Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nőgyógyászok Miskolcon fórum

Nőgyógyászok Miskolcon (beszélgetés)

552. nemeskata (válaszként erre: 550. - Sennia)
2009. dec. 11. 21:09
Ez is csak a pénzről szól a megyeiben. A Semmelweisbe apuka megkapja a "kincstári" ruhát és papucsot, nem kell semmit fizetni meg vinni apukának is külön papucsot :S Kicsit túlzásnak és nevetségesnek tartom ezen intézkedéseket...
2009. dec. 11. 19:17

Sziasztok!!

egy nem túl kellemes hír az apás szülésre készülőnek a semmelweisbe.Ki va irva hogy dec.8tól nincs apás szülés.Én ma szembesülem vele nst-kor, és nagyon elkeseredtem!!Hiszen erre készültünk a párommal 9 hónapja és most elveszik ezt az élményt tőlünk.Pedig a férjem sem jön más közegből mint én...:(((Jah és nem költöznek csak jövőre..ennél több jó hírt ma nem is tudtak volna kezelni velem.Én most vagyok amúgy 37+4 napos.

550. sennia (válaszként erre: 545. - D781f12808)
2009. dec. 11. 18:29

Igen ez igaz. A te párodat sem fogjáők beengedni csak,ha elvégzi és kifizeti. És az nem jelent semmit,hogy ha már egyszer volt bent szülésnél. A folyosón ki van hirdetve. Szóval ez igaz. Nézzetek utána. Ki az rovosod?

Jah és egy teljesen új papucsot kell vinni,amit ott bontasz ki,hogy nem volt még a férjed lábán:)

549. sennia (válaszként erre: 543. - E3bc67862b)
2009. dec. 11. 18:26
Hát nem tudom. Én sajnos máshogyan látom. Ha mondjuk Te neked lenne a férjed egy orvos és otthagyja a családját éjjel meg ünnepnapokon, születésnapon stb. és a szülőnő felett áll 5-6 órát és mondjuk nem adsz semmit csak egy köszönömet,akkor nem tudom,hogy hogyadná ki magát. Én csak ebbe gondolok bele. Én mindig is azt vallom,hogy ha nincs pénze az embernek ne nagyítson,hogy fogad orvost. Sajnos manapság az embereknek nincs pénzük lassan már a számlák kifizetésére nem,hogy orvosnak adni. Szerintem az fogadjon orvost, aki megteheti. Mi így tettünk,mert megtehettük. Jóhogy közlik a tarifát, hisz az előbb felsoroltakat adják fel,hogy Neked vagy éppen nekem a családban a nagy naphoz hozzájáruljon. Szóval nem hiszem,hogy neked ebben igazad lenne. Mert mi van,ha valaki mondjuk 10000 ft-ot ad. Tudod ez sehogy nem fer az orvosal szemben. És sajnos nagyon sok kismama van így,hogy megjtászák,hogy nekik kik az orvosaik és aztán lelépnek. Meg mennek itt a nagy pénzekről szóló története, meg úgy általában is és a fele sem igaz. És ez nem csak szülészeten van így. Hidd el ezt nekem. Reméljük,hogy neked a legjobb orvosod volt és jól tudtál adni neki,de egy biztos,ha nem,akkor ezt meg fogod Te is vagy bárki érezni,mert utána emlékezni fog az orvos. És még1szer leírnám: NEM KÖTELEZ ORVOST FOGADNI! A rezidens is le tudja vezetni a szülést.
548. Slambuc (válaszként erre: 546. - Mézyke)
2009. dec. 11. 13:24
A Vasgyáriban sem kértek. Mi meg el is felejtettünk magunktól adni... :)
547. Mézyke (válaszként erre: 542. - Sennia)
2009. dec. 11. 07:13
Ez most komoly??Hát miket ki nem találnak.
546. Mézyke (válaszként erre: 541. - Ukibaby)
2009. dec. 11. 07:13

Nemgond, de tényleg így volt.A barátnőm is előttem szült 2 héttel és tőlük is kértek.Ezért vittünk mi is pénzt.Hát igen, elég érdekes hogy pénzt kérnek érte, de ez így nekik plussz bevétel.Azt meg hogy tőlük nem kértek azt nem is értem.Merthogy addig nem is adják oda a rucit és az öltözőkulcsot.

Szóval??????????nemtudom.

545. d781f12808 (válaszként erre: 542. - Sennia)
2009. dec. 11. 05:42

Szia!

Én márc 6-ra vagyok kiírva és nekem a doki ilyet nem mondott?

Ez vonatkozik olyan apákra is akik már részt vettek szülésnél?

544. zseba (válaszként erre: 543. - E3bc67862b)
2009. dec. 10. 22:13
Szívemből szóltál!
543. e3bc67862b (válaszként erre: 542. - Sennia)
2009. dec. 10. 21:19
Szerintem a lányok itt nem a számla miatt aggódnak.Hanem a legszebb csodáról van szó az életben.Senki nem ellenzi,hogy mindezért fizessen,de úgy lenne helyes,ha maga dönthetné el,hogy mennyit ad.Sajnos vannak olyan orvosok,akik gyakran a magánrendelésükre hívják a kismamát,majd közlik a szülési tarifát is.Nem hiszem,hogy ez etikus.De nagyon tisztelem azokat,akik az esküjük szerint végzik a hivatásukat:a kórházba hívják a kismamát,nem mondanak összeget,hogy mennyi a szülés.A hálás,boldog szülők,úgyis odaadják,ami erejükből telik.
542. sennia
2009. dec. 10. 18:18
A Megyei Kórházban 2010 márciuástól csak akkor mehet be a papa a szüléshez,ha 8000.ért elvégez egy szülést felkészítő tanfolyamot!!! és nehogy már egy ilyen fórumon, ahol a jövendő kisbabánkról van szól előkerüljön a számla. Ekkora baromságot amiket itt olvasok néha. Nem kell ahhoz az orvoshoz járni,hogy nem szimpatikus nekünk. De lányok, asszonyok! Nem így van? Mindenki válasszon olyat,hogy jó legyen neki. És ne a számlát keresse, vagy,ha ez bántja, akkor meg legyen egyenes és mondja meg az orvosnak,hogy adjon neki számlát.
541. ukibaby (válaszként erre: 536. - Mézyke)
2009. dec. 10. 16:24
Hát bocs,de erröl még nem is hallottam,a barátnöm nem rég szült ott apás szülés volt,és SEMMIT SEM KÉRTEK,azért ezmár nekem sok lenne,mert sztem ez ezzel járna vagy nem?
540. dady2007 (válaszként erre: 539. - Lizesett)
2009. dec. 10. 13:30
Értem.Akkor meg biztos szeretné tudni minden rendbe van e és azért kéret havonta.Örülj neki hogy ilyen rendes.
539. lizesett (válaszként erre: 538. - Dady2007)
2009. dec. 10. 11:07
Ezt a gyógyszer nem tujda a háziorvos felírni. Csak nőgyógyásznak lehet. A fogamzásgátlóval én is a házidokihoz megyek.
538. dady2007 (válaszként erre: 537. - Lizesett)
2009. dec. 10. 10:50

Én voltam már több orvos magánrendelésén,de számlát még egyik sem adott.

Mond meg neki,hogy nem tudsz havonta hozzá rohangálni,így legyen szíves írja fel a 3 havit.

Én ilyen úgyben nem is hozzá szoktam menni,pedig az én doki rákszűrés után 1 évig a magánrendelőjébe ingyen írja fel.Csak a körzetivel szoktam felíratni ő közelebb van és egyszerűbb.

2009. dec. 10. 08:46

Én azzal tisztában vagyok hogy nincs olyan orvos aki nem hibázik. (a védőnő szerint, ők úgy járnak a bíróságra mint a fiatalok dizsibe)

Most egyébként Szikszayhoz járok. Elég alapos dokinak tűnik, csak már kiborít hogy a három havi gyógyszeremet nem írja fel csak havonta. Pedig kérdezte az aszisztense is hogy "akkor egybe írjam doktorúr??" És mondta hogy nem nem, jöjjön csak vissza havonta. Hát persze. Vissza is megyek, de gyógyszert íratni csak SZTK-ba. Így legalább tízezret megspórolok. Meg amit még érdekesnek találtam, hogy egyetlen egyszer sem kaptam tőle számlát(!!!) És soha meg nem kérdezte volna hogy számla kell? No mindegy. Az a lényeg, hogy jó szakember legyen és lelkiismeretes... Fizetni meg ígyis-úgyis kell hogy emberhez méltóan vizsgáljanak, kezeljenek...

536. Mézyke (válaszként erre: 530. - Ukibaby)
2009. dec. 10. 08:34

Már bocsika, nemtudom te mikor szültél ott, de én most júliusban és igen is kértek a ruháért 1500.- És nem csak tőlünk, hanem mástól is.Tavaly egy ezres volt.

Itt egy link amiben más is ír erről!!

[link]

535. nemeskata (válaszként erre: 534. - Nemeskata)
2009. dec. 9. 22:16
Azt elfelejtettem írni, hogy Shittu tudomásom szerint, csak úgy vállal kismamát, ha épp dolgozik vagyis nem jön be hozzád éjszaka, meg ünnepek kellős közepén .
534. nemeskata (válaszként erre: 528. - Lizesett)
2009. dec. 9. 22:11

Lizesett !!

Szerintem nincs olyan doki akiről ne lenne negatív vélemény,vagy aki ne hibázott volna életében.

Én Szalmásról is tudok rosszat, de szerencsére nem nálam törént a dolog , és bízom benne annyira , hogy mind a 2 gyermekemet nála szültem, és remélem a továbbiakban sem kell majd csalódnom.

Mindamellett nekem volt problémám a kórházban, amit egyedül P.Szikszay vett komolyan -kiderült nem is alaptalanul :-S és nekem egyáltalán nem tűnt pénzéhesnek, sőt..pedig ugye nem is az ő "beteg" voltam. Na de ez az én véleményem:-)

533. nemeskata (válaszként erre: 524. - Slambuc)
2009. dec. 9. 22:06

Szia !

Én csak anyit kérdeznék, hogy akkor Vrastyák dolgozott mikor műtöttek és úgy nem ment be?? Mert én akkor tuti nem mennék többet hozzá...:S

532. Pocok:) (válaszként erre: 531. - Pocok:))
2009. dec. 9. 18:42
Nem tudom mikor szültél..mert tavaly még nem kellett de idén mikor én szültem(500ft) igen és aki ismerősöm most szült most már 100 ft.
531. Pocok:) (válaszként erre: 530. - Ukibaby)
2009. dec. 9. 18:41
De nekünk is kellett fizetnünk,nem mond butaságot Mézyke.
530. ukibaby (válaszként erre: 480. - Mézyke)
2009. dec. 9. 18:20
.Csak fizetni kell a ruháért. ez szerintem butaság ne haragudj,mi ott szültünk,és SEMMIT SEM KELLETT FIZETNEM
529. d781f12808 (válaszként erre: 528. - Lizesett)
2009. dec. 9. 14:24

Én csak a saját dokimat szeretném megvédeni ha lehet!

Ő a Dr. Farkas László.

Ha igaz amit írtál mert miért is ne lehetne akkor csak annyival szeretném megvédeni, hogy ő sosem csinál uh-ot!

És szerintem ezt ott kellett volna, hogy észrevegyék nem a szülésnél!

Igazam van?

Sajnos olyan dokit nem találsz aki az évek folyamán nem hibázott!

Szerintem olyan nincs!

528. lizesett (válaszként erre: 527. - Slambuc)
2009. dec. 9. 13:32

Sziasztok!

Elolvastam a fórumot, sok mindent megtudtam az orvosokról, de van akikről nem nagyon írtatok, pl Semmelweisben: dr. Shittu Gafar, dr. P. Szikszay Ádám illetve a megyeiben dr. Sándor Zsolt, és dr. Bikki Béla. Ha valaki tud róluk valamit, akkor kérem írja meg! :) Köszönöm!

És amiket én tudok saját tapasztalatból:

dr. Sándor Csaba főorvos (semmelweis)- Első ránézésre kedves doktornak tűnik, de szakmai tudása kicsit elavúlt. Felületes a munkája, hanyag. Semmelweisben dolgozó szülésznőtől tudom, hogy nem vette észre, hogy egy baba karok nélkül fog megszületni(!!!)

dr. Shittu Gaffar (semmelweis)- Előszőr úgy tűnt hogy elég alapos, majd később kiderült nem megfelelően kezelt ebből adódóan lett egy betegségem. Ami még nem tetszett, hogy gyors, kapkodó és nem beszél sokat, nem kommunikatív.

dr. Psenyeczky Szikszay Ádám Csaba (semmelweis)- Jó szakembernek tűnik, kommuikatív, lelkiismeretes(?) vele csak egy bajom van amit már másoktól is hallottam, mégpedig hogy rettentő pénzéhes. Amit még meg kell említenem, hogy a magánrendelőjében az aszisztense aranyos, kedves és segítőkész.

Amit nem saját tapasztalatból tudok, hanem közeli ismerősök által:

dr. Gazdik Irén (semmelweis) - ő ifjúsági rendelést is tart, de nincsenek túl jó véleménnyel róla. A stílusával van baj.

dr. Farkas László (megyei) - úgy tudom ,hogy jó szakember, bár volt egyszer egy esete, mikor nyílt hátgerinccel született meg nála egy baba.

dr. Bikki Béla - nagyon sok jót hallottam róla, kedves, mindig van jó szava az emberhez és emlékszik a betegeire. Amit még itt külön megemlítenék, hogy a magánrendelésén nincs aszisztens, így kicsit bizalmasabb a beszélgetés, vizsgálat, na meg persze van aki nem igazán szereti ha van még egy aszisztens is aki körbenézi nem csak a doki.

Úgy látom dr. Szalmás Attila itt adszolút sláger. :) Azt hiszem negatívumot még nem is olvastam róla. Úgy lenne jó ha minden orvos ilyen lelkiismeretes lenne.

Remélem segítettem, kérem aki tud valamit a fent említett orvosokról az írjon!

Köszönöm, szép napot!

527. Slambuc
2009. dec. 8. 17:10
Köszi a válaszokat!
526. dady2007 (válaszként erre: 524. - Slambuc)
2009. dec. 8. 13:12

Szia!

Írtam privát.

De csatlakozom az előttem lévöhőz is.

525. d781f12808 (válaszként erre: 524. - Slambuc)
2009. dec. 8. 10:59

Szia!

Szerintem ahhoz akinél szültél oda menj vissza!

Utána meg majd eldöntöd megint kinél akarsz szülni!

De én olyanhoz nem mennék vissza aki 1x már lepasszolt! :(

524. Slambuc
2009. dec. 8. 10:55

Sziasztok!

Császárral szültem 2 hete a Vasgyáriban. Vrastyák dktort fogadtam meg, de negyon le volt terhelve, amikor szültem, úgyhogy végül P. Szikszai Ádám végezte a császárt. Most lenne egy dilemmám, nem tudom kihez menjek 6 hetes kontrollra. A 2. babát 2 éven belül terveznénk és nem tudom kihez járjak majd, kit fogadjak fel. A Semmelweis-ben szeretnék majd szülni. Légyszi, segítsetek! Köszi!

523. d781f12808 (válaszként erre: 522. - Arile)
2009. dec. 6. 16:09

Ok. Köszi!

Amúgy ki a dokid?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook