Ne akarj megfelelni a pasiknak! (beszélgetés)
Ha zavarom köreidet ugord át a hsz-eimet, ilyen egyszerű. Engem te nem zavarsz, szórakoztatsz.
Amúgy elvekről beszélünk, a párkapcsolatok kapcsán, csak szólok.
ha a megcsalásról lenne szó ugyanígy az elvekhez jutnánk vissza.
A gondolatmenetem azenyém, az abból alkotott fogalmaim is. A Tied meg a Tied, de ne erőltesd rám, én sem teszem ezt Veled. Jó éjt!
Tisztázzuk, én nem mondom meg, hogy mibe menj bele és mibe nem, azt se, hogy más ezt miképp tegye. Végig önmagamról beszélek, Te meg rólam. Ez a különbség. Mindenki tegye amit szeretne és ahogy, amig az nem sért másokat fizikálisan. tovább itt a párkapcsolatokról beszélgettünk, nem az elveinkről. :) Én magamról beszélek, és nekem ez a valóság. CSak ezt fogadd el, vagy ha nem teszed, kérlek ne zavard a köreimet. : Köszönöm!
A legnagyobb különbség kettőnk közt,hogy én nem akarlak lekezelni téged.Eszemben sincs kötözködni.
Csak teljesen felesleges állandóan felhozni,hogy szerinted mekkora különbség va na pasi és a férfi szó közt.Mert nincs semmi különbség:)
Te is pasi vagy:),férfi,pasi,srác,ahogy tetszik...
Miért gondolod, hogy a közösség úgy itél, mint te? És miért kéne ez bárkit befolyásoljon?
A pszichológiában kb. annyira hiszek, mint a horoszkópban. Még olyan keveset tudunk az emberi agyról, hogy csak a felszínt kapisgálják.
Miért ne menjünk bele, mi a valóság?
Mindenki olvasson azt, amit akar, én ha pihenni akarok Stephen Kinget veszem elő mostanában.
CSak válaszoltam a kérdésedre, amire nem ez lett volna a megfelelő válasz, sőt nem is kellett volna írnod. Kár kötözködni, hisz értelme nincs. Ha mégis megteszed úgy önmagad állitod ki magadról azt a bizonyítványt amit megítél a közösség. Fejezd már be kérlek, ezt az állandó lekezelést. Köszi!
Nem említettem, hogy ezoterikát olvasok. Abba most ne menjünk bele, hogy mi a valóság és mi nem, mert az bizony pszichológia is.:) Amúgy meg külföldi pszichiáterek könyveit, akár regényeket is. Vagy van hogy szórakoztató irodalmat. A legtöbb ilyen könyv hasonló, és ismert dolgai már ismétlésszerűek számomra. Viszont van amit célszerű lehet ismételni egy olyan tipusú embernek mint én. Sokszor olyan, hogy tudom a leckét, de hopp gondoljuk csak át! Sokszor elöjőn az az érzés, hogy minél több dolgot tudok annál kevesebbet ismerek. Néha minden félelmetesen tágul. :)
Engem nem tudsz meghatni a filozofálgatásaiddal.Elfelejted hogy ismerlek?:)
Nem vagyok tisztában minden gondolatoddal és tetteddel,de azért elég jól ismerlek.
Jelen esetben a megkülönböztetést azért használtam mert nem feltétlenül bolond az akinek az érdekei nem hasonlatosak az enyéimmel, vagy a Tiéiddel. A pasi fogalma emiatt tetszik, ez nekem olyan mint a Pitagorasz tétel, vagy a Pavlovi reflex. A szavakat megtanultuk és a jelentéseiket is, de kölcsönözhetünk nekik újakat is. A lényeg, hogy akinek írjuk az értse, s mivel eléggé ismert fogalmakról beszélek, lám Te is érted. Szerintem ezen butaság vitatkozni. Amúgy meg olvashattad nálam, ha megnézted azt a cikket, hogy akár mi magunk is alkothatunk új szavakat. Én a dacos makacs nőket Pulykapipinek szoktam nevezni. Bodó Béla: Brumija után szabadon.:)
Még mindig hangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem, és nem kívánom hogy Te is ezeket valld. Szóval vitának helye nincs.:) Csinálj valamit amit nagyon szeretnél. Béke! :)
Olvasok sokmindent, de kevés az időm, szelektálok. Nem tudom, kikhez léptél tovább, én nem kedvelem az ezotériát. kamaszként elmerültem benne, aztán rájöttem, a valóság százszor izgalmasabb. Most épp Hawkingot olvasok.
Miért vagy ennyire odáig a férfi megnevezésért?
pasi=férfi
Nem a kifejezés a mérvadó.Ami számít,az a viselkedés.Mondhatja valaki férfinak magát,ha közben egy sültbolond,egoista,alkoholista,stb.
Értelek. Én csak az itélkezést utasítom el. Nekem is megvannak az önálló godnolataim, csak elmondtam mire utalok. A gondolkodást is tanuljuk, Neked is voltak mintáid, lehet a szüleid. Mégsem állítiom, hogy amit leírsz azt nem Te gondolod. Én is a saját gondolataimat osztom meg. Nem megyek bele abba, hogy becsméreljem a másik gondolatmenetét, vagy minősítsem. Csernus bizonyos nézeteit kedvelem, de túlnőttem rajta könyvek terén is. Te mennyit olvasol, és kiket? Én most fogok térni rá nagyobb klasszikusok műveire. Érdekes, hogy az alapigazságok régen is léteztek, csak érni kell hozzá. Szeretném megkérdezni, hogy miért baj ha újat mondott Csernus nekem anno 5 éve? Szerintem a tanulás sosem szégyen, viszont aki azt leszólja az már furcsa. Akik nagyobb szinten vannak a másiknál és értelmesek azok húzzák felfelé a lentebb szinten lévőt, és nem leszólják, véleményem szerint. Akik meg leszólják azok mégsincsenek azon a nagyobb szinten csak szeretnének.:) Attól ők még nem idióták, csak nem tanultak eleget.
A Férfi, Nő megfogalmazás bulvárszagú. Bocs, ha nem Csernushoz meg a bulvárgagyijához igazodom, hanem megvan a saját véleményem. Ha neked csernus újat mondott, vagy érdekeset hajrá. Én olvastam, és nem értem, miért sztárolják? Kb. a brazil-mexikói szappanoperák örök igazságai szintjét súrolja.
Ne próbálkozz, nálam nem jön be a konyhapszichológia. Ha valakire azt mondom, idióta, akkor azért mondom, mert róla ezt gondolom, és ennyi. Ne kombináld túl.
Amikor Férfit írok, akkor CSernusbeli fogalmakról beszélek, mikor férfit akkor meg magamról. Ezt simán észrevehetted. Köszönöm a figyelmességed, de a kijelentésed nem értem. Remélem kaptál némi választ. Az is nagy alapigazság, hogy azok akik ilyen jelzővel illetik a másikat, önmagukban rejlő hajlandóságot látják meg abban, és ezért utasítják el.:)
Amúgy aki Férfinak tartja magát az nekem enyhén röhejes :D Én bőven megelégszem férfival is, nem kell a nagy arcú imitátor.
Értem. A koszt jobban utálod. Amúgy minden az agyban dől el. Erről kár is vitázni, a lényeg, hogy nekem férfiként ez természetes dolog. Szóval a magam nevében beszélek.:)
Miért szeretné a takarítást? Én kimondottan utálom, de megcsinálom. ha lenne pénzem takarítónőt fogadnék, de mivel nincs muszáj nekem csinálni. Ettől még utálom.
A Férfi, nem a pasi. A férfi igényes, mert nem akar mocsokban ülni, és nem akar koszos gatyában mászkálni. Ergo a tisztaságot jobban szereti, ergo megteremti a körülényeket, és aztán vigyáz rá. :)
Miért nem szeretné ezt a férfi? :)
Ez megint általánosítás, miért szeretne egy férfi takarítani?
Maradjunk annyiban, hogy egy Férfi tud és szeret takarítani, mert igényes. Főzni is mert igénes magára a kapcsolatukra. De milyen érdekesen kezdődik ez a videó amit nézni szoktam:
[link]
Aza férfi, aki attól lesz frusztrált, hogy a nő okos, magabiztos az meg is érdemli.
Azt hiszem ez nekünk gond, 40-30 as generáció meg az idősebbek. A gyerekeimet látva, ők már ezt tartják normálisnak .A sok panaszkodás helyett csinálni kell.... tudtátok hogy Svájcban a nők csak 71 ben adott szavazati jogot a nők számára? 1985 BEN VOLT EGY CSALÁDJOGI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁS, HOGY A NŐK A HÁZASSÁGBAN EGYENJOGÚAK A FÉRJÜKKEL....Tiszta horror.
igen, sokszor a férfiak nem tudják bevenni azt hogy a feleségének/élettársának magasabb a posztja, esetleg több a fizetése, vagy még nem tart ott,de karriert akar.sok férfi még mindig úgy képzeli el a dolgot,hogy ő a család fenntartója, és neki kell ezt véghezvinni, és nem a nőnek.tehát sajna még ott tartunk hogy hiába mentek át a nők az emancipáción, hiába törtek ki az anya-gyerek-háztartási alkalmazott ördögi körből, még nagyon távol vagyunk hogy elfogadjuk hogy a nőt ugyanúgy megilletheti az ,ami a férfit.csak hát akkor mi lesz a férfi büszkeséggel?
És a másik meg, ha egy nő magas posztot akar, akkor férfiassá kell válnia.
Nem egyszerű...Régen az volt, mindenki tudta a helyét, most megváltoznak ezek a dolgok.
A férfiak zöme nem tud mit kezdeni vele, nem tanulták meg mit kezdjenek egy tanult, erős akaratú nővel. Egyre több a merevedési zavar is, nem hiába. Totál stressz egy férfi élete is, eleve ciki az a helyzet, ha a nő többet visz haza,mint a férfi.
Egy nő, aki 12 órában férfiaknak is dirigál, otthon hogyan legyen doromboló cica?
amúgy igazából még így is van sokszor hátrányos megkülönböztetés,emancipanci ide vagy oda. ha megnézzük a mai korban egy nőnek még most is sokkal több energiát kell feketni, ha ugyanazt a posztot akarja betölteni mint a férfi.sokszor a versenyszférában bizony a nő még mindig alacsonyabb szinten keres mint hasonló műveltségű férfitársa,és többet kell pedálozni.az alkalmazotti körben is rengetegszer van olyan hogy inkább vesznek fel egy férfit, mint egy nőt.
Ami a tanulást illeti, milyen érdekes, hogy évszázadokig, évezredekig a nőket igyekeztek távol tartani a tanulás lehetőségétől is :)
Most nem vagyok kékharisnya meg emancimanci, de érdekes, hogy vajh mitől félhettek ennyire a férfiak.
Most a nők nem bosszulnak, nem hinném, hogy az a nő, aki vezérigazgatói posztra jut fel, 100x több melóval, mint egy férfi, az bosszúból teszi.
Igazából a nagy emancipáció eredménye a nagy valóságban, hogy a nő járhat iskolába,majd főzzön mosson takarítson, neveljen gyereket, és éjjel legyen egy dévaj szexistennő :)MÍg a férfi melózik, majd lógatja a lábát .
Vallom, hogy a porszívó nem csak nők kezébe való, mosogatni férfi is tud. Egy valamit nem tud egy férfi, gyereket szülni :)
az enyém meg nem főzne meg semmit sem,nem tud, és már nem is akar foglalkozni vele.de osogat, ha kell porszívóz, takarít, kimos:)
Hát nálunk sem mosogat a párom:) de a mikrót be tudja indítani:) Nem fogunk már változni, bár pár éve, valami számomra titokzatos oknál fogva ha van ideje velem főz:)élvezi nagyon de egydül nem áll neki.-
További ajánlott fórumok: