Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Én nem vettem leander egyet sem. Mindet kunyiztam:) Amiket a lépcsőn látsz, azokat 10-15 centisekben, aztán gyökereztettem. De nagyon nehéz, mert vagy 10-ből 10 meggyökeresedik, vagy egy sem sajnos.
Ez van. De próbálkozni jó vele. Nekem már nagyon sok van, a lépcsősöket is le fogom költöztetni jövőre az udvarra, mert ott már nagyok lesznek.
De indítottam pár hónapja egy leanderes fórumot, ha többet akartok tudni, ott dumáljunk, mert szegény orchisok kitiltanak innen:))))
Sziasztok.
Nem csak a virágaim, hanem a számitógépem is elvíritott. Most a fiamnál a férjem szereli a vízet, így az ő laptopján beléptem. De olyan béna vagyok hozzá. Megszoktam az én öregemet.
Talán a mai napon az enyém is jó lesz, mert az én férjem mindenhez ért és megcsinálja.
Pusszantok minden orchideást és majd jelentkezem.
Igen, szépen kikeltek, már fotóztam tegnap este, apával ma felrakatom (mármint a képeket:) meg azt is:)
Nem az enyémekről szedtem le, kaptam, de már az enyém is érlelt az egyik.
Már tettem képet fel, de most csináltam még egyet.
Látom, te is imádod a leandereket is, ha vizet gyűjtesz nekik. Én az orchidea mellett leander mániás is vagyok. A lépcsőm tele van, meg a kert is, és a kis magoncok is nődöglének. Idén márciusban fertőződtem meg a leander mag ültetéssel. Imádnivalóak, hogy nem tudod, milyen színűek és formájúak lesznek egy magból. Lehet, hogy mind más. És ebből lesznek a különlegesek. Cirmosak, fröcsköltek, stb. Mert hogy a magokból keltek sohasem lesznek olyanok mint az anyanövény.
Sziasztok. Itt is esik. Össze is szedtünk 1000 litert gyorsan. A kert és a leánderek is igénylik.
'szti: Megnézetem őket, dögösek.
geridina: Ez tényleg gyors folyamat volt. Érdekes lehet az a kilógás, majd ha lefotózod megnézzük.