Nekem sem hazudtak a szüleim Mikulás, Jézuska, húsvéti... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nagyon kedves vagy 😊 De nem hiszem, hogy pont én hiányzok onnan. Ráadásul félő, hogy a politika által érintett témákról nem tudnék kellő visszafogottsággal beszélni.
Úgyhogy egyelőre csak a Hoxa népét éri az a megtiszteltetés, hogy élvezheti mélyenszántó gondolataimat 🤣
Nekem ezt csak mutteromek mondjak de hat nyilvan tudom mi a dorges szal kirohogom oket.
A munkaban inkabb keztol kezbe ajandekozunk
Nálunk az van, hogy a mikulás hozta;)
Mindenki úgy teszi az asztalokra, hogy ne lássa senki, és ha megkérdezzük, hogy kitől van, akkor csak az a válasz, hogy a mikulástól:DDDD
Nekem is hoz a mikulas a mai napig es nekem is mosoly van az arcomon mert kirohogom az egeszet. 😁😁😁😁😁😁
Ja, az en fonokom nem egy tul nagy telapo de par munkatarstol kapok. Azt mondjuk nem mondjuk hogy a mikulas bacsi hozta.
Érdekes...
Az én környezetemben, azoknak a gyerekeknek is széles mosoly van az arcukon, akik már nem hisznek ilyenekbe, de amikor adom az ajándékot, akkor mindig mondom, hogy hozzám hozta a télapó a csokidat:DDDD
És a 33 éves fiamnak is hoz a mikulás és nyúl is ajándékot.
Ráadásul a barátnője is ezerrel vigyorog, hogy ugyan úgy kapja az ajándékot ilyen ünnepeken, mint egy kis gyerek:D
A férjem a mai napig kimegy és bekopog az ablakon, mintha a télapó lenne;)
És nem azért de a férjemnek is szoktam a 'cipőjébe' csokit tenni és még adventi naptárjuk is szokott lenni:DDDDD
Szerintem ezek felnőttként is jó dolgok, és nem nagy ajándékokról van szó.
Gondolom, mindenkinek jól esik, amikor bemegy december 6-án dolgozni és az asztalán van néhány darab pici csoki, amit a kollégái télapója hozott, ugye?
En is ateista lettem. Szval ennyi.
Jah, szerencsere nem aludtam veluk egyutt de 1-2x hallottam oket kurni amikor azt hittek mar alszok vagy mittomen de eletem legrosszabb elmenyeinek az egyike. Okadni tudnek. Barkit elhallgatnek, nem zavarna de ez undorito volt.
Engen az baxott fel hogy a gyerekcsinalasban hazudtak. 9 eves koromig azt hittem hogy a golya csinalja a gyereket. Erre egy rohadt beteg meset talaltak ki a szuleim. Kiveszi az apa tokebol a “magot” a faxon keresztul es benyomj az anya koldokebe.
Na legalabb mar tudom miert vagyok enis egy perverz no. Ezt kellett kisgyerekkent hallgatom
Jah amm a jezuskaval mikulassal husveti nyullal is hazudtak. Csalodott voltam amikor megtudtam az igazat.
Igaz az én gyerekem még csak három éves de óriási szemekkel nézi azokat a könyveket amin a Mikulás van. Közben mesélek neki hogy hogyan fogjuk Őt várni ….meg mondom őszintén én ezt nagyon élvezem🙂 Egy kis varázslat egy kis meseszerűség ebben a borzasztó világban jó az ember lelkének!
Ameddig lehet élvezzük mindannyian🙂
A Mikulást hazugságnak nevezni nagyon nagy sarkítás, és a valóság ledegradálása. Aki nem érti, hogy milyen varázslatot rejtenek ezek a hagyományok, annak valószínűleg nem volt része gyerekként ilyen csodákban.
A hazugság rosszindulatú, aljas hátsószándék vezérelt, szándékos félrevezetés. Meg kell különböztetnünk a jóindulatú füllentést a gonosz hazugságtól. Ahogy titkokból is vannak jó és rossz titkok is. Valamint őszinteségből is van kedves, és van gonosz, nyers változat is. Az élet nem fekete és fehér.
Nem hazugság ez:)
Az én gyerekeimnek sem kellett megmagyarázni hogy is van ez ,,,rájöttek maguktól is mindenféle trauma nélkül.
Mégis szívesen vettek részt a játékban ,,jézuska várás most is van pedig felnőttek.
Ettől függetlenül ha te így tetted az is rendben van.
További ajánlott fórumok:
- A szüleim katasztrofálisak
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- Kisfiam kiskutyát szeretne Karácsonyra a Jézuskától...!
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- Babát kérek a Jézuskától:) Csatlakoztok hozzám? 2011 a mi évünk!!
- Nálatok a Mikulás/Jézuska hozza?