Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Tettem fel egy képet a galériába.
Persze a bombók az bimbók akart lenni :D
Sziasztok! Az egyik orchideám szárán észrevettem, hogy nem bombók jönnek, hanem levelek, mintha egy új "telep" növekedne. Ezzel mit csináljak? Ültessem külön cserépbe? Hogyan vágjam le? Köszi előte is a válaszokat!
Sziasztok ti gyönyörű Orchideákat tartók!!!!:)
Igen. Amelyik gyönyörűen virágzik, azon is felfedeztem a hétvégén egy másik virágszárat. Olyan jóóóó! :)
ők is érzik, hogy tavasz van :-)
Annyira szépen "beindultak" az orchideáim. Még az is, amelyik olyan kis fonnyadt, szerencsétlen volt. Talán még virágszárat is hoz. :)
orchideának való közeget célszerű marczikáéktól, vagy halásztelekről venni, vagy a kiállításokon. ez persze nem mindenkinek elérhető, akkor az is egy lehetőség, hogy ilyen zacskósat venni és kiválogatni, csak így a felét kidobod. aztán ha nagyobb mennyiségre van szükséged, lehet kapni gazdaboltokban (akár neten is) vörösfenyő kérget. nem mulcs, nem szinezett, hanem natúr kéreg. na, az is jó, még önmagában is vagy keverve a készen kapható vacak minőségűekkel.
pl.
[link]
ez marczikáé:
[link]
permetezni lehetőleg szabadban kell, ha ez nagyon nem megoldható, én a kádban szoktam
Segítsetek már légyszives hogy melyik az az orchidea föld, amelyik jó, viszont nem is méreg drága... Aki már tapasztalt átültetés ügyben...
Sajnos a hozzánk közel lévő Tescoban Garini márkájút kaptam, hát rájöttem borzalmas... tömény közeg... kéreg itt ott van benne, gondolom ebben megfullad a növény... :(
Szia! És hol permetezed őket? Úgy értem mit érhet a permetes víz és mit nem?
Akkor elég "csak" fél deci víz egy egy orchideának hetente?
Köszi!
remélem én eddig jól kezeltem az orchideámat mert nagyon szépen virágzik,
Sajnos ma szembesültem vele, hogy a Sanmite nevű szert kivonták a forgalomból. Helyette Vertimec-et vettem. Az orchideát lefújtam, ha elmúlik ez a cudar idő, a leanderek is kapnak, biztos ami biztos.
igen, orchideának is mehet
Az enyémnek sajnos atkás a levele. Nem is gondoltam, hogy az orchik is atkásodnak... Sanmite lehet vajon rá? Leanderekre azt szoktam.
actara, ha van otthon. sajnos már nem szabad forgalmú szer
Sziasztok! Mivel lehetne kiírtani a virágokról a talán pajzstetűt?
Azért köszi a válaszod! :)
akkor kell vizet adni neki, amikor már a gyökere nem zöld, hanem ezüstös.olyankor bőven meg lehet locsolni, de az átfolyó vizet öntsd le, ne álljon vízben sokáig
az már nagy eséllyel kuka
kemény csapvíz nem a legjobb. ha nincs esővízre lehetőséged, forrald fel a csapvizet, lehűtés és ülepítés után locsolj vele
Keleti ablakban tartom. Az öntözést nem tudom eltalálni sajnos... sztem túl öntözöm őket... :(
Milyen gyakran kell öntözni és kb mennyi vízzel?
Halihó! Az a lepkeorchidea, ami elhullajtotta a virágait, leszáradt a szára majd eldobta az összes levelét az már meghalt vagy borzasztó nagy sztrájkban van? Újraéleszthető vagy csak foglalja a helyet?
Csapvizet szabad használni? Sajnos nálunk elég kemény a víz. Ennek ellenére nincs gondom a virágokkal, bár észrevettem, hogy a frissen vásároltaknak mindig fényesebb a levele. Most 6 db virágzóm van. Északra néző ablakban díszelegnek.
Az a tapasztalatom, hogy az"alapanyag" is lehet rossz. Ugyan úgy,ugyan ott tartok jó pár orchodeát. Egyiket virágostól vettem, 4000 Ft volt kb, azóta csak virágzik. A másik néhány Tescos, vagy más hipermarketes. Azokkal van mindig gond. :(
Szia, hol tartod az orchideát és milyen gyakran öntözöd!?
Sziasztok!
Ha az orchideám levele fonnyad... mi lehet a baja????? :(((( Köszönöm!
További ajánlott fórumok: