Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update programja - tapasztalatok fórum

Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)


40275. 7d6739e46c (válaszként erre: 40273. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 25. 13:19
Igen-igen.Én kórházban dolgozom és a betegekkel,akinek béltisztításra van szüksége,vagy egyszerűen durva szorulása van,maltitot itatunk,töményen.Na az megindítja a dolgokat,de nem mindenkinél hatásos az sem.
40274. 7d6739e46c (válaszként erre: 40272. - Anthico)
2011. márc. 25. 13:17
Ez így igaz,sokan gúnyosan mosolyognak azon,ha mondom hogy lisztet és cukrot nem eszem.Ezért inkább nem is mondom,hanem egyszerűen nem eszek abból,amivel megkínálnak.
40273. MakkZsuzsó (válaszként erre: 40268. - Anthico)
2011. márc. 25. 13:16

Az eritritol nem okoz hasmenést, és a xilit sem. Tudom, arra ráírják, hogy szoktassuk hozzá a szervezetünk, de nekem attól sem lett semmi ilyen bajom.

A Norbis szaloncukorban pl. maltit van (szintén egy cukoralkohol), na aztán tényleg durván beindítja a "folyamatot", 3 szemnél többet nem is kell enni belőle.

40272. Anthico (válaszként erre: 40270. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 13:13

Erről nekem az jutott eszembe, mikor Párom beteg volt és literszámra itattam a steviás teákat vele. lapvetően nem bírta, utálta, de mégis megitta, mert nem tudta, h az van benne :D

Aztán egyszer, a sokadik napon meglátta, h steviát pöttyintek a teájába és egyből szóvá tette, h nem kéri, mert nem szereti. Én pedig felvilágosítottam, h napok óta ezzel issza a teát :D:D:D:D Férfiak...


"Nála a tömény cukor és a fehér liszt az igazi."

Na igen, sok embertől hallok ilyet, meg hülyének is néznek, amiért kerülöm ezeket. Na de x év múlva, mikor már a lakosság majd fele inzulinezni fogja magát, akkor kíváncsi leszek, h hogyan állnak majd hozzá ehhez.

40271. welkin102
2011. márc. 25. 13:08

Húúú mennyi cukorral kapcsolatos kérdés...akkor most mivan?elvesztem az útvesztőben:D

Akkor jó a Xilit, meg a Diawelles eritriolos cucc, meg a Norbiscucc, jól mondom?

40270. 7d6739e46c (válaszként erre: 40268. - Anthico)
2011. márc. 25. 13:07
Sajnos a stevia nálam azért nem jöhet szóba,mert a férjem ellenáll minden modern dolognak.Nála a tömény cukor és a fehér liszt az igazi.Én már nem érzek különbséget az édesítős dolgok között,ő viszont kiérzi mindenből.A steviát nem tudnám elfogadtatni vele
40269. 4394955ff2
2011. márc. 25. 13:06

Én csak annyiban paráztam be, hogy nagyon drágán mit is vettem akkor?!

Egyébként én most rendelem a kaját, mert ha főzök, nem bírom tartani az adagot, és úgy nem fogyok.

Így viszont megy, szerencsére.:)

Szép napot mindenkinek!:)

40268. Anthico
2011. márc. 25. 13:04

Én nem parázok, én steviázok, ami viszont tényleg 0 kalória :D

Viszont kíváncsiságképpen faggatózok az egyéb, répacukornál jobb édesítőkről. No, meg nem is használhatnám a cukoralkoholt, mert akármikor olyasmit fogyasztottam, amiben volt, jött is az "utóhatás" :D

40267. 4394955ff2
2011. márc. 25. 13:02

köszi-köszi, mindenképpen megnézem!!

Akkor értem, hogy a "sima" norbi cukorról írtál.. de arra azt írja, hogy csak X-százalékkal van benne kevesebb cal, mint a sima kristálycukorban.. én ezért azt meg sem próbáltam..

Elolvasom az ajánlott oldalt, és kiokosítom magamat!

Köszi még egyszer!:)

40266. Anthico
2011. márc. 25. 12:50

Hogy egy picit a stevia védelmébe kelljek:

Sokan megszólják, h kellemetlen az utóíze, stb... De vajon miért? Mert olyan szinten brutálisan elkényeztettük a hihetetlenül édes, cukrozott dolgokkal az ízlelőbimbóinkat, h már nem tudunk élvezni másmilyen édes ízt.

Eleinte én is furcsálltam, de mostanra teljesen megszoktam, egyáltalán nem érzek utóízt. Kell egy kis idő, míg "átáll" a szervezet a hiperszuperédes cukorról erre, de nem lehetetlen.


Amúgy engem az érdekelne a cukrokkal kapcsolatban, h pl ez a nyírfacukor ez nem finomított? Mert ugye a répacukorral se lenne semmi gond, ha nem ilyen módon állítanák elő, nem így vinnénk be a szervezetünkbe. Az "egészségesebbnek" titulált cukroknál más az eljárás, nem finomítják? De mégis kristályos formában árulják? Én nem tudom ezeket, azért kérdezem.

40265. Anthico (válaszként erre: 40264. - Anthico)
2011. márc. 25. 12:42

"Ha grammonként van benne 0,2 kalória, akkor 100 grammban 20 grammnyi van, ami 1/5-öde, ami közel sem 0...nagyon nem 0. "

Bocsánat, nem lehet grammozni a kalóriát :D

De akkor is a 20 közel sem egyenlő a 0-val, szerintem...erre próbáltam kilyukadni...

40264. Anthico
2011. márc. 25. 12:41

Kicsit kutakodtam a neten és valamit nagyon nem értek:


Eritritol :

"A cukornál mintegy 30%-kal kevésbé édes, de grammonként mindössze 0.2 kalória van benne, amely gyakorlatilag nullának tekinthető. "


"Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak."


Ha grammonként van benne 0,2 kalória, akkor 100 grammban 20 grammnyi van, ami 1/5-öde, ami közel sem 0...nagyon nem 0.

Érdekes, h egy oldalon belül ekkorát lódítanak :O

40263. 7d6739e46c
2011. márc. 25. 12:40
Látom már,hogy ez nincs a biotil-nál.Van viszont Xilitol.Az jó?
40262. 7d6739e46c (válaszként erre: 40261. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 12:39
Jajj,köszi!!!!!!!!!
40261. 7d6739e46c (válaszként erre: 40259. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 25. 12:38
Én nem tőlük szeretném rendelni,hanem más helyről,ahol nem kell fizetnem postát.Csak nem tudom beazonosítani,mert a konkrét nevét nem írja meg senki.Mi van írva a csomagra?A biotil-tól szoktam rendelni m-gel -es cuccokat.Ott akarnám valahogy beazonosítani,hogy nekik van -e?
40260. MakkZsuzsó (válaszként erre: 40258. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 12:38
"0 kalóriás cukorhelyettesítő" az igazi neve. Eritritol+szuralóz.
40259. MakkZsuzsó (válaszként erre: 40258. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 12:35
A webshopban én sem találtam meg, mert folyton átvariálják. Hívd föl őket, majd megmondják. Van olyan, nem szűnt meg. De most már nem a régi áron van sajnos.
40258. 7d6739e46c (válaszként erre: 40257. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 25. 12:31

Melyik ez a 0 kalóriás?????????

Mi az igazi neve?Milyen néven találom náluk a webshopban?

2011. márc. 25. 12:26
Sajnos nagyon rossz hírem van: az M-gelnél az EU-s cukormizéria miatt és az általános cukoráremelkedés miatt durván megdrágultak a mi cukraink is. A 0kalóriás 1500 körül van fél kiló, a nyírfa pedig 2100 körül. Most hívtam föl őket, remélik, hogy csak átmaneti a baj. Én egész egyszerűen sokkot kaptam. Miért is nem tankoltam föl a múltkor?! :(
40256. MakkZsuzsó (válaszként erre: 40253. - 4394955ff2)
2011. márc. 25. 12:22
Nem a Zéró, és nem a Nyírédes feliratúra gondolok, hanem a harmadik félére. Az van kristálycukorból. Ami neked van, az az eritritolos (Zéró).
40255. 7d6739e46c (válaszként erre: 40253. - 4394955ff2)
2011. márc. 25. 12:14
Konkrétan melyik új Norbi cukorra gondolsz?
40254. judy1974 (válaszként erre: 40252. - Kviragh)
2011. márc. 25. 12:13

én is vettem ,de még én sem használtam.

várnék én is tippeket, mit lehet készíteni belőle. Ugyanúgy használható, mint a többi lisztféle?

40253. 4394955ff2
2011. márc. 25. 12:10

Sziasztok!

A Norbi új cukra 0 kalória... ez a lényeg, nem? Nekem van, és most egy kicsit megingattatok..

A dobozon annyi van, hogy 99%-ban természetes és, hogy ez sima kristálycukorból lenne, nem értem honnan jön??

0 a GI-je, 0 kalória, szerintem csak úgy nem írhatná rá, hogy természetes alapú ha nem az lenne..

99%-ban eritrit alapú, ami meg: "cukoralkohol, különböző növényekből állítható elő, fermentáció útján. Ez a cukoralkohol természetes módon fordul elő testünkben, valamint gyümölcsökben, növényekben, joghurtokban"


Akkor ugye nincs baj vele? Látom, hogy itt nagyon értetek hozzá, én meg csak kapkodom a fejemet, hogy akkor most mi is a jó??

Köszi a válaszokat előre is!:)

40252. kviragh
2011. márc. 25. 11:51
Vettem egy zabpehelylisztet, megtetszett a boltban. :)) Mit csináljak belőle? És az igaz, hogy ez 2es?
40251. 7d6739e46c (válaszként erre: 40248. - MakkZsuzsó)
2011. márc. 25. 11:37
Köszi a választ.Ezt a 0 kcal cukrot keresem én is,de még sehol nem találtam.Honnan lehetne beszerezni?
40250. MakkZsuzsó (válaszként erre: 40241. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 11:22

Az a 28g fruktóz/100g kb olyan, mintha megennél egy banánt, meg egy almát. Azért az nem olyan brutális. :)

És gondolom ebből a cukorból sem eszel meg együltőhelyedben 10 dekát. Szóval semmi pánik!

2011. márc. 25. 11:07

Mellesleg, már írtam, h Norbi egyik új cukra a "negyed kanál", amit nagyon csábítóan természetes alapú édesítőnek nevez, sima, mezei KRISTÁLYCUKOR (=SZACHARÓZ)!!!! + édesítőszer, amitől édesebb lesz, mint a cukor önmagában, ezért csak negyedannyi kell belőle. (Ez 800Ft/500g, a Dia-Welnessek pedig 6-700 körül vannak, és azok mégiscsak eritritolból vannak!) Az nagyon jó szöveg, hogy természetes alapú, persze, hogy az, cukorrépából van, az pont ugyanúgy természetes, mint a finomliszt, ami meg búzából van.

Ezek szerint Norbi sem olyan fanatikus cukorgyűlölő, mint eddig? Ebből is látszik: nem eszik olyan forrón a kását... :)

40248. MakkZsuzsó (válaszként erre: 40246. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 10:51

Az 1g=1cal ugyanaz, mint a régi update cukor, a fehér zacskós. Ne ijedjetek meg, ez abszolut diétás! A fermentációs cukor az eritritol (E968), mert a hagyományos répacukor (szacharóz) erjesztésével készül. Amennyi fruktóz van benne, az semmi, mert az eritr. édesítőereje csak 70%-a a szacharózénak (mindent ahhoz viszonyítanak) és ezért kell mellé olyan édesítő is, ami kiegyenlíti 100%-ra. Ezért jó a fruktóz, ami 130%-os. Az inulin egy természetes rost, szóval az is tök jó. Egyébként néhány Update édességben van fruktóz (lásd mogyorókrém, csoki).

A 0cal cukor: eritritol+szukralóz. Abban nincs kalória. Ezek mind tutik. Ennél miért kéne jobb? Ezeknél csak egy jobb van: ha egyáltalán nem édesítesz. De gondolom ez senkinek sem alternatíva.

40247. Anthico (válaszként erre: 40246. - 7d6739e46c)
2011. márc. 25. 10:46
Stevia :)
40246. 7d6739e46c (válaszként erre: 40245. - Welkin102)
2011. márc. 25. 09:57
Ez bizony 100g-ra vonatkozik.OK,hogy ebből 68g nem felszívódó,de én is jobbat vártam.Valaki mondja már meg a tuti édesítőt!!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook