Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

569. zsazsi1 (válaszként erre: 565. - Aneszan)
2009. okt. 16. 14:28

Szia!

Azért az eléggé borzasztó, amit az altatásról, ill. az ébredésről írtál.

Ez normálisnak számít? Felkészítettek rá, hogy ez történhet?Én eléggé parázok az altatástól - még sose volt benne részem hálistennek - de ez nem hangzott túl megnyugtatóan.

Remélem, az eredmény feledtette a megpróbáltatásokat.

568. 0ffd6bb340 (válaszként erre: 567. - Szuszibrigi)
2009. okt. 16. 13:41
Az eddigi ismereteim alapján gondold végig, hogy a fül-orr-gégész hátterű doktorok között nincs-e olyan, akihez szívesen mennél. Varga Klára, Rezek Ödön, Kárász Tamás azok, akik itt, illetve másik fórum (nlcafe) tapasztalatai alapján a legjobb eredményekkel operáltak. Az általad kérdezett orvos is a legjobbak egyike, de nem fül-orr-gégész. Beus
2009. okt. 16. 11:14
Sziasztok. Én uj vagyok itt. Már nagyon régóta vágyom arra hogy megműtessem az orromat! Segitene nekem valaki abban hogy hol tudnám elfogadható áron szépre megcsináltatni az orrom??? Járt már valaki dr csuha lajosnál? Nagyon köszi előre is.
2009. okt. 16. 08:41

Tegnap levette Klára a sint, meg egy kis varratot is szedett, azóta a sin alatti pirosság is elmúlt, és most nem is látszik hogy történt bármi is, de gyönyörű az orrom. Olyan, mint amilyent álmodtam, illetve nem is tudtam pontosan, hogy milyet akarok, csak az ami volt, nagyon nem tetszett. Ja, és nem utolsó sorban továbbra is kapok levegőt, ami fantasztikus - ez is olyasmi, hogy korábban nem éreztem a hiányát, mert hozzá voltam szokva az eldugult állapothoz, de most hogy megoldódott az orrsövény problémám, már egészen más a világ.

Ha valakiben kétely van, akkor csak rábeszélni tudom. Ne adjátok fel, tessék orvost keresni, megfelelőt, és azután érezni fogjátok, milyen fantasztikus, amikor elkészül. Úgy gondolom, hogy az ember környezete nem is látja annyira problémásnak, mint az belülről látszik, de most mindenki azt mondja, hogy olyan jó rámnézni - nem tudják miért is pontosan, nem mindenki veszi észre hogy mi változott, de mindenki észreveszi hogy változott valami az arcomon, harmonikusabb lett.

Vidámság van, nagyon. Tika

565. Aneszan
2009. okt. 15. 20:29

Hali,. Engem okt. 6. -án műtött Dr. Kárász a Silvermountba. (orrsövény, egy nagy púp az orromon, meg görbe is volt)és tegnap vette le a gipszet, plusz varratok. Egyáltalán nem fájt, felse dagadtam annyira, és már csak éppen hogy a szemem alatt sárga. Az eredmény tökéletes, és 450 volt,plusz estére egy nagyon aranyos nővért fogtam ki, és mindenki kedves volt velem. Az eredmény meg nagyon nagyon sokkal jobb mint amilyen volt, a párom egész nap nézegeti:).

Az altatásról annyit, hogy felvettem a köntöst (alatta egy bugyi), jöttek értem, bekísértek a műtőbe, felfeküdtem az ágyra (a lábam, a kezem remegett, tiszta para volt)infúzió be . Látták, hogy mennyire félek, így az altatóorvos szavaival élve megkaptam a "leszarom a világot injekciót", és egy kis "hegyi levegőt" tartottam az arcom alá. A színek kiélesedtek, a doki valami fura maszkot viselt......a következő emlékem ezután, hogy valaki kelteget, hogy kész vagyunk....a lábam, kezem, nem tudtam mozgatni..ki volt száradva a szám, és éreztem, hogy valakik áttesznek az ágyra, fokozatosan visszajött minden, kicsit álmosan, 13:30 kor hoztak ki a műtőből, és este 10ig 10,20 percenként hánytam a gyomromba lekerült alvatt vért.....De már 100% jobban vagyok, és simán ki lehet bírni, a végeredmény meg már most tetszik..:)

2009. okt. 15. 15:12
szijasztok! nekem hétőn esz műtétem és most eléggé parában vagyok. én sajnos egész évben allergiás vagyok, így elég rizikós a dolog. most szedek homeopátiás gyógyszereket meg allergia gyógyszereket, de ez a maximum amit tudok tenni. már egyszer el kellett halasztani, mert elkaptam egy vírust. az altatás folyamatát leírná nekem valaki? eléggé félek a műtéttől is, de a legjobban attól félek hogy el kell halasztani, mert már kis gyerek korom óta erre várok, mert tényleg nagy az orrom! de a legnagyobb baj az allergiám, mert ugye a műtét után 2 hétig nem lehet orrot fújni, de sajnos nekem télen-nyáron allergiám van, és ezáltal napi 1-2 minimum ki kell fújni az orrom. :( valakinek van valami tanácsa? üdv
563. zsazsi1 (válaszként erre: 561. - 064127f15b)
2009. okt. 14. 10:40

Szia!

Privátban írtam neked véletlenül, pedig semmi titkos nincs benne, olvasd el.

562. Enike thecure. (válaszként erre: 559. - 87b4fe0fb0)
2009. okt. 13. 10:30

Szia!!! én tudnék ajánlani neked nagyon-nagyon jó orvost:))) az én orvosom:)))Egyszerűen szuper lett az eredmény!:)))

Dr Rusz Zoltán!Ő tud...!!!!

Nekem orrsövény és orrplasztikám volt egybe 3hónapja!

Ha jól emlékszem van már részletfizetési lehetőség is nálla!!

2009. okt. 12. 19:35

Szia!

A konzultáció kicsit bonyolult volt, mert én ausztriában dolgozom, és csak bizonyos napokon tudtam hazajönni, de így is fogadott. Egyébként kétszer is megnézett a legjobb osztrák orrplasztikás magánklinika vezető orvosnője, és három orvost név szerint is ajánlott idehaza: Varga Klárát, Rezek Ödönt és Kárász Tamást. Klárával kapcsolatban mondta, hogy dolgozott nála Ausztriában is, így jól ismeri, mit tud.

Szóval Klára a Bajcsy kórházban nézett meg, mert ott operáltak egész nap többen valamilyen bonyolult orr-daganatos beteget, és ő volt benne a plasztikás vendég.

Megnézett kívülről, azután részletesen belül is - mert hogy ő fül-orr-gégész is. Elmondta hogy mit lát, illetve hogy mit lehet csinálni (sövényferdülés műtét, az orr széles - ezt szűkíti, az orrhátat kiegyenesíti kivett orrsövény porccal, a magasságot beállítja). Mindezt persze altatásban, azt mondta, hogy kb 1 óra 20 perc lesz - hát kb 2 órát tartott. Nem használ fűrészt meg reszelőt, csak speciális vágó vésőt, így nem roncsolja a csontot, és ezért azt mondta, hogy nem leszek dagadt meg nagyon kék zöld a műtét után - hát nem is lettem dagadt, a bal alsó szemhéjam színeződött el egy picit, de sminknek jó ;-)

A műtét előtt 1 héttel laborokat csináltatott az altatós orvos, meg egy speciális orr mikrobiológiai vizsgálatot is csináltat a Klára, gyorsan megvan, és az eredmény alapján esetleg antibiotikus kenőcsöt kellett volna használnom (nem kellett).

Csütörtökön operált, pénteken kiszedte a tampont (nem fájt, csak féltem), azóta itthon vagyok. Fém rögzítőt rakott fel (nem gipszel), így ki lehet menni az utcára, nem esik kétségbe senki, aki lát. Mondjuk nem egy divatsikoly, de biztos hogy jobb mint a fehér gipsz kötéssel.

A műtét után nem fájt, két nap múlva néha tompán sajogott, a tampon kivételétől féltem, de nem volt fájdalmas. Időnként alvad véres meg rózsaszín beszáradt váladékok jönnek ki (jönnek? úgy kell kiimádkozni nedves vászonzsepivel), de ez állítólag rendben van. Nem szabad az orromat fújni, pedig néha nagyon ingerel. Nem szabad hajolni, emelni, víz alá bújni (mondjuk a fürdőktől meg szaunától a műtét előtt is eltiltott).

Kérdezted a számítógépes modellezést, de erről nem volt szó - de mondjuk ausztriában sem. Viszont részletesen elmondták, hogy mit fognak csinálni, meg az kb hogy fog kinézni.

Csütörtökön szedjük a varratokat, és a hétvégén már dolgozom is.

Tika

560. zsazsi1
2009. okt. 12. 18:04

Szia Tika!

A konzultáció milyen volt Varga Kláránál?Van nála számítógépes modellezés?

Altattak vagy csak helyi érzéstelenítésben ment a dolog?

Fájdalmaid voltak/vannak?

Gratulálok a bátorságodhoz, és remélem, 100 %ig elégedett leszel a végeredménnyel.

Továbbra is keresem azokkal a kapcsolatot, akik dr. Sas Györggyel műttették magukat, konzultáción jártak nála vagy az árait ismerik. Zsazsi

559. 87b4fe0fb0 (válaszként erre: 558. - 064127f15b)
2009. okt. 12. 12:51
Nagyon szerencsés lehet az aki 7-800ezret ki tud fizetni,én sajnos nem,pontosan ezért kérdeztem!Szerintem az,hogy ki milyen jó szakember,nem az árlistája határozza meg!Láthattunk már elkeseredett embereket,akik kifizettek ennyi pénzt,és elégedetlenek!Ezért kérdeztem,hogy ismer e valaki olyan szakembert,aki árbarát(nyílván a relaitás talaján maradva), de nevetségesnek tartom,hogy van aki 700ezreket elkér,és lehet hogy csak a marketingre alapozza magát...
558. 064127f15b (válaszként erre: 556. - 87b4fe0fb0)
2009. okt. 12. 11:18
Részletfizetéssel nem, de egészségpénztárt használtam. Varga Klára operált a Ciris klinikán, Budán. A listaár kombinált (sövény és görbeség-esztétika)műtét esetén kb. fél millió, ebből kaptam engedményt, a maradék negyedét az egészségpénztár kifizeti- így az egész kb. háromszáz volt. Ausztriában - ahol dolgozom, meg meg is nézettem magam kétszer is - kb. 5-6 szor ennyibe kerül a műtét. És a tetejében az ottani vélemény szerint az itthoni szakemberek között van jónéhány remek. Nem középkategóriások, sőt. Szóval a csillagos ég helyett ez a realitás - és még számla is van.
2009. okt. 12. 11:12
Szeretném igen boldogan megírni, hogy a múlt csütörtökön megoperáltak, pénteken kiszedték a tampont meg haza is engedtek, és azóta otthon ücsörgök. Nincsen bajom, kapok levegőt - mert a sövény a helyére került, az orrom külső részén van egy öntapadós fém sín, és más gondom nincsen. Gyakorlatilag nem kékültem, pedig a csontos részt is szűkebbre kellet csinálni, meg egyenesíteni. Csütörtökön sín levesz, és varrat kiszed, és már a 7végén dolgozom is. rettenetesen jól érzem magamat. Tika
2009. okt. 11. 23:19

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy valaki élt már részletfizetési lehetőséggel? Mik a vélemények?

Tudnátok olyan orvoskat ajánlani,akik olyan középárkategóriában műtenek,viszont nagyon szépen dolgoznak? Sajnos határ a csillagos ég...:(

555. 0ffd6bb340 (válaszként erre: 553. - 064127f15b)
2009. okt. 1. 22:24
Elfelejtettem megkérdezni, hogy az orrsövényt akkor nem TB-re csináltatod? Elméletileg lehetne.
554. 0ffd6bb340 (válaszként erre: 553. - 064127f15b)
2009. okt. 1. 22:22
Bocs hogy ezen lovagolok, de érdekelne hogy mi az ár - és még a korábbi, ausztriai vizsgálat ára is, ha lehet írd meg. Klárát nekem még nem sikerült utolérni, de holnap bemegyek az ÁEKbe, azt mondták, ott lesz.
2009. okt. 1. 22:02
Gondoltam megírom, hogy némi keresgélés után a Varga Klárával operáltatom meg az orromat jövő csütörtökön egy budai klinikán. Rakok majd fel utána képeket is, ha tudok. Tika
552. zsazsi1
2009. szept. 30. 10:58

Sziasztok!

Tud vki vmit dr. Sas György árairól?És van vkinek tapasztalata vele és dr.Mihályfival?Természetesen orrplasztika érdekelne.

551. Zsebi33
2009. szept. 25. 07:17

Szia!

Az orrplasztikában!

550. 0ffd6bb340 (válaszként erre: 549. - Zsebi33)
2009. szept. 24. 21:59

Szia!

Melyik szakmában? És mennyiért? Ez szakmailag érdekel.

549. Zsebi33
2009. szept. 24. 15:03

Sziasztok!

Ma voltam konzultáción Rezek dr.-nál, nagyon szimpatikus és a szakmában szerintem az egyik legjobb!!

548. Aneszan
2009. szept. 22. 07:43

Hali

Voltam konzultáción Kárász dokinál Mosonmagyaróváron, nagyon jó az a kis klinika, nagyon tetszik. Az mondta, hogy küld e-mailban tervet az orromról, és ha tetszik, meg ha jó a laborom előreláthatólag okt. 7. én műt. Úgyhogy most várom a tervet. Meg megcsinálja mind a kettőt egyszerre, az orrsövényt is.

547. 0ffd6bb340 (válaszként erre: 546. - 064127f15b)
2009. szept. 21. 16:50

Kedves Tika!

Számlát a magánklinikák adnak, illetve a magánrendelésen dolgozó doktorok is általában - egyre gyakrabban, mert ki lehet ezt-azt fizettetni az egészségpénztárakkal, meg ellenőrzés is fokozott. Aki az állami munkahelyén csinálja, az logikusan nem ad számlát, mert az egész nem egészen legális. Finoman szólva. (jelzem, én olyan helyen dolgozom, ahol az ilyen dolgok kiderítésével foglalkoznak. Néha nem tudom mit tegyek)

A kivizsgálás (úgy mint labor meg belgyógyász) általában oep-re megy, ezért nem kell külön fizetni, ha van TAJ kártyád, stb. Ugyanez igaz az orrsövényre, van olyan hely, ahol megcsinálják ingyen, és a plasztikáért külön pluszban be kell fizetni a kórháznak.

Az általad említett 3 dokit azt hiszem én is megpróbálom - hátha lebeszélnek ...

Mibe került a vizsgálatod ausztriában? Bea

2009. szept. 21. 11:23

Pénteken voltam Bönisch doktornőnél Linzben, újra megnézett, meg el is beszélgettünk. Sajnos az árai továbbra is igen magasak, így nem tudom megfizetni (a vizitekkel együtt több mint ötezer euro lenne), de naon aranyos volt, szerinte csak egyszerre szabad a szeptumot meg a plasztikát csinálni, és lehetőleg ugyanaz a doktor csinálja. Nyitott műtét a legjobb, és mondta, hogy otthon is van jó néhány plasztikai sebész, aki ezt tudja, mert rendszeresen tart kurzusokat Magyarországon - név szerint a Rezek, Kárász doktorokat említette, no meg Varga Klárát, aki nála kinn is volt tanulni Ausztriában. Úgyhogy mostan jelentkezgetek be, és a 7 második felében megnézetem magam velük, ha sikerül mind a három helyen. Ha van valakinek fontos infója,tanácsa meg ilyenek velük kapcsolatban, akkor írja már meg. Szokás otthon számlát adni? A kivizsgálást is fizetni kell, vagy az mehet tébére is? A szeptumot biztosításra meg lehet csináltatni, gondolom - de ezt el lehet valahogy intézni?

Tika

545. Erin71
2009. szept. 17. 12:59

Sziasztok!

Engem októberben műt Pap Péter, 450e, és lesz bent fül-orr-gégész is, ha esetleg orrsövényferdülésem lenne. Nelem mellplasztikával együtt csinálja, azért ennyi az ár.

544. 064127f15b (válaszként erre: 540. - 0ffd6bb340)
2009. szept. 16. 22:49
Utánanéztem: A Varga Klára és a Kárász doktor is dolgoznak Mosonmagyaróváron, de két külön klinikán. Milyen pörgős az orrplasztika arrafele. Biztos az osztrákoknak.
543. 064127f15b (válaszként erre: 542. - Melcsi84)
2009. szept. 16. 22:42
Azt látom a weboldalon, hogy Csuha nem fül-orr-gégész, és a sövényes részekre nincs is ára. Lehet hogy ő nem is csinál ilyen kombinált cuccot? Mármint sövényt meg plasztikát egyszerre. Az ára így a honlap alapján fele annak, amit a Miriam Bönisch kér, de nem is készül el egyszerre két dolog. Pénteken mégis visszamegyek Linzbe a doktornöhz - hátha ... A multkor utalt rá, hogy picit beszél magyar ...
542. Melcsi84 (válaszként erre: 541. - 064127f15b)
2009. szept. 16. 13:58

Szia!

Engem október 1-én műt Csuha Lajos, láttam már a munkáját élőben is. Nagyon szép lett az orra a lánynak.

Az ára is korrekt szerintem.

541. 064127f15b (válaszként erre: 538. - D4f139cdae)
2009. szept. 16. 13:37
Köszönöm a javaslatot. Az igazság az, hogy másik fórumon is tájékozódtam, és ott Rezek, Csuha és Kárász doktorokat javasolgatták. Róluk valami fontos? Megpróbálnám őket (illetve a leginkább ajánlottakat) körbejárni a jövő héten, amikor hazamegyek.
540. 0ffd6bb340 (válaszként erre: 538. - D4f139cdae)
2009. szept. 15. 16:12
Ő az, aki Mosonmagyaróváron is operál? (Mármint a Varga Klára?) Valamilyen magánklinikán.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook