Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) fórum

NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
1954. Vikinca (válaszként erre: 1953. - Anabem)
2012. jan. 5. 09:16
Szia,neked is BUÉK! nekem mindig a gyűrű levétele után a negyedik nap jön meg!szóval lehet, hogy még az antibiotikum se zavart be!?szóval ne ijedj meg, ha a következőnél is így lesz....ja én már másfél éve használom, és nekem nagyon bevált!
1953. Anabem
2012. jan. 4. 09:51

Ismet sziasztok :)

Valasz nemjott,de gondoltam h leirom h ma reggel megjott :) ugy h az antibiotikum hatasa tette ezt!

Sziasztok,kellemes napot!

1952. Anabem
2012. jan. 3. 10:16

Sziasztok!

Eloszor is BUEK!

Lenne egy kerdesem.4 honapja hasznalom a gyurut!Mindig ugy jott a menszim h levettem szombat este fel9kor es masnap delelott mar meg is jott.

Most is ugyanezt tettem szombaton dec.31en este fel9kor levettem es masnap semmi,ma mar kedd es most sem.Annyi a helyzet h beszedtem 3 doboz antibiotikumot.Valyon az zavart volna,meg ennyire vagy hallottam h sokatoknak csak 2-3-4 nap mulva jon meg es esetleg atakar allni arra?Mert amig szedtem az antibiotikumot a parom nem ment el,megszakitasosan voltunk egyutt de azert megis idegesitt h nem lehetek terhes.

KERLEK SEGITSETEK,IDEGES VAGYOK!!!!!

2011. dec. 23. 23:07
lenne egy kérdésem. antibiotikumot szedtem 1 hétig? ez befolyásolja a gyűrű hatékonyságát?
2011. dec. 23. 23:05
én 17 éves vagyok most kezdtem a nemi életet, hogy ne kelljen aggódni a nőgyógyász ezt ajánlotta. már 3. hónapja használom semmi baj sincs vele, ha csináljuk arra a ki időre kivesszük, nem érzem meg semmi, nem híztam tőle ( a melleim viszont nőttek). Annyi kis kibírható hátulütője van h vécézéskor eléggé lecsúszik de én oda szoktam fogni egy papírt és sosem esett ki. Szerintem sex előtt nem ront a hangulaton az h most kivesszük én nagyon megvagyok vele elégedve és mindenkinek csak ajánlani tudom! :))
1949. Vikinca (válaszként erre: 1948. - Picimanócska)
2011. dec. 12. 08:02
Szia! igen a gyűrűmentes időszakban is véd!nyugodtan rakd föl a következő gyűrűt!
2011. dec. 9. 18:48

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a gyűrűmentes időszak alatt is védett vagyok?? Mert tegnap együtt voltam a barátommal és egy kevés jutott belém is, de holnap reggel kell felraknom a gyűrűt, és nem tudom, hogy mit csináljak! Valaki??

1947. Bóbi83
2011. dec. 3. 19:47

Sziasztok!

én szerettem a gyűrűt, de a páromat zavarta, mert sokszor érezte az együttlétek alatt.

De amúgy szerintem az egyik legjobb megoldás, ha nem olyan fogamzásgátlót szeretnél ami tablettás.

1946. évi_19
2011. nov. 22. 15:26

Sziasztok!

Én kb. 6 hónapja használok gyűrűt, az elején minden oké volt...de az utóbbi 3 hónapban állandóan érzem, olyan mintha ki akarna csúszni és hiába igazítom meg, egyszerűen nem jó...gondolkozom, hogy kiveszem végleg, mert a párom is sokszor mondja, hogy érzi, zavarja és engem is. Pár kérdésem lenne...Aki abba hagyta a gyűrű használatát, neki volt valami rossz tapasztalata? Pl.: rendszertelen lett-e a vérzése? Sokáig vérzett esetleg vagy valami hasonló? Illetve esetleg van-e olyan, akinél a gyűrű miatt kialakult az, hogy nem kívánja az együttlétet?

Előre is köszönöm.

1945. picilány88 (válaszként erre: 1944. - Binyusz)
2011. nov. 11. 12:39

Binyusz!

Én szívesen segítek, de nem látszik a link! :)

1944. binyusz
2011. nov. 10. 12:11

Sziasztok!

negyedéves szülésznő hallgató vagyok,és a szakdolgozatomhoz szeretném kérni a segítségeteket:)

A nők által használt fogamzásgátló módszerekről készítettem egy kérdőívet,amit megtaláltok a :

Szakdolgozat-kérdőívek, egyéb kérdőívek fórumon!

Előre is köszönöm minden kitöltőnek!

(a kérdőív pár percet vesz csak igénybe,és természetesen névtelen)

2011. nov. 6. 22:41
Sziasztok! Gondolom ti is olvastátok már, hogy ugye 3 órát kint lehet a gyűrű, de ha mondjuk kiveszem és olyan fél órát van kint, utána mikor lehet legközelebb kivenni?? Mert ugye nem volt meg a 3 óra! Remélem valaki tud segíteni :)
1942. Panka87 (válaszként erre: 1371. - Helena83)
2011. nov. 6. 00:42

Sziasztok!

Ez a hozzászólás nagyon tetszett:) Bár már régebbi, de igyekeztem visszaolvasni, vagy 20oldalig jutottam..ennyi hsz-t!:)

Én is azon aggódok, hogy mit csinálok, ha olyan mélyre felcsúszik mire ki kéne vennem, hogy el se érem. Először tettem fel ma a gyűrűt, a 3.napon ahogy itt sokan javasolták, nem tudom az orvosom miért ajánlgatta nekem az első napot. Szerintem ez így jó lesz. Feltenni extra simán sikerült. Nem is aggódom, tuti jó helyen van. Na a kivétel már egy kicsit nehezebb dió volt. Senkinek nem szokott ezzel baja lenni? Remélem idővel bele jövök, de azt hittem sose találom meg:D Egyébként azért vettem ki is már ma, mert intim tölcsért használok mensihez és azt muszáj üríteni ugye. Viszont emiatt meg is mosom nyilván, eléggé elbizonytalanított a sok hsz arról h ez gyengíti a hatását, de nem vagyok hajlandó ezt elhinni:)És remélem, hogy csak első alkalommal ilyen macerás most, és máskor nem fog belelógni a vérzés idejébe a használata.Egyelőre bizakodó vagyok, meg főleg azt remélem hogy nem lesznek mellékhatásai.

1941. 06718ca650 (válaszként erre: 1939. - Little Miss Sunshine)
2011. nov. 5. 14:16
nálunk meg engem zavar, őt nem. mi mindig kivesszük, nem vesz el a hanglatunkból. :)
1940. Vikinca (válaszként erre: 1939. - Little Miss Sunshine)
2011. nov. 5. 13:41
Nekünk igazából semmi gondunk vele, az én párom is néha érzi, de azt mondta, hogy valamikor pont kellemes helyen "birizgálja"!
2011. nov. 5. 01:24

Sziasztok!

Majdnem egy éve használom a Nuvaringet, szeretem, mert nem kell minden nap gondolni rá, elvileg kevésbé káros, stb. DE!

A párom gyakran panaszkodik rá, hogy érzi, időnként kidörzsöli és kellemetlen, kicsit szárazabb is vagyok időnként. Nem rossz megoldás, ha előtte kiveszem, de hát néha ez kicsit elvesz a hangulatból. Ezen kívül pedig be is gyulladok tőle, legalábbis nem tudom, mitől mástól lehetne.

Kíváncsi lennék, hogy sokan tapasztaltatok-e ilyesmiket és mit csináltok vele, légyszi osszátok meg velem, meg ha esetleg van tanácsotok!

Köszi előre is!

1938. andi6020
2011. okt. 25. 15:51
Leginkább orvoshoz. Máshonnan ugyanis nem tudod beszerezni a tablettát. Remélhetőleg.
2011. okt. 25. 14:46

Szia!

Én tavaly vettem be életemben először és igen, 72 órán belül kell, de minél hamarabb! Minél előbb beveszed, annál nagyobb a biztonságossága.

Elég nagy adag hormont tartalmaz, felborítja a mensit rendesen, de inkább ez legyen, mint egy nem kívánt terhesség... nekem utána hamar vérzésem lett, görcsöltem, ilyesmik, de nem volt vészes.

Receptköteles, azonnal menj a kórház nőgyógyászatára (nálunk megvoltak írva előre a receptek, egy nővér levett egyet a kupac tetejéről, úgyhogy orvossal nem is találkoztam) vagy a háziorvosodhoz, de ne késlekedj és ne gondolkodj, intézkedj! Nyugi, nem lesz baj. :-)

(elég drága volt, úgyhogy pénz legyen nálad,amit én kaptam az egy db tabletta volt és olyan 6.000 HUF körül)

2011. okt. 25. 12:45

Hát én nem használtam ilyesmit még, de úgy tudom h 72 órás (vagyis 72 órán belül be kell szedni) az esemény utáni tabletta. talán valamennyi hormont is tartalmaz, és nem szabad túl gyakran használni ilyet.

Én a helyedben még ma elmennék dokihoz, és felíratnám vele.(mert úgy tudom h recept köteles)

Nem lesz semmi baj, csak ne nagyon halogasd a dolgot! Nyugodj meg, és keresd fel az orvosod. :)

1935. 06718ca650 (válaszként erre: 1930. - Impetus)
2011. okt. 23. 12:40
ne aggódj, egy próbát megér szerintem. én először azt hittem megőrülök az érzéstől hogy van bennem valami egyfolytában, de megszokható. én sem hittem volna. :) együttlétkor ki lehet venni, szóval ez sem lehet probléma. :)
1934. rosszcsillag (válaszként erre: 1933. - Impetus)
2011. okt. 23. 12:24

Nekem elsősorban azért kényelmesebb, mint a szájon át szedett fog.gátlók, mert elég érzékeny a gyomrom (belem),előfordul, h hasmenésem van ha olyat eszem ami nem esett jól, vagy ne adj'Isten kihányom. Ezek miatt pl a Nuvaring biztonságosabb, mert nem befolyásolnják az emésztési zavarok a felszívódását. Nálam ez volt a döntő.

De kényelmesebb amiatt is, hogy nem kell minden nap ezzel foglalkozni, hanem felrakom és 3 hétig semmi gondom vele. Én amúgy is szedek gyógyszert, nem akartam még 1- el növelni a gyógyszerek számát.

Nálam ezek miatt egyértelműen a Nuvaring jött ki győztesen a tablettákkal szemben. :-)

Libidó és fog.gátló kapcsolata....? Erről nem tudok nyilatkozni. Mondjuk lehet, h jobban kívántam akkor, amikor nem használtam semmit. De ez nem biztos és lehet mástól is :-/

Ha csak márciusig kell valahogy megoldani a védekezést, akkor miért nem használtok óvszert? Vagy ha már úgyis tervbe van véve a baba, akkor a megszakításos módszer nem jöhet szóba...? Mert akkor ha teherbe esel, az sem olyan nagy gond... vagy?

1933. Impetus (válaszként erre: 1932. - Rosszcsillag)
2011. okt. 23. 00:16
De miért kényelmesebb a gyógyszernél pl.? Tovább olvasgatva a hozzászólásokat most az foglalkoztat a legjobban, hogy hányan írják, hogy a gyógyszrtől, ringtől mennyire csökken vagy inkább eltűnik a libidó. Én ezzel a problémával mostanában találkoztam, hogy ugye ciszta lett a mellemben és elkezdtem olvasgatni a különféle fogamzásgátlókról. Megdöbbntem, eddig azt hittem velem van baj, de valószínűleg a gyógyszertől az én libidóm is a nullát veri, ha belegondolok, hogy 13 évet elpocsékoltam a kényelmesebb szexért, nem mint ha ez lenne az egyetlen oka, hogy gyógyszert szedek. Mivel jövő év végére elvileg már terveznénk a párommal a baba projektet igazából már csak márciusig vagy júniusig szednék fogamzásgátlót, írtó kíváncsi vagyok, hogy ha abbahagyom akkor milyen változás lesz nálam libidó terén.
2011. okt. 22. 12:49

Hááát... az én barátom elég jó méretekkel van megáldva ( :-)) ), de nem zavaró szex közben. Mondjuk lehet, hogy attól is függ, hogy kinek mennyire mély a hüvelye.

Nem szokott kicsúszni és én általában 3 hétig hozzá sem nyúlok, észre sem veszem, hogy bent van.

Az első hónapot leszámítva (akkor hébe- hóba vérezgettem) semmi panaszom, mindenkinek azt tudnám javasolni, hogy próbálja meg mielőtt lemond róla. Mert ha beválik, akkor viszont egy elég kényelmes megoldás :-)

1931. sysy66
2011. okt. 21. 22:11
köszi aranyosak vtok:)
1930. Impetus (válaszként erre: 1929. - Rosszcsillag)
2011. okt. 21. 21:17
Háááát, elég sok hozzászolásban olvastam, hogy kicsúszik, elveszik, nehéz feltenni, kényelmetlen a szexuális együttléteknél stb. stb. Én azért érzem úgy, hogy nem nekem való, mert én semmit sem szeretek úgymond magamba dugdosni, nekem amúgy is nehézségeim vannak a szexxel, nem hiányzik, hogy még ezzel is vacakoljak, hogy kivegyem-betegyem, amúgy tetszik a dolog de nekem még az is fájdalmat okoz amikor applikátorral egy kúpot feltegyek. Nem tudom,még olvasgatom a hozzászólásokat, de sajnos nem igazán szimpi nekem ez a módszer és nagyon irigylem azokat akiknek bejön.
1929. rosszcsillag (válaszként erre: 1928. - Impetus)
2011. okt. 21. 20:46
Azt én sem tudom mitől mellbarátabb, de érdemes megpróbálnod. Nekem semmi gondom vele és egyáltalán nem macerás. :-)
1928. Impetus
2011. okt. 21. 17:44
Sziasztok! Nekem ma írt fel az orvosom Nuvaringet, de most, hogy olvasom itt a hozzászólásokat azt hiszem nálam felejtős lesz a dolog. Bár sokan írjátok, hogy bejön, de mégis úgy érzem nem egy kényelmes vagy jó megoldás, macerásabbnak tűnik mint a tabletta. 13 éve szedek fogamzásgátlót megszakítás nélkül. Sosem volt problémám, tavaly ciszta volt a melleben, most újra van, ráadásul nem egy. Az orvos azt mondta hagyjam abba a fogamzásgátlót, nem akartam és kértem, hogy ajánljon valami mellbarátabbat, no ez lenne a nuvaring. Nem igazán értem, hogy ez mitől mellbarátabb, tudja esetleg valaki? Max. egy-két éven belül babát szeretnénk a párommal, már csak addig szeretném "kényelmesen" élni az életem, érdemes szerintetek a nuvaringes macerát választanom a bogyók helyett?
1927. Nikolka86 (válaszként erre: 1925. - Sysy66)
2011. okt. 21. 11:19
Szia!Én többször is csináltam, hogy nem hagytam szünetet 2 gyűrű között és így is mikor kivettem a 2. gyűrűt a 3. napra jött meg és semmi pecsételés nem volt közben.Én nem hagytam fönn 4 hétig a 21. napon kivettem mindig és óramű pontossággal jött meg.Remélem időbe tudtam segíteni :) !
1926. Vikinca (válaszként erre: 1925. - Sysy66)
2011. okt. 21. 08:19
Szia! én szinte mindig 4 hétig hagyom fönn, utána 1 hét szünet,és ha letelt utána az új gyűrű.Szünet nélkül még nem próbáltam, de olyat is olvastam itt a fórumon, hogy aki próbálta annak bekavart, és folyamatosan pecsételt a második gyűrűnél!Szóval nyugodtan fönnhagyhatod, ha jól számolom szerdán kellett volna levenned, ha izgulsz miatta vedd le vasárnap, és onnan 7 napra tedd fel a következőt.De kivárhatod, hogy szerdán veszed le, és akkor nem borul a heti rended!
1925. sysy66
2011. okt. 20. 20:36

SZIASZTOK GYORSAN TUD VKI SEGITENI?l

A PROBLÉMÁM AZ HOGY TEGNAP KELLETT VOLNA KIVENNEM A GYURUT DE VASÁRNP LESZ A KERESZTELO A FIAMNAK ÉS NEM AKRTAM HOY ARRA JOJJON MEG. NÉGY HÉTIG FENN LEHET?k AZT OLVASTAM HOGY LE KELLETT VOLNA VENNI ÉS EGY UJAT FELTENNI. SZUNET NÉLKÜL. AKKOR MOST MIT TEGYEK? KOSZI

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook