NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)
Sziasztok!
Már kérdeztem ugyan, csak nem jött rá válasz (bocs, h újra felteszem, de hátha csak elkerülte a figyelmeteket), nőgyógyászati vizsgálat előtt ki kell venni a Nuvaringet? Holnap megyek, de erről nem olvastam sehol :-(
<strong>Emberek! A fogamzásgátló RECEPTKÖTELES, vegyétek már ezt komolyan! Ezért nem adjuk-vesszük interneten! Az ilyen hozzászólásokat töröljük! </strong>
Vajon hányszor kell még ezt leírnom?
Nekem tapasztalom nincs, és még nem is szeretnék. :)
Én feltettem 1 rakás kérdést a dokimnak mikor felírta az elsőt, és köztük ezt is. Ő mondta h a feleségével is ezt használták, eldöntötték h babát szeretnének, és abbahagyták a gyűrűt egyik hónapban, és a másik hónapban már teherbe is esett.
De ez sztem mindenkinél más és más.
Ja igen! Én próbálok teljesen kikapcsolni, és a páromra koncentrálni szex közben, és azóta nincs problémám a szárazsággal+fájdalommal.
Én nem vagyok orvos, de lehet lelki eredetű is ez a probléma. Nekem szerintem az volt, mert tiszta ideg voltam attól, hogy vajon tényleg véd-e a gyűrű. És erre a stresszre így reagált vagy ellenállhatott a szervezetem (tudat alatt).
szerintem is nyugodj meg. mi is így csináljuk. eddig még nincs gáz :D
úgy gondolom ha mindegyikünk úgy csinál mindent, ahogy az le van írva, akkor nem történhet semmi baj. a lényeg h max 3 órát lehet kint.
Szia!nyugodj meg semmi gond, elvileg nem lehetsz terhes!3 óra hosszat lehet kinn, és folyamatosan véd! az a lényeg, hogy a gyűrűmentes idő ( a 3-4 hetes gyűrűs idő után) ne legyen hosszabb 7 napnál!
én nem szoktam kivenni,mivel sem engem sem a férjemet nem zavarja.
Vikinca ha itt vagy vagy valaki aki tudna valaszolni!
Van egy olyan kerdesem!Miota hasznalom a gyurut egyuttletkor faj es eg,ezelott pedig nemvolt ilyen problemam.Valamelyik este egyutt voltunk a parommal es megprobaltuk ugy h kivettem es sokall jobb volt mar nem fajt,viszont 24-25ik oraja volt fent a masodik gyurum es a parom elment.En vissza is raktam a gyurut utana ez 20-25 perc volt mig kint volt a gyuru.Hogy nemvolt fent a gyuru es o elment s utana visszaraktam leheteke terhes?
Vagyis 24-25ik oraja volt fent a masodik gyuru,kivettem,20-25 percet volt kint,a parom elment es vissza is raktam-ez lenne roviden!
A kerdesem h neme kis ideje volt fent a gyuru es terhes lehetek es h ugy elmehete a parom h kint van a gyuru es aktus utan viszsahelyezem,ugy megvede?
Neharagudjatok a sok kerdesert de tudni szeretnek mindent!Ugy tudom h mar a masodik gyurunel elso perctol megved,ez igy van nem?
Legyszi valaszoljatok,koszi elore is!!!!
Nem lehet, hogy (lehet, hogy a gyűrű miatt), nem nedvesedsz eléggé és a súrlódástól ég meg fáj?
Nekem (gyűrűtől függetlenül) akkor volt szex után ilyen, amikor nem voltam elég nedves :-S
Sziasztok!
Nem olvastam el a fórumot és már nagyon rég írtam ide, úgyhogy előre is elnézést, hogy biztos olyat kérdezek ami már felmerült...
Nőgyógyászhoz készülök. Vizsgálat előtt ki kell venni vagy bent lehet hagyni a Nuvaringet?
Köszönöm :-)
Picimanocska amugy nemvolt teljes a leirasom mert nekem is bepirosodik s eg s ugye meg faj is.Idaig nemvolt ilyen problemam amiota gyurum van azota es azert gondoltam h biztos attol.
VALAKI JARTE IGY IRJATOK S HA IGEN MIT CSINALTATOK???
Picilany en kivettem,most epp a gyurumentes hetben vagyok,szombaton kell az ujjat felhelyezzem.
En is ugy olvastam es ugy tudom h a gyurumentes hetben is ved,amugy minden ok,remelem a masodikkal nemlesznek ilyen problemaim de hanem megprobalom kivenni.Most majd meglatom mikor vegzek mert tegnap megjott rendesen s szombaton teszem az ujjat.
Nekem libidocsokkenesrol szo sincs hala Istennek mert arra is sokan panaszkodnak,remelem igy is marad :)
Ezt találtam 1 cikkben:
"A menstruáció 1–5. napján kell a hüvelybe helyezni, ahol 3 héten keresztül fejti ki hatását. Csak ezt követően szabad eltávolítani...... A két gyűrű közötti gyűrűmentes időszak 7 nap, és ez idő alatt is védett vagy."
Máshol is ezt írja, h mindig véd, hogyha pontosan csinálsz mindent. (ha jó időpontban veszed ki, és helyezed vissza stb)
Éppen a napokban jutott eszembe, h írok neked! :)
Megcsináltam én is a tesztet, semmi baj nincs itt sem szerencsére.
Egyébként érdekes amit írtál, mert az első 1-2 alkalomnál nekem is fájt. De h őszinte legyek, hiába
kívántam a barátom meg minden a testem "ellenkezhetett", és erről lehetett szó. Tudat alatt csak féltem nagyon a teherbeeséstől, és szerintem ettől lehetett a szárazság+ilyen hüvelygörcs szerűség. Remélem nem írok ökörségeket, de erre gondolok. De azóta minden okés köztünk, nincs probléma az ágyban. :)
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Ha a fogamzásgátló, az óvszer, és a hüvelygyűrű sem jött be mivel védekezzünk?!
- Milyen tapasztalatok vannak a hüvelygyűrűt tekintve? (hüvelyi fogamzásgátló)
- A Nuvaring hüvelygyűrű használat közben nem mozdul el a helyéről?