Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update programja - tapasztalatok fórum

Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
2013. máj. 30. 06:43
Bimm olvasd el a konyvet mrgegyszer meg a paleolitot plusz olvass utana tole fuggetlen klinikai kutatasoknak...utana megvitathatjuk a dolgokat!;-))))
48554. bimm2 (válaszként erre: 48548. - Csorenehomororsi)
2013. máj. 29. 23:36

Hu hat azert te is jol be vagy tanitva az jelenleg futo etrendiranyzatok altali bologatasra...

Nem tudom megallni, hogy ne reagaljak a bejegyzesedre.

Eloszor is arra sincs szuksegunk, hogy lisztet egyunk. Az elelmiszer fogyasztas (nem az elelmiszerIPAR!) fejlodesevel az ember kitalalt eljarasokat, amikkel konnyebbe, tarhatobba olykor tartosithatobba teszi azt, amit megeszik. Szeretnelek figyelmeztetni, hogy az altalad preferalt liszt, amelyben otven szazalek a rost ugyanolyan por allagu, mint a sima feher lisz. Amit hasznalsz, az egy lisztkeverek, egy indiai rosttartalommal dusitva. Ebbol ket dolog kovetkezik,

1. nem terem 50% rost egyetlen gabonatermekben sem, csak dusitassal. Vagis hozzateszik. Hogy szvaiddal eljek, belekeverik a szart. Hiszen foggalmad sincs, mi az, csak eppen napjainkban ez adivatos. eleg harry potteres lenne bizonyos gabonaknak megparancsolni, hogy igenis legyen benne feldolgozas utan 505 rost (miert pont otven szazalek?! mert azzal fozhetsz meg minosegben kedvedre... Nem erdekes a kis hasnyalmirigyed...)

2. amig afeher kretapor szeru termeket latod es nincs rairva hogy glutenmentes, addig az bizony bizony buzaliszt lesz.

A cukrokkal kapcsolatban is felreertesben vagy. Ha soha tobbe nem ennel cukrot, akkor is jutna a szervezetedbe. A kulcs itt is az ipari feldolgozasban van - tovabba tekinthetjuk anagymama befozesi akciojat is iparinak a lekvarelteveskor, de azert legy ovatos! A nagyi -tegyuk fel asztali cukor nelkul- keszitett lekvarja is egy olyan eljarasoon megy at, amiben a cukor (a gyumolcscukor, ami ugyanugy szivodik fel) koncentraltabba valhat, mintha nagykanallal eszed a feheret. Hogy a rost hol marad? Elerheti az otven szazalekot... Ugye ugye...

Nem kell mindig kovekkel dobalni a diabetikus vallalatokat sem. Akkor, amikor megoldasokat kezdtek kinalni a cukorbetegeknek, amiket ok gyartanak, az is nagy segitseg volt. El tudod kepzelni, mennyibe kerulne egy sokkal kisebb piacra gyarto cegnek mondjuk alapanyagot vagy gepezetet cserelni? Es mivel teljesen egyetertek veled, hogy ez semmi masrol nem szol, csak a penzrol, mit erdekli a fejlesztes... Mit erdekli az uj iranyzat?

Es igen igen, gondoljunk magunkra is. 20 ev mulva lehet, hogy meg kell kovetnunk magunkat abba, amit a taplalkozasrol most tudunk, gondolunk, velunk... Mert a gyerekeink majd nekunk is azt hazudjak, hogy azert nincs galuska a levesben, mert elfelejtettek... erdemes megujulni... Ha ugy adodik.

48553. pallasathene (válaszként erre: 48548. - Csorenehomororsi)
2013. máj. 29. 22:30
Teljesen igazadvan!!!
48552. GasiIldi (válaszként erre: 48550. - Orsi2)
2013. máj. 29. 21:38
Neked szántam:-)
48551. gombszem (válaszként erre: 48541. - Bimm2)
2013. máj. 29. 21:33

jól hangzik... köszike.. :-)

Akkor le kell szoknom a tej fogyasztásról??? :-((

48550. orsi2 (válaszként erre: 48549. - GasiIldi)
2013. máj. 29. 21:19

Köszi!

Már ha nem a másik Orsinak szántad! :))

48549. GasiIldi
2013. máj. 29. 21:04

Orsi! Hatalmas gratula!

Nagyon ügyes vagy!

A tejről olvastam ...

reggelire a szervezetnek lassú felszívódású szénhidrátra van szüksége a normális beinduláshoz (magához tér)

Tízóraira már vegyes 1/3 lassú 2/3 gyors szénhidrát a jó - ezért írják, hogy ekkor igyál tejet - nagyon gyors szénhidrát és óriási iramban felviszi a vércukor értéket - gondolom ezért nem vagy csak kis mértékben támogatott a hormondiétában. ugyanez igaz a joghurtra,kefirre és tejfölre is - nagyon módjával...

48548. csorenehomororsi (válaszként erre: 48546. - Bimm2)
2013. máj. 29. 15:13

Hogy meg pontodabb legyek...mincs szuksegunk h mestersegesen cukrot(a szenhidratbol is az lesz a szervezetben-finomitott lisztek,akar rozs,feher,tonkoly,barmi ami por allagu es nem minimum 50%-ban rost),mivel a szervezet maga is gyart cukrot es boven eleg ha gyumolcs formajaban kapjuk mert ott a gyumihusban levo rost meggatolja a gyors felszivodast!!!!

Ugyanez mar nem mondhato el az iparilag kivont es finomitott gyumolcscukorrol amivel az ugyanolyan szar hatast kivalto diabetikus edessegeket csinaljak,csak eladjak a mannert meg a diabetikus milkat haromszoros horror aron,aztan a cukorbetegek meg pislognak nagyokat h mi a f.szert nem jo a cukruk mikor csak diabetikus edesseget esznek!

Ez egy vicc....es ez konkretsn igy van az anyosom appsom is cukros....

Ez a rajuk epulo taplalkozasi iparag is jol ki van talalva!

Fogja fol mindenki h itt senkinek nem erdeke h barki meggyogyuljoooooon!

Abban nincs love!!!!!

48547. orsi2
2013. máj. 29. 14:27

Mindenkinek aki erőt,lelkesedést és kitartást tuszkol belém, NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM!!

Olyanok vagytok mint valami lelki tanítók, és nekem most pont erre van szükségem!!! Puszi Mindenkinek! :)

48546. bimm2 (válaszként erre: 48544. - Csorenehomororsi)
2013. máj. 29. 14:07
Aha. Akkor ertem...
2013. máj. 29. 13:48

A tejre a paleolitban is olvashattok valaszt!

Melyik az az allat amelyik megissza egy masik allat tejet??????

Semelyik!!!!

Anyatejet sem iszunk,cdak mig szuksegunk van az immunfejlodeshez ra....

48544. csorenehomororsi (válaszként erre: 48537. - Bimm2)
2013. máj. 29. 13:47

Ha elolvastad a konyvet miert nem erted?

Nem kura erre vagyunk kodolva,ha nem akarjuk kicsinalni a hasnyalmirigyunket ne egyunk olyat amivel ezt a folyamatot generaljuk!

48543. bimm2
2013. máj. 29. 13:07

Hu es meg egy! A kokuszos kave!

Barmilyen kave kokusztejjel!

En edesitoszert is teszek bele. Kevesebb kokusztej kell, mint a tehentejbol (nekem)

Jajjdefincsi!

48542. bimm2 (válaszként erre: 48540. - Nika0723)
2013. máj. 29. 12:56

SOk sikert:)

Siman tejet en sem iszom. Norbiek az updateben hisznelk a tejfogyasztasban - vannak sajtjaik is meg joghurtosan keszitenek egy csomo mindent.

Ezeket a hormondietaban el kene hgyni...

Neked hogy megy a fogyas?

48541. bimm2 (válaszként erre: 48539. - Gombszem)
2013. máj. 29. 12:52

Uj kedvenc receptem:

Csirkemell BEDORZSOLVE olajjal es a kivant fuszerekkel aztan alufoliaba szorosan csomagolva (mint egy szaloncukor) sutobe 120celsiuson 50 percig sutom. Hutom legalabb hat oran keresztul. Kifogastalan csirkesonka valik belole!

48540. Nika0723 (válaszként erre: 48538. - Bimm2)
2013. máj. 29. 12:46

Köszönöm,igen segítettél!

Szerencsére én kevés tejterméket eszem ,a sima tejet meg egyáltalán nem is iszom. Egyébként én is csak Update ételeket eszem. Tőlük veszem a kenyeret ,illetve ebédre a kész ételeikből szoktam magamnak rendelni. Hétvégén pedig én főzök magamnak ,de csak diétásat.

48539. gombszem (válaszként erre: 48538. - Bimm2)
2013. máj. 29. 12:38

szia... én is olvasgatlak benneteket.

Kérdezném, h mi van a tejjel, miért nem is lehet inni??? vagy ha lehet milyen formában,és mikor????

Mert most azt hallottam, h a tej gyors szénhidrát és délelőtt szabad inni, tizóraira, de reggelire nem szabad... Pedig én reggelinél szeretem... akkor nem lehet!!!

Ha lehet írjál már még tippeket, vagy tanácsokat mit és hogyan fogyasztasz!!!!!

48538. bimm2 (válaszként erre: 48530. - Nika0723)
2013. máj. 29. 12:02

Na es hogy mit eszem?

ELoszor is kerulom a keszeteleket es nagy bajban vagyok ha kimegyunk enni.

De alapertelmezesben:

FELEBREDESKOR: 1 kave (tejjel) 1 nagy tea (tejjel) es 1 nagy piros szinu tea

REGGELI: zab nyersen joghurttal es ananasz

TIZORAI: olajos mag es korte vagy alma

EBED: hus (fokent grillezve) es salatalevel vagy fott zoldseg

UZSONNA: 1 protein snack VAGY repa, karfiol brokkoli vmi ilyesmi nyersen (ez fontos nekem) es olajos mag

VACSORA: hat ez attol fugg... proteinshake leginkabb

Szoval gyumolcsbol max 25dkg egy nap es csak delelott. Most nem eszem sajtokat, amit banok, de egyenlore tanulom a dolgokat ugyhogy szeretnem majd valahogy beiktatni... Egyszeruen nem hiszek abban, hogy a tejtermek fogyasztast el kell hagyni. A sima tej iszogatasat...hat... olvastam rola, valoban hathat a nok hormonrendszerere, de feldolgozott tejet azert nem iktatnam ki teljesen.

Remelem, segitett.

48537. bimm2 (válaszként erre: 48530. - Nika0723)
2013. máj. 29. 11:54

Igen, ez az a konyv.

A NORBI UPDATE HORMONDIETA(!!!, mert van masfele is...) ket alapelve, hogy A., 2 nap az atallas es punktum illetve B., Szigoruan betartod a szabalyokat.'

Amiket enni lehet:

- Update termekek (kiveve az alkohol)

- zoldsegek

- olajos magvak

- husok

- zsiradekok

- levesek (habaras, rantas tesztabetet nelkul)

- fozelekek

nemi zavar nalam is van, mert gondolom, itt ugy erti, hogy az egyes kodu zoldsegek gyumolcsok. Illetve a masik csoportba sorolja (amiket tilos enni) a tejtermekeket, de nem tesz kizarasokat a konyvben kulon az update tejtermekekre...

Na ez nalam ennek a dolognak sarkalatos pontja illetve az nem vilagos, hogy ez egy kura (tekintsunk el a kura szo negativ toltetetol) vagy egy vegleges etrend...

Mindenesetre HAT!

48536. Karolinna (válaszként erre: 48526. - Orsi2)
2013. máj. 29. 11:46
Gratulálok! Nagyon jó eredmény és minden súlyról történő fogyásnak megvannak a könnyű és nehéz oldalai. Mindegyikhez nagy lelki erő kell és Neked ez megvan. Ne siettesd, meglesz az eredmény hamarosan! Én egy évre terveztem 16kg leadását, Neked se kell gyorsabban haladni, a cél, hogy pár év múlva is vidámak és egészségesek legyünk.:-)
48535. aba0e42ec1
2013. máj. 29. 09:54

Sziasztok!:)

A cseresznye 1-es kód jól tudom?

48534. csorenehomororsi (válaszként erre: 48528. - Orsi2)
2013. máj. 29. 09:46

A haragot engedd el...szeretni krll magad...mostjo uton vagy,ebben erositsd magsd,a multtal mar nem tudst mit kezdeni ez van,de most itt a lehetoseg h a jelenben megtedd azt amitol szebb lesz a jovod!:-)))))

Nem kell ide semmi,CSAK CSINALD TURELEMMEL...meglatod ugy elropulnrk a hetek...:-))))

Es te folyamatosan cssk fogysz...mindegy mennyit,csak fogyj...az ido neked dolgozik innentol keudve!

Hidd el,en elhagytam a 30. Hetem es olyan jo visszanezni!

Buszke leszel te is magadra...sikerul hidd el!

TURELEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM:-))))))

48533. tagica83 (válaszként erre: 48526. - Orsi2)
2013. máj. 29. 09:10
Grautla!!! Nagyon ügyes vagy!
48532. Nika0723 (válaszként erre: 48526. - Orsi2)
2013. máj. 29. 08:18
Nagyon nagy gratula,csak így tovább ügyes vagy! KITARTÁS!!!!
48531. orsi2 (válaszként erre: 48529. - Pallasathene)
2013. máj. 29. 08:16
Igazad van! Nem körülöttem forog a világ! ;-) És köszi a bíztatást!
48530. Nika0723 (válaszként erre: 48520. - Bimm2)
2013. máj. 29. 08:13
De jó neked,remélem nekem is össze fog jönni. A hormon diétáról hallottam de nem ismerem pontosan mit takar. Ha jól tudom abban a könyvében ír róla aminek a címe " mínusz 100 kiló is lehetséges"!Nem írnál csak egy pár sorban nekem mégis hogy mit étkezel egész nap ,illetve mennyit mozogsz és mit egy héten? Köszönöm szépen!
48529. pallasathene (válaszként erre: 48528. - Orsi2)
2013. máj. 29. 08:06

Orsi! Azért a fogyira sztem az ember pszicheje is ra kell,h alljon. Van,h egyszerüen nem megy. En ugy szoktam fogalmazni,h ha ezen ragodom csak..,h mennyi a sulyom ,akkor marhajooo nekem:-D! (Akkor nem beteg semelyik gyerek, mindenki jol van..stb)

Szoval hajrá. Eljutottal a küszöbig, söt at is lépted. Gratulálok!

48528. orsi2 (válaszként erre: 48527. - Bimm2)
2013. máj. 29. 05:59
Köszi! Remélem így megy tovább! Egy kicsit elkeserít hogy nem látszik semmi, de mit akarok én? Haragszom magamra amiért hagytam idáig elfajulni a súlyomat! Teljesen egészségesen, nincs semmilyen hormonproblémám,sem cukorbetegségem, magas vérnyomásom stb. Egyszerűen csak végig zabáltam az életemet. Más örülne, (mondjuk ti itt) ha 5 kilótól megszabadulnátok, ahelyett, hogy az utolsó pár kilóval kínlódtok.
48527. bimm2 (válaszként erre: 48526. - Orsi2)
2013. máj. 29. 05:52
Gratulalok! Csak igy tovabb
48526. orsi2
2013. máj. 29. 05:33

Jó reggelt Mindenkinek!

Hát, elérkeztem az első hét utáni mérlegeléshez.

Háromszor is ráálltam a "mázsára", mindháromszor közel ugyanazt az értéket mutatta, (még véletlenül sem ugyanannyit :)) a eredmény tehát -5 kg!

Örülök neki nagyon, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ekkora súlyból az elején még nagyon könnyen mennek le a kilók, és azt is tudom, hogy ez mind víz és egyéb "szemét" a szervezetemből.

Kíváncsi vagyok a jövő hétre, jó ha két kiló lemegy majd, a kezdeti sokk után lassan átáll a szervezetem a változásra, nemigaz?

Azért tényleg örülök! :)

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook