Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Szia, baája lett, ha már elég hosszúak a gyökerei és van 2-3 levele, akkor éles késsel le tudod vágni és orchidea közegbe rakni, ha lehet 1-2 gyökere legyen is a földben, többi felette. Locsolni óvatosan, spriccelni, párásítani gyakrabban (a levélközökbe le kerüljön víz).
Sima virágföldről én is hallottam már, de azok extrém esetek, ez a növény természetes közegében a levegőben a fák törzsébe kapaszkodva él, a gyökerei pedig léggyökerek, a levegőből veszik fel a párát. Ha sűrű földbe kerül, akkor megfullad, szerintem ne próbáld ki :)
Sziasztok!
Az egyik orchideám szárán fejlődött egy kis növényke, levelekkel, léggyökerekkel. Tudna valaki abban tanácsot adni, hogyan lehetne a kis növényt külön ültetni a tőről? Nem merek hozzányúlni, félek, hogy elpusztul. Még egy kérdés: mindenképpen orchidea földbe kell ültetni? Ezt csak azért kérdem, mert hallottam már olyat, hogy sima virágföldben is megmarad a növény.
Sziasztok! Olyan kevés időm jut felnézni ide. :( Sajnos cattyt még mindig nem sikerült beszerezni. Viszont ma volt egy jó mentésem. Fehér Vanda 2000 Ft-ért :)
Sajnos pár orchideámat nagyon megviselte ez a rohadt meleg. Sajna egy Miltóniámnak lőttek és a Zöld Cymbimmel is nagyon nagy gondok vannak. Gakorlatilag alig van elő része. Egyik napról a másikra. Szarul nézték ki egyébként a többiek is, de most, hogy megszűnt a hőség ismét kezdenek magukhoz térni. Ez a helyzet most nálam... Nálatok hogy viselték a meleget? Szomorú vagyok a pusztulás miatt... :(
szerintem kevés
nekem szinte az összesnek ráncos, mert csak akkor áztatok, ha rászánom magam... de amíg nem esnek át egy kritikus ponton, addig visszafordítható a dolog, kicsit gyakrabb öntözéssel kisimulnak a ráncok ;) /de túlzásba se kell vinni!/
A baumaxos mentett orchim kezdi megadni magát :S
Már csak 1 levele van és meglepték a bogarak is.
Csak abban bízom hogy nagyon sok zöld gyökere van még :S
Nekem is van egy ilyen szívósom, ja az említett folyton virágzó az :D
Ő már többször esett le úgy, hogy félbe tört 1-1 levele, most ugyan sárgított le pár régit, de hoz újabbat is, és ontja a virágokat sorban, imádom :)
megnéztem végre, 15.-én nyit és 20.-ig látogatható a kiállítás és marczikáék is ott lesznek
olyanoknak mindenképpen érdemes lehet elmenni, akik a közelben vannak
Jah, hogy csütörtökön lesz :D Az más.
Egyébként köszi az infót :)