Nők 40 korkedvezményes nyugdíj (beszélgetés)
Még a tollat is felcímkéztem és eltettem emlékbe, amivel az utolsó nyilatkozatot aláírtam 😄
Szuper!
Hosszú és boldog nyugdíjas éveket kívánok.
Jó lett a nyugdíjad? Megírták, hogy mennyi?
Igen. Elő volt készítve minden. Nagyon készültem már rá.:)
Köszönöm!
Még januárban is kértem adategyeztetést és a helyi kormányhivatalhoz kértem az ügyintézést. Ez azt jelenti, hogy a megyeszékhelyen végeztek mindent és nem került az ügy a központba. Minden adat rendelkezésükre állt. A nyilatkozatomat is még aznap feltöltöttem.
A könyvelőnk (aki külsős) pedig mindig naprakész.
Az azért durva, hogy 40 év egy helyen és ennyire nem készségesek veled ebben a folyamatban.
Gondolom, van nekik is 15 napos határidő és félre tették - ráér.
Menj is be! Csapj az asztalra!:)
Gyorsan ment:) Azért ez ad egy fajta biztonságot és stabilitást.
Először is gratulálok! Neked akkor gyorsan ment. Az enyém döcögősen halad ezek szerint. Pedig már előtte több körön egyeztettem a Kincstárral, elvileg minden rendben volt. Ráadásul én ezt a 40 évet egy helyen dolgoztam le végig,csak fenntartó váltás volt 92-ben. Úgy látom, hogy a gazdasági irodánk nem áll a helyzet magaslatán, bár mi sokan vagyunk. Először egy hetet ültek a Foglalkoztatói nyilatkozaton, most meg már több mint egy hete a Nyenyi lapomon. De ma biztos, hogy bemegyek és rákérdezek, mert holnaptól szabin leszek. Remélem, már elküldték.
Szia!
Március 21-én adtam be az igényemet. Március 26-án kaptam a tárhelyre egy tájékoztatót, amelyben 7 pontban felsorolva kellett nyilatkozatot adnom néhány dolog pontosításáról. Pl. az online nyomtatványban a "Biztosítása megszünt" pontot jelöltem, és azt nem tudtam visszavonni. Vagy ők még valahol találtak két napot, így a fordulónap nem márc. 21. lett, hanem márc. 19., és elfogadom-e ezt.
Felhívtam az ügyintézőt, aki meg volt nevezve a tájékoztatón.
Este elküldtem a nyilatkozatot ügyfélkapu.
Mi egy kis cég vagyunk. A múlt héten (április 10-én) hívott a könyvelőnk, hogy megkapták a nyilatkoztatást a hivataltól.
A határozatot a megállapított nyugdíjjal ma kaptam meg.
Ez - számításaim szerint - 25 nap volt.
Szia Amaunet! Neked mennyi ideig tartott az ügyintézés? Én március 10-én adtam be, és még mindig nincs határozatom. Sajnos,a múlt héten kiderült, hogy a Nyenyi lapom elakadt a munkáltatómnál, legalább egy hétig. Még most sem tudom, hogy megcsinálták-e már. Holnap lehet, hogy rákérdezek.
Ez végleges. Előleget nem kaptam.
Végleges határozatot kaptál, vagy csak előleget?
Csak fiatalosabb és boldogan .
Megkaptam a határozatot. Nyugdíjas lettem.😂
Köszi, már tegnap megnéztem. Nekem valamiért nem olyan szép összeg jött ki, remélem kicsit több lesz annál.
Az adategyeztetés során kapott számokat pötyögd be ide! Bízom benne, hogy legalább egy körülbelüli számot ad meg, mert nekem nagyon szép szám jött ki.:)
[link]
Hát akkor neked is gratula:)
Sziasztok! Tegnap végigolvastam a fórumot, mert most már én is érintett vagyok. Elvileg - vagyis az Államkincstár szeptemberi tájékoztatása szerint április 9-től mehetek nyugdíjba a Nők 40-nel. Március 10-én idítottam el a folyamatot ügyfélkapun. A héten kértek egy Foglalkoztatói igazolást, amit a munkahelyem ad majd be. Én is tovább dolgozom még.Nagyon izgulok már, hogy hogyan zajlik majd le, mennyi lesz a nyugdíjam.
Jó lesz. Ha tovább dolgozol 18,5 % a zsebedbe marad. Nem mindegy.
Hát eljött az idő, gratulálok! :)
Az imént beküldtem az ORNY_01 dokumentumot. 😏☺️
én nem,mert adózni kellet volna utána,vagy levonnak valamit,a fene sem emlékszik.én tán 25 évig. nem is én,hanem a cég.azzal is jól behúztak a csőbe,kimutatták,hogy ennyi év után hány millió lesz.ja,mikor a záró egyenleg kevesebb volt,mint az év eleji nyitó.még szerencse,hogy a főnökünk kiszállt ,így valamit megmentett, mert csődbe mentek.aztán átmentünk az otp-be,az sem volt valami nagy biznisz.
ha van centit,vágjad.utána még hiányzott,főleg az emberek,pedig én aztán nem vagyok egy emberszerető.de nagyon meghatódtam,az utolsó napomon,mondom egy pár szerződést még rendbe teszek.aztán bejöttek az ajándékkosárral,a munkatársnőmtől egy rusztikus vázát kaptam,igaz a vizet nem bírja.aztán a hivatalos az aratási bulin volt,mondtam nekem óra nem kell,így kaptam egy wellness utalványt.a kaja vadpörkölt volt,mi csak a a kisegítő személyzet voltunk,aki hagymát pucol,kávét főz,persze utána bográcsot súrol.egy férfi maradt,aki segített nekünk.a húst a vadásztársaságtól kaptunk,mindenki vitt haza egy hétdecis üveggel.
nekem is meg kellett szüntetnem.rt,vagy mi a fene tudja már.a régi tsz.utána néha visszavettek éjszakásnak.
További ajánlott fórumok: