Nem szeretem a férjemet, de nem akarok elválni (beszélgetés)
lehet hogy a gyerek azt nem érzi meg ha az apja boldogtalan, és jól tetteti, de az anyánál megérzi.nemhiába hordta 9 hónapig a szive alatt
Nálunk is ugyanez a helyzet. Mi lassan 15 éve élünk együtt, két gyerekünk van. Mi imádtuk egymást, kb. fél éve kezdődött az egész, részemről hamarabb azt hiszem. Nálunk a férjem szerintem már nincs oda értem, vagyis Ő azt mondja, hogy még mindig szeret, csak épp elfelejti kimutatni, de hallani sem akar a válásról a gyerekek miatt. Én sem tudom elképzelni milyen lenne külön élni, de együtt sem megy sokáig.
Nekem vannak úgymond rajongóim, akikkel szívesen beszélgetek, de csak ennyi, senkit nem engedek közel magamhoz. Nem tudnék más férfival lenni, amíg együtt vagyunk.
Továbbra is szívesen olvasom ezt a fórumot, hátha valaki tud valami okosat is írni. Habár ilyen helyzetben nem tudom mi a jó megoldás.
Bakker, én is ugyanezt írtam, csak nem sajnálkozva és nyálasan.....
Egyébként pedig tényleg nem értem. Oké... nem volt jó, de azért hozzáment. Miért nem állt meg itt? Ha valakit nem szeretek tiszta szívből, nem szülök neki egy gyereket..... hahó.. felelősségről hallottatok már? Nem bántja itt senki, de emberek életét tönkretenni azért, mert ő döntésképtelen vagyis inkább csak úgy él a nagyvilágba szerintem elég érdekes....
Hihetetlen elgondolás, hogy olyan szülők gyermekeként, ahol mindkettő boldogtalan, felnőhet egy boldog, kiegyensúlyozott gyermek. Azért, mert nincs vita és veszekedés, van ott feszültség bőven. És a gyerek mindent megérez.
igen de ha már ott a gyerek akkor anya a gyereket kell h nézze ő a legfontosabb ilyen esetben ... az alap felállásban amikor elviekben minden szép és happy akkor egyenrangú a gyerek és az apa...
Nem értek egyet. Miért lenne benne ettől feszültség? Bennem sincs.
Ezt szerintem a férjeddel kellene megbeszélned.
El kellene mondanod neki, hogy már a házasságkötésetekkor sem szeretted őt.
Neki is joga van a boldogságra nem?
hát szerintem megérzi a gyerek végül is a kisbabák is nyugtalanok ha anya feszült de ez kívülről nem látszik... gondolj bele milyen feszültség lehet a forum indítóban pl ha sexre kerül a sor vagy csak egy csókra...
Milyen ridegség meg közöny? Még a férj sem szokta észrevenni, hogy a feleség már nem szereti. Ettől még tisztelheti, lehet hozzá kedves, viselkedhet vele ugyanúgy, mint régebben, csak éppen nem lángol érte. Én már csak tudom...
A gyerek olyanokat megérez, amit mi, felnőttek nem! ez tény! tudomány! hivhatjuk bárminek én tanultam is rola
Senki nem láthatja át mások életét , nem tudhatja mi történik, mi van a háttérben , ezért megérteni sem tudja ! Nem osztást meg számonkérést kért , és azt sem hogy hozzuk helyre az életét ..csak tanácsot attól aki volt vagy van ilyen helyzetben ..és igen-igen sokan vannak ugyanilyen helyzetben !
Közel sem biztos, hogy apuka imádja anyukát...
Több éves kapcsolatról beszélünk, ami házassággal végződött-szerintem, a pasi sem szerelemes már-csak a szeretet. Én meg azt mondom: egy életünk van, ha kihűlt a kapcs. véget kell neki vetnie. Hacsak nem akar boldogtalan lenni:(
nem kell ahhoz veszekedni hogy a gyerek érezze a feszültséget.
Szerintem mindegy, hogy mi volt akkor. De ha ez a helyzet tartósan így marad, szerintem mindenképpen változtatni kell rajta. És nem azzal, hogy keresel titokban egy harmadikat.
Ha Neked nem kell, tessék elengedni, mindenkinek joga van egy őszinte kapcsolathoz, az újrakezdéshez, a boldogsághoz. Neked is.
És azért gondolj a férjedre is, igenis felelős vagy az ő boldogságáért is.
súlyos tévedés, a ridegséget és a közönyt ugyanúgy megsínylik.
Nem egészen értem miért kellene "megenni amit főzött":(
Kár hogy rögtön így neki esnek emberek a társuknak.
Szerintem valahogy próbálj "vissza találni" hozzá, amennyiben ez megoldható!
Sok szerencsét:)
Ezt ugye nem gondolod komolyan?)
Nagyon sok dolog befolyásolja ilyenkor az embert, elvárások, külső tényezők, miegymás... És mint írta, úgy gondolta, majd változik a helyzet. Nem mindenkiben van annyi erő és akarat, hogy ilyenkor ki tud lépni a kapcsolatból.
ami az elején sem működött, az ezután sem fog. egy eleve nem működő kapcsolatot nem lehet megmenteni. el kell válni.mert hosszútávon mindenki rosszul jár. senki sem bántotta
Pont ezt írtam, ha feszültség van, azt a gyerek megérzi. De itt apuka szereti anyukát, anyuka meg mondjuk tiszteli. Egész más helyzet.
tudod te oda voltál a férjedért a forum indítóval szemben ... ő viszont már akkor tudta h gond van és ha már akkor érzem h gond van kilépek idő elött
nem kötöszködni akarok,de hogy mehettél hozzá egy olyan pasihoz, akivel már a házasságotok elején sem volt jó minden?ez így gyereknek is rossz, mert érzi a feszültséget, meg neked is.
aha ismerek olyat aki velem egyidős és nem kicsit megkeserítette az életét az h a szülei nem szerették egymást de nem váltak el miatta és nem volt se veszekedés se semmi....
Amúgy szerintem minden kapcsolatban vannak különféle szakaszok, az érzelmek hullámzanak és gyorsan változnak, ki tudja, mi lehet még belőle.
Az én házasságom igazi szerelmen alapult. Imádtam a férjemet. Hosszú évekig működött... aztán mégis kihűlt! Részemről legalábbis!
Így van: ha már nem szereti, sajnálatból ne maradjon vele: aggyon maguknak esélyt a boldogságra, egy esetleges újabb kapcsolatban...
További ajánlott fórumok: