Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyire lesz tartós az öntapadós tapéta egy szekrény felületén? fórum

Mennyire lesz tartós az öntapadós tapéta egy szekrény felületén? (tudásbázis)

21. Channa* (válaszként erre: 18. - Michelle.r)
tegnapelőtt 20:08
Na, pont erre gondoltam. Az autófólia alá én is mosószeres vizet spricceltem.
20. Channa* (válaszként erre: 17. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 20:07

Általában azt javasolják az öntapadós tapétánál, hogy vizezzük be a felület, mert így nem ragad rá azonnal, hanem eltudjuk simítani. Simítás közben a vizet kitereljük oldalra és másnapra tökéletesen ráragad.

Tehát, nem okoz bubrékosodást, mert a vizet a simításnál kinyomjuk alóla.

Az autó fóliához kaptunk ilyen spatulát, de nem volt rajta filc, csak sima műanyag volt. Na, ez a műanyag elég kemény és felsérti a felületet. Pl. egy kicsit meggyűrődik, amit próbálok ezzel a spatulával kisimítani és elszakítja.

Na, a fali tapétánál, én nem hallottam még a falspriccelésről.

A nagybátyám festő volt, ő alapozta a falat, azaz falfixel lekente, majd x idő száradás után ment rá a tapéta. Persze ez az fajta, amit be kell kenni tapétaragasztóval.

Én is így csinálom, ha tapétázok.

tegnapelőtt 14:32

Nálam az számítógép asztal lett bevonva öntapadós tapétával.

Tizenöt évvel ezelőtt csinálta meg egy ismerős, még semmi baja nincs.

18. michelle.r (válaszként erre: 12. - Channa*)
tegnapelőtt 13:20

Autó dekorosoktól tanultam, hogy pici mosószeres vizet kell aláspriccelni - a jól letakarított felületre - és amikor a helyén van, egy spatulával "kihúzni" alóla a vizet. Aztán békén hagyni egy-két napig, amíg teljesen rászívja magát, akkor nem lesz sem buborék, sem sérülés.

Ritkán matricázok, de még 'énbénaságom is be tudott tapétázni egy konyhaszekrényt így

17. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 16. - Channa*)
tegnapelőtt 08:34

"Lehet, hogy én vagyok a béna, de sajnos nekem már sérült meg ilyentől tapéta."

Nem gondolom, hogy béna lennél, csak valószínű nem láttál olyat, amit konkrétan ehhez használnak.

Megnéztem, most nem találtam itthon, a lakásban ilyet.

Ezt úgy képzeld el, mint a lapos spakli, vagy tortasimító. Műanyag és a végén valami filcszerű anyag van.

Ezt kimondottan az öntapadós tapéták, matricák polcainál láttam csak. Nem azt jelenti csak ott van, én csak ott láttam több üzletben.

Van egy kérdésem viszont. Miért kell egy profi tapétához + víz?

Nem vizeztem sosem. Ott maradt, falon, bútorlapon, üvegen.

Én úgy tudom, hogy pont a tapétán, fólián lévő "ragacs" miatt, száraz, zsírmentes felületre kell felhelyezni.

A víz rontaná a tapadást, sőt buborékosodást, leválást okozhat.

De, ha más a tapasztalatod meghallgatnám. A jó pap is holtig....

A papír faltapétához jó a vízspriccelés, hogy ne egyből a tapéta ragacsos nedvességét vegye el a fal, nem válik le olyan könnyen felrakásközben.

Nekem nem annyira erős a csuklóm, hogy tökéletesen rásimítsam segédeszköz nélkül, ahogy írtad, Te egy ronggyal tetted. Ez fali tapétánál működik nálam, vagy tapéta kefével, vagy egy jobb minőségű textillel.

16. Channa* (válaszként erre: 14. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 07:08

Lehet, hogy én vagyok a béna, de sajnos nekem már sérült meg ilyentől tapéta.

Az autók ablakára is lehet sötétítő fóliát tenni, ahhoz is adnak ilyen spatula szerűt, de az is olyan kemény, hogy beszakítottam vele a fóliát egy gyűrődésnél.

Persze, ha valaki ügyes, akkor ilyen nem fordul elő, gondolom. Én csinálok valamit rosszul;)

Nekem, kényelmesebb és biztonságosabb ronggyal simítani.

tegnapelőtt 06:43

Én a gyerekek íróasztalát gyógyítottam meg vele,,igaz nem kültérben van,,de most is olyan is olyan mintha új lenne.

Pedig nem most volt,nedves ruhával is áttörölgetem.

Jó lesz egy darabig:)

14. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 12. - Channa*)
okt. 8. 22:28

Sokat készítettem már,minden áruházban ott a speciális simító a tapéták mellett. Azzal nem lehet megsérteni 1000 %.

Festettem is bútort, az is jó dolog.

okt. 8. 21:27

A sima felületre könnyű felrakni.

Arra kell figyelni, hogy ne egyszerre húzd le a hátulját, mert letapad és fel kell szedned, hanem elsőre úgy 10 cm-t és, ahogy simítod le, húzd le a hátát.

A ronggyal próbáld oldalra tolni a buborékokat. Egy kis vizet is spriccelhetsz mielőtt elkezded felrakni.

A visszaszedéssel az a gond, hogy könnyen megnyúlik a tapéta és már nem tudod szépen feltenni.

Vannak videók, nézz meg egy párat, hogy teszik fel ezeket.

Sok sikert!

Ja, én egy régi szekrénysort tapétáztam így le, mert sötét volt és én jobban szeretem a világos bútorokat. Évekig használtuk és semmi baja nem lett. Jól lehet tisztítani a tapétát;)

A konyhabútort is letapétáztam akkor és ott is szép volt évekig, azaz a zsírosgőz sem ártott neki;)

12. Channa* (válaszként erre: 10. - Kedvesenfanyar)
okt. 8. 21:23

Azzal vigyázni kell!

Megsérülhet a tapéta, akár el is szakadhat!

Én puha mikroszálas ronggyal szoktam lesimítani. Még ezzel is kell vigyázni, ha nem fényes a tapéta.

okt. 8. 21:10
Köszönöm Neked is!
okt. 8. 20:52

Sok-sok évig .

Vegyél hozzá műanyag tapétázó spatulát, vagy nem tudom mi a neve, szépen rányomja a felületre a tapétát a levegőt kinyomja alóla.

Ha maradna buborék akkor tüvel szúrd meg és nyomd ki alöla.

Nézz videókat, van ennek technikája hogyan húzd le a fóliát, hogyan simítsd , hogy ne 'ráncosodjon'.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - 55Judit)
okt. 8. 20:17
semmi baj nincs azzal amit írtál, csak Te másfajtára gondoltál :D
8. 55Judit (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 20:10
Rám ne hallgass, mert félrevezetlek! Járjál sikerrel, és majd számolj be!
7. 55Judit (válaszként erre: 5. - Andi6020)
okt. 8. 20:09
Jóvanakkor fáradt vagyok. Ezt tudom mencségül felhozni.😘
okt. 8. 19:49
Köszönöm mindenkinek, remélem sikerrel járok :D
5. andi6020 (válaszként erre: 3. - 55Judit)
okt. 8. 19:47
Öntapadós tapétát ír.
4. 55Judit (válaszként erre: 2. - Channa*)
okt. 8. 19:41
Ez legyen az irányadó, mert a tapasztalatot nem nem lehet űberelni.👍
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 19:40
Én durvább csiszolóvászonnal átdörzsörném a felületet, és úgy kenném fel a tapétaragasztót. Jobban megtapadna mint tükörsima felületen.
okt. 8. 19:39

Én már tapétáztam több bútort.

A tapétázás előtt lemosom, hogy zsírtalanítva és portalanítva legyen.

Nem biztos, hogy rossz lesz neki a nap, az oldja a ragasztót és jobban rátapad;)

okt. 8. 19:36

Üdv Mindenkinek!

Abban kérnék segítséget, ha egy szekrényt szeretnék öntapadós tapétával borítani, mennyire fog rajta maradni? Kell előtte valamit csinálni vele? Arra gondolok, hogy kicsit érdesíteni vagy elég simán rátenni?

Mondjuk szerintem sokáig nem fog tartani, mert biztos nem igazán viseli jól az erkélyen a nyári napsütést, de így meg szétmállik a szekrény :(

Köszönöm annak aki segíteni tud!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook