Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma reggel kinyílt a bébim egyik virága. Megvárom, hogy a második is kinyíljon, közel van hozzá, akkor teszek fel képet.
Kriszta köszi az infot. Azt hiszem, mindannyian ezt gondoltuk, de így már bíztos.
Halihó. Fontos infó mindenkinek. Talán már sokan tudjátok is, de aki nem annak nyugtató ként hathat. Szóval a lényeg, hogy valóban a nagy meleg okozza orchideáink elvirágzását. Szakértőt kérdeztem és ezt a választ kaptam:
Krisztina
A bimbóvetés oka létező dolog.
Az orchiknál különö9sen,mivel bizonyos hőfok alatt vagy fölött a növény a túlélésre hajt,nem az utódnevelésre.
A bimbódobálósoknak melegük van akár kinn,akár benn.
Ezen az éghajlati területen kánikula idején a növények zöme csak vegetál,hogy túlélje a hőséget.Amint enyhül a hőség,újra beindul minden:lásd=másodvirágzások.
Csak ennyit szerettem volna. Szép jó éjszakát mindenkinek.
Mond meg neki kérlek, hogy nagyon hiányolnánk, úgy hogy ha egy módja van rá akkor jöjjön vissza. Bár nem tudom a távozás okát és nem is szeretnék pofátlan lenni biztosan meg volt az oka. De ha publikus a távozás oka természetesen várjuk az infót.
Nem is értem. Ma reggel még egy csomót beszélgettünk. Tényleg nagyon sajnálnám, ha nem lenne többet.
Szerintem helyre fog jönni, ha hozz új hajtást.
Az enyéám is ledobott pár levelet és helyette három hajtás jön, de most ebben a melegben leálltak.
Igen, én is megnéztem öket, nagyon édesek.
Nálunk a közelben egy negyáruházban 4.99€ a mini, pici kaspóval együtt. Ha utazunk haza anyukámhoz, veszek neki,mert a kiállításon olyan drágán nem vette meg, pedig neki is nagyon tetszenek. :)
Mi történt? :(
Igen, várjuk öt vissza nagyon!
Kincseim üzeni a kedves ismerőseinek...IMÁDOM ŐKET!!
búcsút int Krisztának,VCS-nek,Évának,Valikának és mindenkinek.Többet én sem tudok.Várjuk vissza..igaz???
Kincseim kösz a nézelődést, a kagylók eredetiek. Egy részét a fiam hozta külföldről, másik része itthon egy bányából való. Nem kinai.
Ma kinyílt az alvórügyes phalám. Gyönyörű fehér.