Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Szia!!
Láttam szép. Itt vagyunk mi szerintem,csak mindenki elbújt a napocskával. Én legalábbis igen:O)) Most kezd megint világítani. Csináltam sütit. Majd lefotózom és teszek be nektek egy tányérkával a naplómba:O))
Sziasztok!
Hol vagytopk csajok? Két napja csak alig vagyunk.
Tettem fel képet a bébi orchim virágáról.
Sziasztok. Ma jobb az idő nálunk. Sütöget a nap. Végre. Reméljük az orhik se bánják:O) Kriszta biztosan nyaralni van,két napja nincs:O(
Köszi, érdekes, nem is gondoltam volna, hogy valami szert is kell tegyek a mosáshoz, csak sima vízre tippeltem. Nem lesz bajuk?
Semmi gond, én a száraz gyökereket is vagy levágom, ami kilóg, vagy mikor frissítem a földet, akokr vagdosom le. Elég, ha megmarad ami szép egészséges
Ma is vettem a kék barkácsban egy fehér lepit. Két száras és törzskártyával csak 5€-ba került. :)
Anyukámnak viszem ajándékban 2 hét múlva, ha megyünk haza. Tudom, hogy már nagyon vágyik egy fehérre, mert az még nincs neki. :)
Majd teszek fel képet is róla.
Már ami kilóg a földből? Az nekem is elszokott. Le veszem és kész. Bár én is kiváncsi vagyok szabad e? Többiek? Nekem eddig nem sinylették meg:O)
Sziasztok!Most vettem észre,hogy az egyik gyökér eltört a közepe táján.Nagy baj,szerintetek?
Szia! Én mosogatószeres vízzel, vattával finoman áttörlöm. De hallottam, hogy van aki szappanos vizzel.
hogyan tisztítjátok az orchideák leveleit?
Ja csiperke. kici ,kínaji,olcó.:O)))
Nem elég Neked az orchidea még gombát is termelsz!
Örülök,hogy megnézted. Szóval akkor nincs vész. Igen határozottan kis gombák. Olyan alakúak is. Fehér ,vékonyka kb fél egy centis szár kis kalapka. Kis cukik,egyébként:O))
konkrétan nem látom, de ha gomba, akkor én nem foglalkoznék vele. kicsit kevésbé tartsd nedvesen és figyeld a virágot, hogy nem változik-e. a természetes élőhelyén együtt él gombával az orchidea, szaporításkor is szoktak a táptalajba tenni, lehet az burjánzott el. más ötletem nincs :-)
Én a kép alapján nem tudom ez mi lehet.
Most jobban lehet olvasni, köszi.
Lányok tettem képet be,nézzétek már meg. Mit csináljak vele? Ültessem át sürgősen? VOlt ilyen valakinek?
Évám megnézed,hogy jobb e? Milyenre csináljam,hogy tudd jól látni?Kérésed számomra fontos. Akarom hogy lássátok:O))
pIROS? oLYAN LILÁS INKÁBB:o) éN CSINÁLTAM. mINDJÁRT VISSZACSINÁLOM. sÁRGA JOBB?
Szia Mindenki ebben az őszi időben. Még élnek az átültetett virágaim, talán nem lesz bajuk. Én is akarom a nyarat, de nem kell 35 fok, nem szeretik a virágaim.
Kati miért piros a naplód alapszíne? Nem lehet olvasni, bántja a szememet.
Szerintem nyugi,és türelem. Majd lesz. Nem látsz rajta valami féle mozgást ez ügyben? Mit tudom én,valamelyik rügynél duzzadást,vagy valami?
Sziasztok. Virágok élnek. Élvezik a hűst. Én nem annyira. Nyarat akarok!!!!
Éva elfelejtettem a kérdésedre a választ. Igen úgy néz ki sikerült a tetűket kinyúvasztani.
Már 4 hónapja él ,szóval jó vagyok!De nincs virág
és most csak levél van,mit kell csinálni?
Tettem fel képeket az új orchimról. Eléggé megvoltak locsolva, így átültettem őket, remélem nem csináltam rosszat. Az egyiknek fele gyökere már el volt rohadva. Ezek a multik minden virágot tönkre tesznek. Így jár az, aki nem 4000 Ft-ért vesz orchit!
Éva!! Köszönöm szépen!! látod, nem is kellett vennem, hanem kaptam :). Tettél fel képeket az új orchideádról???
Ja értem:O)) Nagyon szép.
Darabja volt 1090 Ft. Zöldessárga a színe, csak a fotó nem adja vissza jól.
Ja és már két emberkénél láttam ,hogy a sárgát zöldesnek hívjátok. Nekem az sárga:O) Vagy rossza szemem?
A kettő volt 1090?Vagy darabja? Még úgy is szuper:O)
Sziasztok!
Valika nagyon szép a virágod.
Voltam ma a C.rában és akcióban vettem két virágot 1090 Ft-ért.Alig tudtam választani, mert mind agyon voltak locsolva, pedig három gurulos polc tele volt.
A zöldesre már nagyon vágytam, a másikat pesdig nem tudtam otthagyni, igy jöttek mind a ketten.
Ráadásul kicsi viráguak, ilyenem még nincs, ezért is örültem nekik.
További ajánlott fórumok: