ferde orrsövényem miatt a nózim is ferde szemből nézve és profilból is...szóval szegénykét majd nagyon meggyötrik, lehet hogy nyílt műtét lesz.
Nagyon várom már, de izgulok is, azt hittem, hogy többet kell majd várnom a műtétre.
Neked mit kell vele csinálni?
Nekem október 1-én délután 3-tól.
Én kértem direkt így.
Várod már? Miket kell csinálni az orroddal?
Igen, felajánlotta, így félmillió körüli lesz.
2 hét múlva kb már mehetek is :)
Neked mikor is lesz?
Az jó, akkor végül is mennyiért vállal? Említette a SOTE-t?
Mikor akarod a műtétet?
100%ig pozitív, nagyon korrekt volt minden téren és több, mint fél órát konzultáltunk.
A piercingeket meg sajnos mindenhonnan ki kell vegyem, de azt mondták, hogy amint vége a műtétnek visszarakják. :)
Majd írd le, hogy mi volt a benyomásod Rezekről, meg miket mondott.
A piercingekről nem tudok semmit, de a dokik biztos megmondják.
Én direkt nem kérdeztem tőle, ha ennyire nem korrekt akkor hogy bízzak meg benne??
Csuha nagyon normális és ő is nagyon szép orrokat csinál. A legjobbak között vannak mind a ketten, még egyikről se hallottam rosszat. Ha viszont már valaki elrontotta volna az orrom akkor tuti Rezekhez mennék, mert helyrehozásban ő a legjobb, mikor már elég bonyolult a műtét.
Én láttam élőben is Csuha doki munkáját és nagyon szép volt. Pedig akkor vette le a gipszet és nem volt olyan durván megdagadva sem.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?