Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Ez az! Hahahah...
Mert azt eddig is tudtam, tudtuk, hogy belerakják húspótlónak a szóját, meg beledarálnak már minden olyan alkotórészt, aminek valamikor bármilyen köze is volt ahhoz az élő jószához (baromfi vagy sertés testrészt), de hogy a búza egy bizonyos alkotó-eleme hogyan kerül bele? Ezen ütköztem meg egy pillanatra! Akkor!
... mint ahogy az egyik nagyáruház hirdette, hirdeti:
glutén-mentes virsli!!
Mert korábban hogyan került bele a virslibe a glutén, amikor az a búza, és búzából készült lisztek, stb.stb. alkotórészei!
Szólni nem tudtam, amikor a hirdetést olvastam!
ez valóban így van, legalábbis nagy részükre. Ezért érdemes elolvasni az összetevőket. Ahol túl hosszú a sor, nem is érdemes bogarászni. Én azért vettem már olyan kolbászt amiben a húson, fokhagymán és fűszereken kívül nem volt más alkotó. Akadnak olyan termékek, amiket nem raknak tele mindenfélével, de sajnos nagyon kevés.
CSak legalább az adalékosokat ne hirdessék fennen úgy, hogy egészséges. Nem az.
Miért nem jut eszébe, hogy amikor a módszerének a legelső változatát közreadta, és emberek százai sikeresen fogytak vele, akkor az már ezek szerint jó volt.
Az egy dolog, hogy esetleg 1-2 élelmiszert azóta átrakott pl. 2-esből 3-asba, stb. stb. no de ezek az átpakolások sorozatban történnek nála, miközben látjuk, hogy a saját-márkás termékei köre egyre bővül, és egyre inkább azt állítja, hogy csak az az egészséges, és semmi más.
Nevetséges! Szóval, megelégedhetne már azzal, hogy árulja a termékeit, az átsorolásokat abbahagyhatná, ha már az elmúlt években jók voltak ott, ahol voltak, ne hazudtolja már meg saját korábbi állításait!
Ne add fel, én sem adom, mások sem, csináljuk, csináljuk!
Ha másoknál működik a Norbi, akkor nálunk is működik, mire itt a jó idő, a nyár, figyeld meg, nem mehetünk majd ki a napra sem, mert már attól is olvadni fognak rólunk a kilók!!! :)))
Igazad van...a saját készítésű étel olcsóbb és tudod, h mi van benne (szerencsés esetben). Én csak nagyon ritkán tudok főzni, mert napi 16 órát dolgozom...és lehet, h vannak még rajtam kívül olyanok, akik hasonló helyzetben vannak.
Igazad van, a Norbis módszer sokszor változik...és ezzel esetleg kétkedést vált ki az emberekben...bennem is. Úgy gondolom, h Norbi rájött, h a paleo étkezéssel lehet a legtöbbet és a legegészségesebben fogyni.
Viszont azt is tudja, h az emberek jó része nem fog lemondani "a mai megszokott ételekről". Hmmm....és ebbnen igaza is van. Én nem tudok és nem is akarok lemondani az édes és sós péksütikről. Kóstoltam 3 féle paleo kenyret és mind a kukában landolt...pedig nem volt olcs...drágább volt, mint Norbi kenyere.
Norbi szerintem azért változtat sokszor a "nézetein", mert ő is kísérletezik. A tartós fogyás nem könnyű dolog, gondolom a sok éves tapasztakatai alapján néha változtat, ha úgy gondolja, úgy hatásosabb a fogyás.
Én kezdetben nem hittem, de kipróbáltam. 70 kilo helyett most 59-60 kilo vagyok. Most már hiszek.
Edzés nélkül tényleg lassabban mentek a kilok...ez is tény. De az is, hogy előtte is edzettem /rendes kaja mellett/ és nem fogytam, mert ugye több mozgás esetén esetleg többet eszik az ember...én legalábbis biztosan.
Tehát én úgy tudok /tudtam/ fogyni, hogy húst, zöldséget, olajos magvakat eszek...kiegészítve az up1 péksütikkel. Így nem jön rám zaba roham, mikor is megeszek 3 tábla csokit...
Illetve napi 60 percet Rékázok, most már 20 cm-es sztep padon, 1,5 kilos lábsúlyokkal.
Bocs, h ilyen hosszú volt...
régen lyukas volt, akkor én sem szerettem, de most tömör, már 2 hónapja újra veszem, azóta nem volt lyukas. igen, régen nem lehet zsírt, olajos magvakat enni. én azóta jobban fogyok, mióta sok olajos magot eszek, a zsír sem hízlal Norbi szerint se és a paleosok szerint se...sőt, még én is fogyok tőle :) hahaha
amúgy volt egy interjúja Norbinak és Szendinek és megegyeztek, h Norbi módszere a light paleolit, Szendié pedig a hard paleolit.
Az emberek túlnyomó többsége még otthon, saját főzésű ebédet-vacsorát eszik, nemcsak az E-betűk elkerülése érdekében, hanem mert a "magad uram, ha szolgád nincsen" elv alapján olcsóbban is jön ki egy-egy adag.
Másrészt tetszik ez a Norbi-féle besorolás-változás évről évre:
amit egyik könyvében még enged vagy tilt, azt a következőben már a másik csoportban találjuk. Szóval erősen azt sugallja nekem, hogy olyankor változik a megítélése egy-egy termék esetében, amikor elkészült valami saját termékének nagyüzemi gyártás-technológiája, megtörtént a termék bevizsgáltatása, levédése, stb. stb. egyéb jogi procedúrák, hivatalos gyártási-forgalmazási engedélyek stb. stb. begyűjtése.
Attól kezdve már ki-kiáltja ehető terméknek. És persze erről más ismét egy új könyv stb.stb. ... mind-mind a saját bevételét növeli....
Meddig hisztek még feltétel nélkül neki????
Gratulálok!
Én tegnap vettem kenyeret és tízórai krémet és nem tudtam a boltban elolvasni az összetevőket, mert olyan apró betűvel van írva. Megkérdeztem az eladókat, hogy a krémben van-e hagyma, kis böngészés után közölték: Nincs! Ma kibontottam, egyből megcsapott a hagyma szaga, amit alapjában szeretek, csak munkahelyen nem túl kellemes. Aztán rákerestem a neten és majd lezuhantam a székről, hogy mennyi összetevője és azok között mennyi E- betűs és színezék van!
Erre lennék kíváncsi, szerintetek tényleg olyan egészséges, mint ahogy reklámozzák?
Most ettem meg a vacsimat, 10 dk főzőkolbit mustárral. Ez még bele is fér Norbi szerint az 1-esbe!
De bebűnöztem mellé 6 dkg félbarna kenyeret! Most mi lesz velem, elkárhozok? Vagy ennyi még megbocsátható?
Szia!
Úgy fogytál 10 kg-t, hogy zsíros zsemlét meg ilyen szalámikat ettél? És este is ilyeneket ettél? Vagy te este miket eszel?