Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelőszülök 2 fórum

Nevelőszülök 2 (beszélgetés)

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
190. ádámandi (válaszként erre: 187. - 6048dc6b87)
2010. márc. 22. 20:58
és mit szolnak ehez a nagyok? hogyan élik meg a kicsi helyzetét? S a család? rokonok?már bocsi, hogy ilyet kérdezek, de ez a forum erről is szol
189. ádámandi (válaszként erre: 187. - 6048dc6b87)
2010. márc. 22. 20:55
mint irtanm egyoik nev sz-t sem irigyellem de ha ezt akicsit válaltad gondolom láttad mi elébe nézel. nagyon sajnálom az összes gyereket aki ilyen sorsot kaptak az élettöl. De ha van olyan aki mint te vagy én vagy a többi n sz. megkönnyitjük a kicsi szenvedéseit a mi sok sok szeretetünkkel akkor a kicsi annál nagyobb esélytkap
188. ádámandi (válaszként erre: 186. - Nanettike)
2010. márc. 22. 20:50
most a 7 éves kislány is integrált oviba járt, jár .. Szept-ben kezdi az iskolát hála az is integrált. Nagyon nehéz bejutni,mert nem a körzeti sulink.. de mivel mindenféle papiunk van az elmult 4 év foglalkozásokrol... és a logo,+ szenzomotoros tornatanár segitséhével nyeröek vagyunk. Hanem hogy értékelik a donor szülök ezeket? nagyon negativan. nem ismeri el hogy az ö kicsinye egy cseppet is beteg lenne...
187. 6048dc6b87 (válaszként erre: 181. - Ádámandi)
2010. márc. 22. 20:47
Akkor én ne is nyavajogja az ajak és szájpadhasadékos, agyvérzést kapott 25.hétre született, csipő problémákkal amihez most társul hogy a gyomrát kivezetik egy ballonnal az oldalához és infúzion keresztül etetem:( ma beszéltem egy anyukával akinek ilyen a kislánya itt lakik 3 utcával melletünk, holnap találkozok vele délután.....holnap megyünk reggel felvételre a picivel, a nagyobbik már anyósomnál van! Nagyon nehéz gyerekek.....el vagyok teljesen keseredve hogy milyen élete lesz ennek a kislánynak?????
186. nanettike (válaszként erre: 185. - Ádámandi)
2010. márc. 22. 20:41
én örültem amikor egy sérült kislány beintegráltak a lányom osztályába...sokan durrogtak mert nagyon visszavetette az orai munkát, viszont a gyerekek megtanulták elfogadni őt, nem cikizték, hanem segitették, figyeltek rá...muszáj volt mert képes volt elbóklászni...
185. ádámandi (válaszként erre: 184. - Éva7407)
2010. márc. 22. 20:33
igen mert akkor ö már 12 éves volt és sok mütéten keresztül ment. de már rendben van .... 18 éves és középiskolába jár. nagyon nagy szüksége volt a sok szeretetre, amit a társadalom nem igazán mutatott feléje. az ovi, az iskola, nem ismerte el az ilyen beteg gyerekeket. igy itthon minden szeretetet megkapott és most ö adja tovább ezeknek a kis gyereeknek ..hogy igen is van remény az egészségws élethez a jövőre nézve.. csak dolgozni kell érte
184. Éva7407 (válaszként erre: 181. - Ádámandi)
2010. márc. 22. 20:28
Hát,így elolvasva,hírtelen nem is tudom,mit írjak!!!Minden elismerésem,hogy ezt bírod,csinálni.Azért ez nem,semmi,hogy bevállaltad,a beteg gyereked mellé!
2010. márc. 22. 20:25
én egyik nevelö sz sem irigyelem mert mindenki hozott anyagból dolgozik. Ez egy elég szép hivatás . a legszebb amit csak megtehet az ember. nagyon sok olyan ismerösöm van aki eleinte megkérdezte : hülye vagy ??? nam elég a saját gondod, még a nyakadba is veszel... no de ennyit? Én erre születtem ugy érzem és ha nagyobb lenne a lakásom jöhetne még egypár. mert amit én felépitek, az jol! müködik...
182. nanettike (válaszként erre: 181. - Ádámandi)
2010. márc. 22. 20:12
hát azt hiszem nem irigyellek, én inkább nem is panaszkodom, mert nálam kisebb gondok vannak csak...
181. ádámandi (válaszként erre: 180. - Éva7407)
2010. márc. 22. 19:37
szia sajnos a hivatásosra 6-7 éve várok Már nem inditanak , mert az állambácsi nem endedi. Azt mondja igy is sokan vannak, és azt mondja hogy nincs m,eg a létszám az oktatásra. Hát persze én ebben kételkedek. igy hagyományos nevelö sz- ként vagyok 6 éve. csak az a baj mint irtam én mindenemet feladtam hogy hiv lehessek . csak jöttek csak jöttek a gyerekek. nagy kiadásaim lettek a lakással kapcsolatban és már most kezdek aggodni ha lejár a gyes, majd az anyasági, mi lesz velem? bár igy is dolgozom éjjel egy irodaházban heti 2x..... hogy mi bajuk van? a saját fiam 32. hétre született 2kg2o dkg-val születése után 6 nappal agyvérzést kapott mert nem vették észre hogy lágyszájpad hasadékos, és a saját karjaimban félrenyelt és mire lejött az orvos , hogy ujraélessze agyvérzést kapott, és olyan erösen élesztették ujra hogy átszakadt a szive.... A nevelt gyerek lánykája megkésett beszédfejlödése miatt egy évett járt+- ba oviba. ö 3,5 évesen került ki. az elsö napokban azthittem autista mert kopogtatott sokáig. Az öccse cruppos, majd asztmás és a köv kisfiu is asztmás. A legkissebbik kislány 6 naposan vizfejü lett igy egy shuntöt visel a fejében ami a fokozott agyvizet levezeti a gyomorba....hát tömören ennyi
180. Éva7407 (válaszként erre: 175. - Ádámandi)
2010. márc. 22. 17:09
Szia!Jó hogy jöttél hozzánk,is gyere ide is gyakran.Azért az nem semmi 6 gyereket nevelni.Hivatásos nevelőszőlő vagy akkor gondolom,ti is 15000ft,kaptok?Nekem,is van egy nevelt kislányom ő is tartós beteg.Márványbőre van,és szellemileg is fogyatékos.A te gyerekeidnek,mi bajuk?
179. Éva7407 (válaszként erre: 178. - Jollymama)
2010. márc. 22. 17:01
Szia!Szerintem,ha te vagy a gyámja,igényelhetsz.
2010. márc. 22. 15:52

Sziasztok!

Segítsetek!

Hivatalos ügyintézés!

Nevelt gyermek után igényelhetek gyedet?

177. ádámandi (válaszként erre: 176. - 6048dc6b87)
2010. márc. 22. 15:17
szia .. hát szerintem ezzel mindenki igy van... Nekem soha nem segitettek a szüleim ök ezt a helyzetet nem értik hogy miért kell mások gyerekét felnevelni... de én ilyen vagyok 18 évesen a nagyvilágba mentem a szüleimtől 2oo km-re albérletből albérletbe mentem férjemmel akivel most leszünk 21 éves házasok és 25 éve vagyunk együtt. 7 évig voltam távol szülöföldemtöl de nagyon visszaványtam a nagyvilági fövárosba.. vidéken tudtam venni egy kis házat. megszületett a fiam és onnantrol az anyos viszály megkezdödött. Beteg volt a fiam és anyosom azt mondta neki nem kell beteg unoka. 7. unokaként született. igy az örörkös viszálykodás után Pestre cseréltem el egy önk lakásra a házam. mint emlitettem tartosan beteg a fiam és a korháamat is közben bezáták... mit volt mit tennem... nevelöszülö lettem 6 éve... A kislakást leadtam az önkorm -nak és megigényeltem egy 2+2 félszobásat, ahol kialakitottam az 5. szobát és igy minden kicsinek saját birodalmat tudtam adni... feladtam a multamat, és sorba jöttek a gyerekek, amit az Istennek minden nap megköszönök...és igy nagyon boldogok vagyunk.. és mindent megköszöntem a páromnak és a nagyfiamnak hogy feláldozták a jelent és a jövöt az éln hobortomnak......
176. 6048dc6b87 (válaszként erre: 175. - Ádámandi)
2010. márc. 22. 15:02
szia! Köszöntelek közöttünk! Olvastam már a másik "oldalon"hogy te is nevelőszülő vagy és mennyi gyermeked van! 15.000ft?:) én őszinte leszek, még azt is rájuköltöm...:)
2010. márc. 22. 14:42
sziasztok csak bekukkantottam hozzátok . én egy másik oldalon vagyok. de olyan jo olvasgatni szabad idömben titeket... Lazák vagytok , ügyesen döntötök mindenre van megoldásotok... és mindezt 15ooo ért. Hálát adhatna az ország hogy mág vagyunk.. Nekem egy 18 éves fiam van és egy 8 éves örökbefogadott, mert nem volt senki hozzátartozoja, és 3 nevelt és egy itthagyott gyerek= 6 gyerek... Ápolonő voltam de a korházamat bezárták 93 .-ban Imádom a gyerekeket és mindent megteszek értük hogy ezek a csecsemöotthonbol kikerült gyerekek ép elmében felnöjenek 4 tartós beteg van köztük....képzelhetitek. Anyósom a saját unokáját is kitagadta, nemhogy a nevelt gyerekeket.. igy segitség nélkül nevelem a párommal... és a bébiszitterekkel...
174. 6048dc6b87 (válaszként erre: 170. - Éva7407)
2010. márc. 22. 14:23
nemsemmi, de azt neki látnia kell hogy miért nem, a zárolásokban van jelezve és azt neki tudnia kell!!! Bár nem csodálkozom többször meggyűlt a bajom a kaposváriakkal:D:D:D
173. 6048dc6b87 (válaszként erre: 171. - 7a8b421bcf)
2010. márc. 22. 14:21
dehogyis babám, ha hiszed ha nem tettem félre neked és Bencének meg a férjecskédnek:)
172. Éva7407 (válaszként erre: 171. - 7a8b421bcf)
2010. márc. 22. 13:25
Szia Timi! Hogy telik a napotok?
2010. márc. 22. 13:20

Gondolom a kekszgolyóról már lecsúsztam:-((

Azért szép napot mindenkinek!

170. Éva7407 (válaszként erre: 169. - 6048dc6b87)
2010. márc. 22. 13:17
Nem vonták le a számlámról a részletet,most meg fizethetek.....mikor megkérdeztem,hogy miért nem vonták-le hisz van/volt a számlámon pénzt a nöci közölte,hogy ő csak egy ügyintéző,én meg már dühömbe,elnevetem magam,és mondtam neki tudom,azért őt kérdeztem,és nem a takarító nőt....
169. 6048dc6b87 (válaszként erre: 168. - Éva7407)
2010. márc. 22. 13:01
jajj Istenem mi történt??????irhatsz privit is ha valami olyan....
2010. márc. 22. 12:40
Kellemes napot,mindenkinek.Én most értem haza a guta megüt.az E-on nál voltam!!!!
2010. márc. 22. 12:37
Szia! Nos a lányokat nem tudjuk örökbefogadni mert van kapcsolattartás a szülőkkel és lesz is, és sohasem mondanak le a gyerekekről! így ha itt is maradnak nálunk se lehetnek név szerint a mieink! Előfordulhat hogy hazakerülnek, nemtudni mert a pici egészsége nem bíztos hogy alkalmas lesz arra hogy visszakerüljön de erről nem én döntök!Májusban lesz ismét felülvizsgálat, illtve júliusban! Meglátjuk mi lesz, de 1 évig még biztosan ittlesznek, aztán majd kiderül hogy a szülők mit tesznek meg ennek érdekében!
166. mater
2010. márc. 22. 12:20
kedves mosolygóslány! vissza olvastam egy kicsit a hosszaszólásaidat, és azt látom, hogy 2 pici lány van most nálad mint nevelőszülő. Megkérdezhetem, hogy örökbe akarjátok-e őket fogadni őket? Annak idején mi is gondolkodtunk a nevelőszülőségen, de előtte mindenképpen saját gyerekeket szeretnénk. Nagyon jó olvasni, hogy ennyire aggódnak a nevelőszülők a gyerekeik miatt és képesek átadni őket az örökbefogadó szülőknek. Remélem sikeres lesz a műtétje a kicsinek és megnyugodhat az egész család. Nagyon drukkolok nektek!
2010. márc. 21. 19:13
szép álmokat
2010. márc. 21. 18:04

Biztos fini lett!!!!A héten kétszer is sütöttem,,ma azért nem csináltam semmit,mert nem tesz jót a fogyimnak,jól elvagyok kaja nélkül,de az édeset állandóan kívánom.

Hogy telt a napotok?Többiek merre vannak??

2010. márc. 21. 15:42
Küldtem drágám! 1 kg daráltkekszből csináltam de 2 félét! Finom házi meggylekvárral is feltuningoltam az egyik adagot! Isteni finom lett Hajnika betol 8 hatalmas gombócot, neki külön csináltuk:)
162. Éva7407 (válaszként erre: 161. - 6048dc6b87)
2010. márc. 21. 14:32
Zsani! nekem küldheted,olyan édesség hiányom,van hogy bár mit és bár mennyit eltudnák semmi perc alatt tüntetni.Ez jár a fogyózással.....
2010. márc. 21. 13:58
Sziasztok! Épp csak bekukk megyek mert kekszgolyót csinálunk egy halommal:) Szóljon akinek kell és már küldöm is:))))))később jövök!:)
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook