Olimpia 2016. (beszélgetés)
Tudomásom szerint ez is üzleti alapon megy. Egy-egy országon belül, aki a legtöbbet igéri közvetítési díjként, az kapja a jogot. A többi a nyertes engedélyével (gondolom fizetség ellenében) 1-2 perces bejátszásokat híradóban, stb. mutathat.
Majd figyeljétek, hasonló esetekben a híradókban a jobb felső sorban a szöveget: "xy csatorna engedélyével".
És itt most szerintem az M4-M5 "tulajdonosa" megtartotta magának a kizárólagos jogot, minden magyar határon belül sugárzó sport-csatornával szemben.
Aki valami oknál fogva lemaradt az olimpiáról az most pótolhatja. Az M5 szeptember 7-ig megismétli.
Gondolkodom, hogy nem kellene-e még vagy két hét szabit kivennem? :))
Kizárólag az MTVA közvetíthette az olimpiát, a többi sportadónak nem volt joga hozzá, így nem tudták volna beosztani egymás közt ki mit közvetít.
Megoldhatta volna okosban ezt a köztévé, ha délelőttönként, mikor Brazíliában az igazak álmát aludták nem az előző napi magyar eseményeket ismételték volna 3-4 alkalommal, hanem azokat a sportágakat, amit előző nap nap tudtak közvetíteni a sűrű program miatt.
Azt még megértettem, hogy egy-egy sikert többször ismételtek, de azt már túlzásnak tartottam, hogy a sima vereségeket, ahol semmit nem ért el a magyar versenyző is óránként megmutatták.
Őszintén, van egy olyan érzésem, hogy az egész közvetítés, hogy mikor melyik sportágat, melyik versenyét, mérkőzését, stb. stb. valakik előre meghatározták.
Pedig ennek a műsornak kellett volna olyannak lennie, hogy lehetőleg mindenkinek egyformán.
És ha már azt úgy nem lehet, hogy mindenkinek kedvére, akkor legalább a rengeteg magyar sport-csatorna most beoszthatta volna egymás között, hogy egy-egy sportágat felkarol, és azt még akkor is mutatja, ha már ott magyar versenyző nincs.
Én az asztaliteniszt és a teniszt hiányoltam, szinte semmit nem közvetítettek ezekből a sportágakból.
Köszi, majd figyelem, remélem nem fogom elszalasztani, ill. hogy azt már nem éjfélkor kezdik majd vetíteni.
A "jövőre..." még messze van. Addig visszatérek a profi-teniszhez, amikor nem az Óperenciás tengeren túl játszanak, akkor tudom őket nézni. :)
Az m4 biztos ismétli majd..
Jövöre uszó meg vizilabda vb nálunk...;)
Szervusztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Vége! Ennek most vége! Szép volt, jó volt, szerintem sincs okunk szégyenkezni, kicsi ország, nagy eredmény!
Néztem, de a záróünnepség ismétlését egyelőre nem találom, egyik sport-csatorna műsorában sem. Élőben nem tudtam megnézni, akkor már az igazat álmát aludtam!
Ez a nap is eljött. Jó sokat izgultunk, én egész jól éreztem magam. Az ember mindig többet vár, mert a jóból sosem elég, de ezek az eredmények is igen jólesnek.
Most csak kb.200 ezer a leigazolt sportolónk, így nem kis teljesítmény a 8 arany, 3 ezüst, 4 bronz.
Leszünk még ettől jobbak is! :)
Gratula az érmeseknek, a helyezetteknek és az egész olimpiai csapatnak. Reméljük jó egészségben jönnek haza. :)
A 20-as és 24-es olimpia közvetítési jogát már megvettük, nem árt időben felkészülni. ;)
Lehet négy év múlva a vivóknak nem jön össze,de egy birkozónak igen...szóval reális amit nyujtottunk
Anno 92ben pl Darnyi meg Egerszegi hoztak ossze ötöt a 11aranyból...ha jol emlekszem
Sydneyben, Athénban és Londonban szintén 8 aranyérmet szereztünk, igaz egyik olimpián sem volt olyan, hogy valaki 3 egyéni számban is győzött, mint most Hosszú Katinka.
Sydneyben 17, Athénban 17 Londonban pedig 18 érmet szereztünk, úgy hogy Hatos Gábor nem a birkózószőnyegen vívta ki a bronzérmet, hanem utólag kapta meg mert a legyőzőjéről kiderült, hogy doppingolt.
Most pedig 15 érmet nyertünk, ami azért nem olyan nagy különbség az előző olimpiákhoz képest.
Viszont az valóban szembetűnő és kicsit aggasztó lehet hogy csak 4 sportágban ( úszás, vívás, kajak-kenu és atlétika ) tudtunk érmet nyerni.
További ajánlott fórumok:
- 2008 Olimpia - Peking
- Nyári-téli olimpia(helyszín-időpont)
- Reális egy olimpiai aranyért a kb 30-35 millió?
- Ti egyetértettek azzal, hogy minden olimpiai bajnokunk a 35. élet éve után életjáradékot kapjon, ami most 198 942 forint havonta?
- Undorító - az olimpiai megnyitó
- Mi a véleményetek Update Norbi olimpiai véleményéről?