Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Az eritritol nem okoz hasmenést, és a xilit sem. Tudom, arra ráírják, hogy szoktassuk hozzá a szervezetünk, de nekem attól sem lett semmi ilyen bajom.
A Norbis szaloncukorban pl. maltit van (szintén egy cukoralkohol), na aztán tényleg durván beindítja a "folyamatot", 3 szemnél többet nem is kell enni belőle.
Erről nekem az jutott eszembe, mikor Párom beteg volt és literszámra itattam a steviás teákat vele. lapvetően nem bírta, utálta, de mégis megitta, mert nem tudta, h az van benne :D
Aztán egyszer, a sokadik napon meglátta, h steviát pöttyintek a teájába és egyből szóvá tette, h nem kéri, mert nem szereti. Én pedig felvilágosítottam, h napok óta ezzel issza a teát :D:D:D:D Férfiak...
"Nála a tömény cukor és a fehér liszt az igazi."
Na igen, sok embertől hallok ilyet, meg hülyének is néznek, amiért kerülöm ezeket. Na de x év múlva, mikor már a lakosság majd fele inzulinezni fogja magát, akkor kíváncsi leszek, h hogyan állnak majd hozzá ehhez.
Húúú mennyi cukorral kapcsolatos kérdés...akkor most mivan?elvesztem az útvesztőben:D
Akkor jó a Xilit, meg a Diawelles eritriolos cucc, meg a Norbiscucc, jól mondom?
Én csak annyiban paráztam be, hogy nagyon drágán mit is vettem akkor?!
Egyébként én most rendelem a kaját, mert ha főzök, nem bírom tartani az adagot, és úgy nem fogyok.
Így viszont megy, szerencsére.:)
Szép napot mindenkinek!:)
Én nem parázok, én steviázok, ami viszont tényleg 0 kalória :D
Viszont kíváncsiságképpen faggatózok az egyéb, répacukornál jobb édesítőkről. No, meg nem is használhatnám a cukoralkoholt, mert akármikor olyasmit fogyasztottam, amiben volt, jött is az "utóhatás" :D
köszi-köszi, mindenképpen megnézem!!
Akkor értem, hogy a "sima" norbi cukorról írtál.. de arra azt írja, hogy csak X-százalékkal van benne kevesebb cal, mint a sima kristálycukorban.. én ezért azt meg sem próbáltam..
Elolvasom az ajánlott oldalt, és kiokosítom magamat!
Köszi még egyszer!:)
Hogy egy picit a stevia védelmébe kelljek:
Sokan megszólják, h kellemetlen az utóíze, stb... De vajon miért? Mert olyan szinten brutálisan elkényeztettük a hihetetlenül édes, cukrozott dolgokkal az ízlelőbimbóinkat, h már nem tudunk élvezni másmilyen édes ízt.
Eleinte én is furcsálltam, de mostanra teljesen megszoktam, egyáltalán nem érzek utóízt. Kell egy kis idő, míg "átáll" a szervezet a hiperszuperédes cukorról erre, de nem lehetetlen.
Amúgy engem az érdekelne a cukrokkal kapcsolatban, h pl ez a nyírfacukor ez nem finomított? Mert ugye a répacukorral se lenne semmi gond, ha nem ilyen módon állítanák elő, nem így vinnénk be a szervezetünkbe. Az "egészségesebbnek" titulált cukroknál más az eljárás, nem finomítják? De mégis kristályos formában árulják? Én nem tudom ezeket, azért kérdezem.
"Ha grammonként van benne 0,2 kalória, akkor 100 grammban 20 grammnyi van, ami 1/5-öde, ami közel sem 0...nagyon nem 0. "
Bocsánat, nem lehet grammozni a kalóriát :D
De akkor is a 20 közel sem egyenlő a 0-val, szerintem...erre próbáltam kilyukadni...
Kicsit kutakodtam a neten és valamit nagyon nem értek:
Eritritol :
"A cukornál mintegy 30%-kal kevésbé édes, de grammonként mindössze 0.2 kalória van benne, amely gyakorlatilag nullának tekinthető. "
"Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak."
Ha grammonként van benne 0,2 kalória, akkor 100 grammban 20 grammnyi van, ami 1/5-öde, ami közel sem 0...nagyon nem 0.
Érdekes, h egy oldalon belül ekkorát lódítanak :O
Melyik ez a 0 kalóriás?????????
Mi az igazi neve?Milyen néven találom náluk a webshopban?
én is vettem ,de még én sem használtam.
várnék én is tippeket, mit lehet készíteni belőle. Ugyanúgy használható, mint a többi lisztféle?
Sziasztok!
A Norbi új cukra 0 kalória... ez a lényeg, nem? Nekem van, és most egy kicsit megingattatok..
A dobozon annyi van, hogy 99%-ban természetes és, hogy ez sima kristálycukorból lenne, nem értem honnan jön??
0 a GI-je, 0 kalória, szerintem csak úgy nem írhatná rá, hogy természetes alapú ha nem az lenne..
99%-ban eritrit alapú, ami meg: "cukoralkohol, különböző növényekből állítható elő, fermentáció útján. Ez a cukoralkohol természetes módon fordul elő testünkben, valamint gyümölcsökben, növényekben, joghurtokban"
Akkor ugye nincs baj vele? Látom, hogy itt nagyon értetek hozzá, én meg csak kapkodom a fejemet, hogy akkor most mi is a jó??
Köszi a válaszokat előre is!:)
Az a 28g fruktóz/100g kb olyan, mintha megennél egy banánt, meg egy almát. Azért az nem olyan brutális. :)
És gondolom ebből a cukorból sem eszel meg együltőhelyedben 10 dekát. Szóval semmi pánik!
Mellesleg, már írtam, h Norbi egyik új cukra a "negyed kanál", amit nagyon csábítóan természetes alapú édesítőnek nevez, sima, mezei KRISTÁLYCUKOR (=SZACHARÓZ)!!!! + édesítőszer, amitől édesebb lesz, mint a cukor önmagában, ezért csak negyedannyi kell belőle. (Ez 800Ft/500g, a Dia-Welnessek pedig 6-700 körül vannak, és azok mégiscsak eritritolból vannak!) Az nagyon jó szöveg, hogy természetes alapú, persze, hogy az, cukorrépából van, az pont ugyanúgy természetes, mint a finomliszt, ami meg búzából van.
Ezek szerint Norbi sem olyan fanatikus cukorgyűlölő, mint eddig? Ebből is látszik: nem eszik olyan forrón a kását... :)
Az 1g=1cal ugyanaz, mint a régi update cukor, a fehér zacskós. Ne ijedjetek meg, ez abszolut diétás! A fermentációs cukor az eritritol (E968), mert a hagyományos répacukor (szacharóz) erjesztésével készül. Amennyi fruktóz van benne, az semmi, mert az eritr. édesítőereje csak 70%-a a szacharózénak (mindent ahhoz viszonyítanak) és ezért kell mellé olyan édesítő is, ami kiegyenlíti 100%-ra. Ezért jó a fruktóz, ami 130%-os. Az inulin egy természetes rost, szóval az is tök jó. Egyébként néhány Update édességben van fruktóz (lásd mogyorókrém, csoki).
A 0cal cukor: eritritol+szukralóz. Abban nincs kalória. Ezek mind tutik. Ennél miért kéne jobb? Ezeknél csak egy jobb van: ha egyáltalán nem édesítesz. De gondolom ez senkinek sem alternatíva.