Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Lányok elkezdtem egy új naplót:O)))
Én nem tudom, lányok, de most valahogy kevesebb ideig virágzott az orchim,mint szokott. Igaz, hogy tele van virággal, de a legrégebben kinyílt kezd leszáradni. Viszont ilyen gyorsan még sohasem nyíltak ki a bimbók, mint a naplómban az elbújt virágszáron. Már minden virág kinyílt, és nincs 3 hete, hogy fefedeztem elbújva a szárat:) Az egyik pedig érdekes,ma lefotózom. Olyan, hogy a bimbó még nem nyílt ki egyáltalán, és kilóg két virágbibe. Tudjátok, mikor ki van nyílva, és a közepén két kis ág. Lehet, hogy nem bibének hívják...
Sziasztok. Nálunk esik végre. Gyűjtöm is a vizet:O)) De egy virágom mégis hamar lefonnyadt:O((
Sziasztok! Végre itt a hűvös idő!
én itt vagyok, épp tegnap raktam fel a virágos naplómba mostani képeket
köszi ismét a választ. akkor megnyugodtam, és persze örülök. virágozzon csak sokáig, az átültetés meg ráér. akkor meg ismét fogok tanácsot kérni. köszike.
Persze, hogy normális. :D
3-4 hónapig is virágzik folyamatosan. Sőt akár fél évig is. És akár még ettől is tovább. Anyósomé tavaly szeptember óta folyamatosan virágzik. Bízz abban, hogy a tiéd is minél tovább bírja. A nagy melegben képesek hamarabb eldobálni, de ha normalizálódik ez a kusza időjárás hosszú hosszú ideig gyönyörködtetnek. És majd ha eljött az ideje annak, hogy elvirágzik, át is tudod ültetni. Ha majd ennek jön el az ideje, akkor érdemes lesz a virágszárat alvórügy felett visszavágni és onnan akár új virágszárat vagy gyereknövényt is hozhat. Na de ennyire ne rohanjunk előre.
köszi a választ. nincs vele bajom, csak gondoltam rá férne már az átültetés, alig fér el a cserépben. de várok inkább, mert rengeteg gyönyörű virága van, és még bimbók is. meddig tart a virágzás? csak azért kérdezem, mert minden nap foglalkozok vele, nézegetem... és a nagyobb bimbóknál nem látok változást, kb már 1 hónapja ugyan olyanok, elkezdett kinyílni, de mintha megállt volna. vagy normális ez? nem igazán értek hozzá.
Mi csak egyszer kezeltük le. Nem ismételtük. Ha nincs mozgás szerintem elég egyszer. Bár bajt nem csinálsz azzal ha még egyszer lefújod őket. Ártani nem ártasz vele az biztos.
Kriszta az actarás spriccelést kell ismételni? Egyszer kezeltem őket. Úgy nézem nem lesz több tetű. Ismételni kell azért?
Én nem szoktam virágzót átültetni. Sokan nem javasolják. Bár van aki kockáztat. De ha szépen virágzik és még bimbói is vannak szerintem várd meg míg elvirít. Vagy van valami gondod vele?
syasztok.
át ültetésnél mire kell figyelni? a bimbóknak, és virágoknak nem lesz baja? vettem már orchi földet, és egyel nagyobb cserepet is. létszi segítsetek.
Edó, sztí hol vagytok? Remélem csak nyaraltok!!!
Nekem is hiányoztatok:O)))♥♥
Szia Drágám. Hiányoztál. Puszi
Lányok itt vagyok. de hosszú volt ez a 30 perc amíg nem szólhattam hozzá:O))))Jól vagyok. És nagyon jól esett mindenkitől a keresés. Akik írtak tudják kiről beszélek. Köszönöm mindenkinek:O))) Jó itt újra:O)♥♥♥♥♥
Itt a várva várt lehűlés. Megkönnyebbülhetnek a virágaink lányok, na meg mi is. :D
Szia! Igen, nálunk már tegnap is csak kb. 20 fok volt. :)
Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek. Ma végre fellélegezhetnek az orchideák, kicsit hűvösebb lett.
Sziasztok kaptam egy kiegészítő információt a virághullatással kapcsolatban. Van egy srác egy másik fórumon, igazi profi. 189 FAJTA orchideája van a darabszám pedig jóval 200 fölött, pontos adatot ő maga sem tud. Szóval bemásolom ide amivel ő kiegészítette a virág illetve bimbó hullást:
Kriszta: azt hozzáfűzném, hogy mi a melegben csak lihegünk, a melegházi orchiknak ez az ideális, nekik nincs most melegük, a legaktívabban fejlődnek, viszont hűvösebb vagy normális melegben és hőségben nem ugyanúgy kell tartani, mint eddig. nem ugyanúgy egész évben, itthon látom a lepkéken, hogy lassan naponta kell locsiznom, amúgy meg hetente, de ezt nem mondhatom senkinek, hogy locsold vadul, mert ott nem ismerem az ültetést, az edény, közeg levegősségét és jó eséllyel elrohadna, ha belül langyos sár van, a felszín meg porzik.
Én is sajnálom. Jó lenne ha visszajönne.
Írtam neki emailt, de még nem válaszolt.
Én csak itt az orchideások között vagyok jelen, de lehet érdemes lenne a többi fórumra is csatlakozni. A lényeg, hogy nagyon sajnálom, hogy elment. És tiszta szívből remélem, hogy visszajön. Ha meg is bántott valakit, nem hiszem, hogy szándékosan tette. És az infók alapján úgy hallottam, hogy az illető nem is haragszik. Aki fel tudja kincseimmel venni a kapcsolatot érdemes szólni neki, hogy semmi gond és várjuk vissza.
Sziasztok!
Nekem is kezdenek elszáradni a virágok, de csak egyesével, és nyílási sorrendben. Az enyémek még nem érzik a hőséget szerencsére, és a friss bimbók is kinyíltak. pedig nekem is szoktak potyogni. De amióta ablakban vannak, azóta nem.
Kincseimről annyit tudok, hogy a másik fórumunkon úgy érzi, megbántotta egy társunkat, és nem akart maradni, mert szarul érezte magát. Mondtuk neki, hogy semmi gond, és ne menjen el. Reméljük, visszajön újra egy másik néven:)
További ajánlott fórumok: