Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update programja - tapasztalatok fórum

Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
49755. Kantara (válaszként erre: 49754. - Iculi71)
2014. febr. 26. 05:40
én sűrítéshez pl. tápiókakeményítőt használok, gluténmentes és jól sűrít. Bioboltokban kapható. Piskótát meg pl. gesztenyelisztből vagy sokan mandulalisztből, (nekem ez már túl drága, gesztiliszt is, de kevés kell belőle). Ezekből a lisztekből viszont a búzaliszthez képest kevesebb kell egy harmaddal. Meg pl nagyon finom a piskóta úgy is, hogy liszt helyett darált diót vagy darált mákot, vagy kakaót használsz.
49754. Iculi71 (válaszként erre: 49753. - Mokusbeka)
2014. febr. 25. 22:09
Köszi szépen a választ. Milyen az az előre kevert? Elővettem a dobozt, annyi van ráírva, hogy Norbi liszt... ennyi. Akkor mit csináljak?
49753. mokusbeka (válaszként erre: 49752. - Iculi71)
2014. febr. 25. 15:51
attól függ, melyiket vesze...van, amelyikhez neked kell "sima" lisztet hozzáadonod. Én előre kevertet vettem, nekem "működött", csak sajna szója van benne, úgyhogy már nem használom...
49752. Iculi71
2014. febr. 25. 15:12
Lányok, egy kérdés: vettem norbi lisztet, próbáltam paradicsomszószba, egyáltalán nem sürítette be, próbáltam madártejbe, ott se működött, mindkét esetben csak rá kellett segítenem valamennyi fehér liszttel..... szóval a kérdés: piskótatésztát szeretnék sütni belőle (ha arra sem jó, kivágom a kukába).... de a boltban mondták, hogy több kell ebből a lisztből a megfelelő állag eléréséhez. Próbálta már valaki? Mondjuk egy 10 tojásos piskótához, amihez ugye 10 tetejes kanál fehér liszt kellene, mennyi kell a Norbi féléből? Előre is köszönöm ha valaki segít.
49751. 5c0313b0fc (válaszként erre: 49750. - Grizus)
2014. febr. 24. 16:24

Ez az! Hahahah...

Mert azt eddig is tudtam, tudtuk, hogy belerakják húspótlónak a szóját, meg beledarálnak már minden olyan alkotórészt, aminek valamikor bármilyen köze is volt ahhoz az élő jószához (baromfi vagy sertés testrészt), de hogy a búza egy bizonyos alkotó-eleme hogyan kerül bele? Ezen ütköztem meg egy pillanatra! Akkor!

49750. grizus (válaszként erre: 49748. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 24. 16:04
Haha! Van abban minden.
49749. Kantara (válaszként erre: 49748. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 24. 14:05
hát mert beleteszik. Szójaglutén általában.
49748. 5c0313b0fc (válaszként erre: 49747. - Kantara)
2014. febr. 24. 11:14

... mint ahogy az egyik nagyáruház hirdette, hirdeti:

glutén-mentes virsli!!


Mert korábban hogyan került bele a virslibe a glutén, amikor az a búza, és búzából készült lisztek, stb.stb. alkotórészei!

Szólni nem tudtam, amikor a hirdetést olvastam!

49747. Kantara (válaszként erre: 49745. - Mokusbeka)
2014. febr. 24. 10:56

ez valóban így van, legalábbis nagy részükre. Ezért érdemes elolvasni az összetevőket. Ahol túl hosszú a sor, nem is érdemes bogarászni. Én azért vettem már olyan kolbászt amiben a húson, fokhagymán és fűszereken kívül nem volt más alkotó. Akadnak olyan termékek, amiket nem raknak tele mindenfélével, de sajnos nagyon kevés.

CSak legalább az adalékosokat ne hirdessék fennen úgy, hogy egészséges. Nem az.

49746. Kantara (válaszként erre: 49744. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 24. 10:54
igen, így kicsit hiteltelenné vált.
49745. mokusbeka (válaszként erre: 49742. - Kantara)
2014. febr. 24. 10:38
így igaz...ez igaz minden előállított kajára
49744. 5c0313b0fc (válaszként erre: 49743. - Kantara)
2014. febr. 24. 08:27

Miért nem jut eszébe, hogy amikor a módszerének a legelső változatát közreadta, és emberek százai sikeresen fogytak vele, akkor az már ezek szerint jó volt.

Az egy dolog, hogy esetleg 1-2 élelmiszert azóta átrakott pl. 2-esből 3-asba, stb. stb. no de ezek az átpakolások sorozatban történnek nála, miközben látjuk, hogy a saját-márkás termékei köre egyre bővül, és egyre inkább azt állítja, hogy csak az az egészséges, és semmi más.


Nevetséges! Szóval, megelégedhetne már azzal, hogy árulja a termékeit, az átsorolásokat abbahagyhatná, ha már az elmúlt években jók voltak ott, ahol voltak, ne hazudtolja már meg saját korábbi állításait!

49743. Kantara (válaszként erre: 49737. - Mokusbeka)
2014. febr. 24. 05:57
Nem, Norbi most nem tudom, milyen indíttatásból, nekiszaladt a paleonak, elég gyenge lábakon állnak az ellenérvei, ami azt mutatja, fogalma sincs miről szól a paleo. Pedig ez is egy újabb, meghódítható terület lehetne számára, kaszálhatna belőle, mert ugye neki elsősorban az a lényeg. Ha az egészség is fontos lenne, akkor lassacskán csökkentené a rengeteg vegyianyagot meg szóját. Elkezdte, nem tudom, mi lelte hogy visszatáncolt.
49742. Kantara (válaszként erre: 49741. - Mokusbeka)
2014. febr. 24. 05:53
meg adalékanyagokkal :)
49741. mokusbeka (válaszként erre: 49740. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 23. 15:14
persze, nem adom fel...ez a módszer most tetszik...nehezem veszem rá magam minden nap az edzésre, de megcsinálom :)A kakós csiga meg tele van boldog ság hormonnal :D
49740. 5c0313b0fc (válaszként erre: 49739. - Mokusbeka)
2014. febr. 23. 15:10

Ne add fel, én sem adom, mások sem, csináljuk, csináljuk!

Ha másoknál működik a Norbi, akkor nálunk is működik, mire itt a jó idő, a nyár, figyeld meg, nem mehetünk majd ki a napra sem, mert már attól is olvadni fognak rólunk a kilók!!! :)))

49739. mokusbeka (válaszként erre: 49738. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 23. 14:51
a férjem is megél húson, zöldségen, gyümölcsön, nem is eszik szinte soha édeset, mert nem kívánja...én viszont mindig is édesszájú, tészás voltam...eddig mindig azon bukott meg a fogyókúrám, h pár hónapig kibírtam ezek nélkül, aztán már nem...és visszahíztam a leadott kilok dupláját.
49738. 5c0313b0fc (válaszként erre: 49737. - Mokusbeka)
2014. febr. 23. 11:52
Semmi gond, köszö, hogy megosztottad velünk a módszeredet, sikereidet. Személy szerint inkább a megszokott ízeket, az ételek állagát, stb. hiányolnám. Nasi, csoki, hasonlók eszembe sem jutnak hónapokon keresztül, engem szerencsére ezek a kísértések elkerülnek.
49737. mokusbeka (válaszként erre: 49735. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 23. 11:14

Igazad van...a saját készítésű étel olcsóbb és tudod, h mi van benne (szerencsés esetben). Én csak nagyon ritkán tudok főzni, mert napi 16 órát dolgozom...és lehet, h vannak még rajtam kívül olyanok, akik hasonló helyzetben vannak.


Igazad van, a Norbis módszer sokszor változik...és ezzel esetleg kétkedést vált ki az emberekben...bennem is. Úgy gondolom, h Norbi rájött, h a paleo étkezéssel lehet a legtöbbet és a legegészségesebben fogyni.

Viszont azt is tudja, h az emberek jó része nem fog lemondani "a mai megszokott ételekről". Hmmm....és ebbnen igaza is van. Én nem tudok és nem is akarok lemondani az édes és sós péksütikről. Kóstoltam 3 féle paleo kenyret és mind a kukában landolt...pedig nem volt olcs...drágább volt, mint Norbi kenyere.


Norbi szerintem azért változtat sokszor a "nézetein", mert ő is kísérletezik. A tartós fogyás nem könnyű dolog, gondolom a sok éves tapasztakatai alapján néha változtat, ha úgy gondolja, úgy hatásosabb a fogyás.


Én kezdetben nem hittem, de kipróbáltam. 70 kilo helyett most 59-60 kilo vagyok. Most már hiszek.


Edzés nélkül tényleg lassabban mentek a kilok...ez is tény. De az is, hogy előtte is edzettem /rendes kaja mellett/ és nem fogytam, mert ugye több mozgás esetén esetleg többet eszik az ember...én legalábbis biztosan.


Tehát én úgy tudok /tudtam/ fogyni, hogy húst, zöldséget, olajos magvakat eszek...kiegészítve az up1 péksütikkel. Így nem jön rám zaba roham, mikor is megeszek 3 tábla csokit...

Illetve napi 60 percet Rékázok, most már 20 cm-es sztep padon, 1,5 kilos lábsúlyokkal.


Bocs, h ilyen hosszú volt...

49736. mokusbeka (válaszként erre: 49734. - Szmoncsi)
2014. febr. 23. 11:02

régen lyukas volt, akkor én sem szerettem, de most tömör, már 2 hónapja újra veszem, azóta nem volt lyukas. igen, régen nem lehet zsírt, olajos magvakat enni. én azóta jobban fogyok, mióta sok olajos magot eszek, a zsír sem hízlal Norbi szerint se és a paleosok szerint se...sőt, még én is fogyok tőle :) hahaha

amúgy volt egy interjúja Norbinak és Szendinek és megegyeztek, h Norbi módszere a light paleolit, Szendié pedig a hard paleolit.

49735. 5c0313b0fc
2014. febr. 23. 09:42

Az emberek túlnyomó többsége még otthon, saját főzésű ebédet-vacsorát eszik, nemcsak az E-betűk elkerülése érdekében, hanem mert a "magad uram, ha szolgád nincsen" elv alapján olcsóbban is jön ki egy-egy adag.


Másrészt tetszik ez a Norbi-féle besorolás-változás évről évre:

amit egyik könyvében még enged vagy tilt, azt a következőben már a másik csoportban találjuk. Szóval erősen azt sugallja nekem, hogy olyankor változik a megítélése egy-egy termék esetében, amikor elkészült valami saját termékének nagyüzemi gyártás-technológiája, megtörtént a termék bevizsgáltatása, levédése, stb. stb. egyéb jogi procedúrák, hivatalos gyártási-forgalmazási engedélyek stb. stb. begyűjtése.

Attól kezdve már ki-kiáltja ehető terméknek. És persze erről más ismét egy új könyv stb.stb. ... mind-mind a saját bevételét növeli....

Meddig hisztek még feltétel nélkül neki????

49734. szmoncsi (válaszként erre: 49730. - Mokusbeka)
2014. febr. 23. 07:59
Hű, ezekről az infókról lemaradtam. Én az első könyvét olvastam, és abba a zsírok, olajok még nem voltak a "barátaink". A schwarzos csigát én is nagyon szeretem, sztem isteni, akár csak a túrós táska. Viszont a zsemlét akár hányszor próbáltam mindig lyukasat sikerült csak vennem, úgyhogy most már azzal nem kísérletezek.
49733. mokusbeka
2014. febr. 22. 23:00
aki nem akar E betűt, az készítse el maga az ételeit bio alapanyagokból...csakhát ez elég macerás, nem mindenkinek van rá ideje, lehetősége
49732. mokusbeka (válaszként erre: 49729. - Csera)
2014. febr. 22. 22:59
ha kész terméket veszel, akkor sajnos ott vannak az E betűk...meg a többi. De legalább nem hízlalnak. Semmiképp sem egészségtelenebb, mint a többi "sima" kaja, amit a boltban megveszel. A lenmagos péksütik viszont egészségesebbek, mert a lenmag ugyebár egészséges.
49731. mokusbeka (válaszként erre: 49728. - 5c0313b0fc)
2014. febr. 22. 22:56
a főzőkolbászban is van liszt, cukor meg mindenféle hízlaló szarság, én ezért nem is eszek virslit, párizsit...meg hasonló hústermékeket
49730. mokusbeka (válaszként erre: 49727. - Szmoncsi)
2014. febr. 22. 22:55
igen, este is zsemlét eszek...de NORBISAT, tehát alig van benne CH. Zsírt, olajos magvat bármikor lehet enni, mert "emberi zsír" a szénhidrátból lesz. Én a kalóriát sem figyelem...de nem is kell. Ha édeset kívánok, norbis kakaós csigát eszek.
49729. csera (válaszként erre: 49726. - Mokusbeka)
2014. febr. 21. 20:46

Gratulálok!

Én tegnap vettem kenyeret és tízórai krémet és nem tudtam a boltban elolvasni az összetevőket, mert olyan apró betűvel van írva. Megkérdeztem az eladókat, hogy a krémben van-e hagyma, kis böngészés után közölték: Nincs! Ma kibontottam, egyből megcsapott a hagyma szaga, amit alapjában szeretek, csak munkahelyen nem túl kellemes. Aztán rákerestem a neten és majd lezuhantam a székről, hogy mennyi összetevője és azok között mennyi E- betűs és színezék van!

Erre lennék kíváncsi, szerintetek tényleg olyan egészséges, mint ahogy reklámozzák?

49728. 5c0313b0fc
2014. febr. 21. 17:46

Most ettem meg a vacsimat, 10 dk főzőkolbit mustárral. Ez még bele is fér Norbi szerint az 1-esbe!

De bebűnöztem mellé 6 dkg félbarna kenyeret! Most mi lesz velem, elkárhozok? Vagy ennyi még megbocsátható?

49727. szmoncsi (válaszként erre: 49726. - Mokusbeka)
2014. febr. 21. 16:35

Szia!

Úgy fogytál 10 kg-t, hogy zsíros zsemlét meg ilyen szalámikat ettél? És este is ilyeneket ettél? Vagy te este miket eszel?

49726. mokusbeka (válaszként erre: 49725. - Csera)
2014. febr. 21. 13:12
Szia! Én használom őket, szeretem őket. Szinte csak ezeket eszem és napi 60 percet edzek. -10 kilonál tartok. Mostanában már csak a schwarz-os termékeket (zsemle, kakós csiga) eszem, mert a szójára allergiás vagyok. Sajnos a schwarz-os termékeken kívül az összesben szója van (tésztától kezdve a sütikig mindenben)...és ez ugye nem túl egészséges. Ja, és Norbi legújabb kiadványában azt írja, hogy az olajos magvak és a zsoradékok is 1-es kódúak, úgyhogy jó sok zsíros zsemlét, szalámit és mandulát, diót eszek zöldségekkel.
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook