Önbizalomnövelő tréning- Napról napra a belső békéért és harmóniáért :) (beszélgetés)
Persze, hogy bírnál ennyit dolgozni, ez azért annyira nem rengeteg. :) Sokan dolgoznak ennyit hidd el. Vagy nézd meg Zsuzsát, 3 gyerek mellett tuti jobban elfárad, mint mi, és nonstop elfoglaltság.
Döntöttél, hát döntöttél. Most már ne bánd. :)
Ha eldöntötted, hogy maradsz még egy hónapot, maradj. Ki tudja, mit hoz eléd a sors. :)
Néha sodor az ár, néha döntünk. :) Most sodródsz kicsit az árral, és annyi minden történhet veled ebben az egy hónapban is! :)
Lehet, hogy olyan munkát ajánlanak neked, hogy egyedül is eltartod magadat, vagy lesz itt egy barátnőd, és összeköltözöl vele, és felesben tudjátok itt Bp-n fizetni az albérletet, vagy megismerkedsz egy fiúval, akibe szerelmes lehetsz... vagy... észhez tér a párod. Ha nem történik meg, akkor még mindig úgy tudsz dönteni egy hónap múlva is, hogy hazaköltözöl, de legalább rendezni tudod a tartozásaidat, és talán félre is teszel egy kicsit. :)
ááá nem sajnos. És nem is akar....
Igazából erre utaltam abban, hogy írtam, hogy nem tudom megéri e a fiatalságomat erre pazarolni.... Mert egész nap dolgozom rohangálok, valószínű hétvégén is mehetek, bár akkor csak 4-4 órásba. És ő meg egész nap itthon és nem is látom, hogy lépni akarna..... Megint tanácstalan lettem..... Egyik nap jó, másik nap pakolnék.... :S Akkor szerinted rosszul döntöttem, hogy maradtam?
Én most úgy gondoltam, hogy azt csinálom, hogy egy hónapig mindenképp dolgozom így és kiforrja magát, hogy bírom e, illetve, hogy mit változik ő...... Mert ha nem változik akkor én nem fogok azért robotolni...... Az egy hónap alatt meg kapok annyi pénzt, hogy kirendezem a tartozásomat is..
Nekem így lett új munkám. De fontos, hogy előbb felismerd, mi akadályoz(hat) abban, hogy újat találj. Pl. azért van jó is a jelenlegi munkahelyeden, amit nehéz elengedned, vagy félsz egy kicsit a változástól, vagy valakire haragszol ott stb. Ha a ragaszkodást és a negatív érzelmeket elengedted, és megtanultad, amit meg kellett tanulnod, akkor azonnal tovább tudsz lépni. :)
Saját tapasztalatból tudom. :)
Szia Noncsi!
Szerintem nagyon jól döntöttél! én 20 évesen hétköznap titkárnőként dolgoztam, hétvégén meg Ausztriában takarítottam. :) Hétfőtől szombatig, de sokszor vasárnap is dolgoztam. Egyáltalán nem bántam meg, és nem érzem, hogy bármit is elvett volna a fiatalságomból, pláne, hogy még most is az vagyok. :)
Párod is nekiállt melózni?
Sziasztok lányok! Bekukkantok! :)
De látom nélkülem is remekül vagytok. :)
Puszilok mindenkit!
Én holnap kezdem a melót. Legalább is a hostesst, a gyors éttermet meg hétfőn. Én is elengedtem a büszkeségem :D Nem ám... nekem nem is volt. Örülök, hogy van valami, csak kicsit félek, de belejövök remélem :)
Pénteken megyek statiszta munkára is :)
Remélem most már lassan beindul. Csak akarni kell :D
nekem sem az álmaim munkahelye van, de amit most csinálok, ebben a helyzetben és pillanatban a legkifizetötöbb, van egy takaritó cégem és irodákat meg privát házaknál takaritok. ezzel jobban keresek mindha a szakmámba helyezkednék el, meg ahol élek a szakmámban (borász) a közelben nincs is ilyen munka lehetöség, csak ugy 100 km-re lenne, ahhoz meg a lakhelyen kellene változtatni. szoval takaritok és elégedett vagyok a munkáimmal és azokkal az emberekkel akik a munkát biztositják számomra.
rájöttem..! az a fontos, ha az ember önmagából a legjobbat hozza ki, és ha ezt még jól meg is fizetik, akkor akármi is tégy (ami tisztességes), meg lehet csinálni. nekem technikusi végzettségem van, de, ha csak ez lebegne a szemem elött, a büszkeségemet meg, ezzel hitegetném, már éhen halhatam volna....
most igy elégedett vagyok, és velem is elégedettek. :))
ki tudja, mit vonzok magamhoz még! :))
sokan., azért nem tudnak lépni, mert a büszkeségüket nem tudják elengedni. én az enyémet elengedtem, és jól jártam vele. :)
Ártani nem árt.:)
Pont ma olvastam a V.T.-ről és a Titokról pszichológusok szemével, csak nem volt időm összefoglalni, de majd pénteken leírom a naplómban. A lényeg, hogy bár nem elég elképzelni valamit ahhoz, hogy megvalósuljon, de a pozitív szemlélet mindenképpen fontos.
Sziasztok!
Jó neked Bibie:) Gondolom te is szeretsz ott dolgozni :)
Én másik munkahely után nézelődök,mert a lakóhelyemen szeretnék dolgozni,a kis agyamban már le van játszva rengetegszer,hogy milyen munkát szeretnék,meg hogyan,és bízom benne,hogy valóra válik,ha nagyon hiszek benne.
Szerintetek? Elképzelhető ez igy hogy semmi konkrét munkahely sincs,csak az én képzeletemben,Hogy valóra válik?
sziasztok!
Hát én is szeretnék egy ilyen munkát! Gratulálok Bibie!
sziasztok!
hát., én is befutottam. :)
ma dolgoztam és megkérdeztem a munkahelyemen..(?), hogy elégedettek-e a munkámmal, mert ha nem akkor ki szeretném javitani a hibámat. :))
azt mondták minden rendben van, és maradjak ilyen jó, amilyen vagyok, mert ez igy nekik tökéletes.
ugy örültem, hogy másokat boldoggá tehetek a munkám minösége által.
amugy., minden nap imádkozom a munkaadóimért, és azért, hogy önmagamból a legjobbat hozzam ki. :))
Igazatok van elvállalom mind a kettőt, aztán majd meglátjuk :) Ki kell próbálni :)
egypt ha nem gond kimásolnám ezt a naplómban, nagyon tetszik ez az idézet :)
Ma elég negatív vagyok, ezért gyorsan kerestem valami jó kis idézetet, be is tettem a naplómba.
Szeretettel mindenkinek!:)
"Sírj, ha attól jobb lesz! Nincs abban semmi.
Kapálózz, kiabálj! Az is belefér.
S ha kiadtál magadból mindent,
szórj minden aggodalmat egy nagy bőröndbe,
zárd le, és így, megkönnyebbült
szívvel vágj bele!"
(Donna Fargo)
Nagyon nincs mit! Örülök, hogy minden rendben van!
Mi március 26-án megyünk LAcussal Kecskemétre kardiológiai kontrollra! Kíváncsi vagyok az eredményre, meg a doki véleményére:) Azóta már mi tudjuk, hogy hiperaktív is, a doki még nem!
Szia!
akkor jót tett a pozitív energia! ÉS a te gondolkodásod!
Sziasztok!
Jól alakult a mai vizsgálat,szerencsére nem találtak semmit :)
Tudtam én,hogy így lesz :D
Szép napot nektek!Még jövök :D
Szia!
Szerintem attól tenném függővé, hogy mennyit kapsz hostessként! Én most elvállalnám mind a kettőt!:) Fiatal vagy!
Huuu már jó régen voltam erre. Van valami változás? :) Megpróbálok visszaolvasni.
Ki hogy van? Milyen napotok van?
Én úgy örülök, hogy még van hó :)
Barátommal voltunk hétvégén hógolyózni, meg "szánkózni" meg építettünk itt az udvarba hóembert, ő meg egy oroszlánt :D Mint az ovisok, de jól elvoltunk :D:D Teszek fel képet majd a naplómban :D Úgy is ott is pótolnom kell szerintem :S
Tényleg tanácsokat szeretnék kérni :D Hogy mit csináljak? :) Írtam még múltkor ezt a Burgert, hogy mehetek oda. De mivel létszám stop van így fel se tudott volna venni a nő, csak mivel barátom ismerőse, így eltudta intézni, hogy 4 órában felvegyen. Tehát 10-től 2-ig csicskáztatnak ott, mind ezt 28000ft-ért. Most voltam egy hostess munkaügyben. Oda is felvettek, 3-tól 7-ig. Tehát úgy nézne ki a napom, hogy felkelek, 7kor kicsit ténykedem, reggelizem, elindulok 9-kor, 2ig gyorsétterem, 3ra rohanok a hostess munkához, 7ig rohangálok bevásárlóközpontokban neveket gyűjteni.... és 8ra haza esek. Ezt mindennap. Szerintetek elvállaljam a gyors éttermet, vagy maradjon csak a hostess? Nem tudom mit csináljak? Bírni fogom? Meg 20 éves vagyok még csak, biztos ezt akarom? Egész nap rohanni..... és mikor eszek..?
Először próbáljam ki csak a hostesst és ha hozzászoktam akkor menjek a gyorsétterembe is? Vagy? :D:D:D
Minden segítség jól jön :)
Szia Bibie!
MA nagyon eltaláltad! Épp ezt éreztem ma!
Köszönöm!
Sziasztok!
Szia! Hát nem könnyű! Nekem még kicsik, tavasszal lesznek 7,5,3 évesek, de nekem sem könnyebb! Én is tanácstalan vagyok ebben a témában!
Sziasztok.
Újra itt vagyok.Sok volt a dolog,nem unatkoztam.
Agyalni sem volt időm.Egy valami viszont nagyon kiboritott tegnap és örjöngve üvöltöttem(meg is lepődtem magamon).Gyermekeim csak a számitogépért nyavajognak ahogy kinyilik a szemük.Szeretném,ha tanulnának,együtt játszanának,de nem...Szépen kérve sem jutottam semmire,de üvöltve sem.Nincsenek elkényeztetve és mégis..
MIT TEGYEK,HOGY ELFOGADJÁK AMIT MONDOK???
Teljesen tanácstalan vagyok.11 és 6 évesek.
szép jó reggelt Mindenkinek!
ez a mainap legyen a megbocsájtás napja! :)
megerösitések:
megbocsájtok magamnak!
megbocsájtok szereteimnek!
megbocsájtok az élöknek és halotaknak!
megbocsájtok szüleimnek!
megbocsájtok a páromnak!
megbocsájtok a sorsnak!
megbocsájtok mindennek és mindenkinek!
a világomban minden rendben van! :)
igy jobban hangzik:
szépeket álmodunk!
További ajánlott fórumok:
- Férfiaktól jön meg az önbizalom?
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?