Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Hát igen, nálam sem ment minden egyszerre. A lényeg, hogy a virágok épségben túlélték az utat és hamarosan gyönyörű virágokkal fognak elhalmozni az új helyükön is :)
Gyönyörűek tényleg. Nálam a virágok most csak új leveleket gyökereket és bimbókat növsztenek. Nagyon várom már azt is, hogy a minik újra virágozzanak, de egy kivételével nem nagyon akarnak :(, szerencsés vagy :)
Köszönöm szépen Lányok, Asszonyok :)
As túlzás h rendben mert a balkonládáimat ott kellett hagynom mert már nem fért be a kamionba, due make azokat is szépen lassan hazahordom és teljes lesz a boldogságom :)
Raktam képeket a naplómba. :)
Az orchideák nálam teljesen beindultak.
Ma csobbantottam őket és azt láttam, hogy mindegyik hajt, hozzák a virágszárakat, bimbókat. Még a babákon is bimbók vannak.
Ilyen nálam még sosem volt. :)
Öröm, és boldogság! :)
sok boldogságot az új helyen!
Én is örülök. Minden rendben ment?
Örülök, hogy szerencsésen átköltöztetek.
Sziasztok
Már az új kertesházból irok Kecskemétről. A költözés alkalmából mindegyik kis drága új kaspót kapott. Na és persze új helyet is. Remélem jól érzik majd magukat. Beszereztem egy Bau.ból mentett hófehéret is olyanom még úhy sincs és csak 500 ft volt :D
Köszi szépen!Most már én is azt gondolom biztosra mert arra hasonlít inkább!Igy is a virágja több mint 2 hónapja virít és még semmi jele hogy hervadnának! :)
Az gyokér lesz szerintem, nem virágszár! Nekem van tobb olyan is, ami levelek kozul hajt, hajtott ki gyokeret, sot most olyanom is van, amelyiken kozvetlen virágszár mellett van új gyokér.
Én találtam neten videót, hogy kell csinálni, de nem nagyooerek nekiállni. Főleg, hogy nem biztos, hogy lenne eredménye.
Kérdésem hozzátok. Csináltatok már virágbeporozást?
Csináltam egy naplót oda tettem képet róla!Szép vasárnapot mindenkinek!
Lányok a gyökér az csak a törzsből nő ugye?Mert ma felfedeztem hogy a "megbolondult" növénykém ami egyszerre levelezik virágzik és komolyan megszámlálhatatlan új gyökeret növeszt alul a cserépen belül ,és felül a törzséből is ,most 2 levél közül is növeszt valamit!Az akkor valószínű megint virágszár?Ha igen akkor tényleg megőrült,az én olegnagyobb örömömre......feltettem képet is ,bár nagyon pici még de ti jobban értitek ezeket a csoda növénykéket!
aranyosak vagytok, köszönöm :-)
Nahát, ezt eddig én sem tudtam. Az én általam csak fehér multiflórám is ilyen, ami már tavaly nyár óta folyamatosan virágzik (már így vettem). Furcsáltam is, hogy középről jött a virágszár és azóta nincs új levél, de ráfogtam a folyamatos virágzásra, de akkor ezek szerint a virág életének végét jelzi:(. Nekem most 2 virágszár van középről kinőve. Az egyik tejete már visszaszáradt és azon már csak az alvórügyből hajtott szárak vannak. A másik 1-2 hónapja jelent meg és roham tempbóban nő, hozza a bimbókat (annak ellenére, hogy most lett átültetve nagyobb cserépbe). Ezek szerint, most nagyon kell drukkolnom, hogy az új száron valamikor megjelenjen egy keiki, vagy legalább tőböl kihajtson :(. Nagyon szomorú lennék, ha elveszteném ezt a virágot :(
Köszönöm szépen a válaszokat!El vagyok ájulva milyen gönyörű növényeitek vannak!csodaszépek!Én még kezdő vagyok nagyon örülök hogy nem halnak meg nálam,annak is!
Tavaly panaszkodtam, hogy csak vegetálnak az orchideáim, volt amelyik több éve nem virágzott... mióta ideköltöztünk családi házba, úgy tűnik, megtaláltam számukra az ideális helyet, mind a 11 szakadatlanul ontja a virágokat, új virágszárból-alvó rügyekből, hozzák az új leveleket, gyökereket... minden héten felfedezek valami újdonságot valamelyiken, most pl az egyik még javában virágzik, de közben új levelet, oldalról pedig új virágszárat növeszt :)
Öröm - bódottá! :D
micsoda szépségeid vannak neked is! :)
Szia! Nekem kettő is van amelyek mindkét szárukon alvórügyből hoztak levélkéket. Az egyikből virágszár nőtt, most négy virág van rajta. Az orchis naplómban találsz az első virágáról képet, a 79,83,93,96-os képek. Én azt okoskodtam ki, hogy azért csinálták ezt, mert ez a kettő a földön volt az ablak előtt és hogy több fényt kapjon hát magasabbról kezdett levelet hozni :-) Persze ez nem biztos, hogy így van :-)
Ja, most fogtam fel, hogy honnan mondod, igen, akkor úgy lesz, ahogy 'szti írta - akitől nyugodtan fogadj el minden tanácsot, nagyon szakérti itt a dolgokat ;)
Ez szuper!Akkor várok aztán meglátom mi lesz belőle!Igen azért volt furi nekem hogy mi lesz így hogy hoz több levelet!Már értem akkor!Néztem neked hihetetlenül sok növényed van,gyönyörűek!
előfordul, hogy a levélrózsa közepéből jön a virágszár. ez azzal jár, hogy a növény több levelet nem hoz. vagy egy virágszáron nevel majd babát, vagy tőből fog hajtani egy új kis növényt, mert az "eredeti" tő szép lassan el fog pusztulni. így újítja meg magát.
nekem van egy tecsós amit így vettem tavaly februárban, 2 virágszárral, ez egyik középről és azóta is folyamatosan virágzik, elágaztatta a virágszárát, továbbnövesztette, már mindent kitalál, annyira hihetetlen, nincs több ilyen phalám, pedig van pár :-). most kezd az egyik virágszár elágazása alatt egy levélkét gyártani.
Érdekes ezt nem is tudtam mert nekem a törzséből nött mindíg a virágszár!A másik növényke amelyik most gyönyörű annak is egész alúlról a törzséből nőtt a virágszár!Ennek viszont a legfrisebb leveléből középről azért gondolkodtam ,hogy hol fog ez új levelet hozni?Vagy ne aggódjak majd megoldja ő magának,taán majd ha leszárad ?
A virágszárak alapvetően mindig a lent lévő rendes nagy levelek tövéből jönnek. Mindig eggyel feljebbről. Ez, hogy a száron is hoz levélkét, valami "bolondulás" eredménye lehet, sok logika nincs benne :) abból gondolom nem lesz semmi már, ott marad
vagy baba lesz belőle, azt észreveszed, ha növekszik és saját gyökereket növeszt
Megnéztem gyönyörűek a növényeid!A képen neked sokkal nagyobb a levélke illetve a levélkék is mind az enyémen!Érdekes,de hát a növény csak tudja mit növeszt :)!Az a lényeg hogy nőnek!Amúgy ez a virágom amúgy is érdekes mert az eredeti virágszál is ugy néz ki mintha a levél közepéből nött volna ki vagy a levél nött köré nem tudom,már így kaptam a férjemtől,csak azt nem értem akkor hol tud majd új levelet növeszteni?Furcsa ez a növény!
További ajánlott fórumok: