Nálatok le kell venni a cipőt a lakásban? (beszélgetés)
Ha az a kérdés, hogy egy vendégnek le kell e vennie a cipőjét, akkor nem!! Nincs is annál gázosabb szerintem.:(
Nem hinném, hogy arról szólna a kérdés, hogy itthon, télvíz idején cipőben, csizmában vagyunk e lefekvésig.:DDD Amennyiben valakiben ez vetődne fel, azt csak sajnálni tudom:DDD
Nálam is le kell venni,én is leveszem mindenhol.
Viszont amikor az olasz barátaim vannak itt,trappolnak be cipővel mindenhova és furcsán néznek rám,ha szólok...Náluk nem kell levenni.
Nem is értem.
mondjuk egyszer jobb lett volna, ha az illető mégsem veszi le
:)
Igen! Ez természetes. Cipő le, irány kezet mosni.
Mondjuk én a szerelőt nem kérem meg, de volt már olyan,aki magától megkérdezte, levegye-e.
Aki egy kicsit is foglalkozik a vendégeivel, az vesz pár db vendégpapucsot, vagy ha olyan vendégek, automatikusan hoznak papucsot.
Nálunk a rokonság már tudja :)
Persze hogy a vendégeknek is le kell venni a cipőt! Én se megyek be senkihez cipővel! Pláne ahol kisgyerek van. Nekünk ott a 15 hónapos kislányunk. Valószínű hogy megengedem, hogy utcai cipővel bárki végigtrappoljon a lakáson!
Még a kutya lábát is le szoktam törölni, ha olyan. Egyébként ő meg lemossa magának. De tudja, hogy ha sáros a lába, akkor nem mehet be, csak egy alapos pucolás itán. Még ő is van ennyire értelmes!
Szigorúan le kell venni!
Falra tudok/tudnék mászni attól,hogy végigpásztázik cipővel a család a lakásban!
Viszont ha vendégek vannak akkor,nem mindig kell levenni,ez időjárás függő!
Bár a férjemnél tök mindegy,hogy milyen idő van,ő végigrohan a lakáson cipőstől SAJNOS!
Ilyenkor a hajam az égnek áll!
Én papucsban vagyok itthon,mert így szeretem és én takarítok. De nem is lesz semmi koszos,mert max. egyik szobából a másikba, vagy fürdő,konyha hordhatnám a koszt, ha kosz lenne nálunk.
De pont azért vetetem le a cipőt, mert fontos az egészségünk.
Hogyne lenne?
Lehet, hogy száraz a cipőd talpa, de ki tudja, hogy mikor léptél az utcán más köpetébe,vagy egyéb gusztustalan dologba?
igen...cipők maradnak az előszobában.
Vendégre persze nem szólok rá h vegye le...de általában leveszik maguktól még akkor is ha mondom h maradhat. De ez szerintem így normális én is leveszem ha megyek valahova,főleg sáros,vizes időben...
További ajánlott fórumok:
- Nálatok hány fok van a lakásban?
- Hány fok van nálatok a lakásban? És odakint?
- Hány fok van nálatok a lakásban? Kapcsoltatok fűtést már?
- Büdös bogár a lakásban volt már nálatok is?
- Albérletben lakunk (32 m2), a tulaj szerint sok a rezsi. Megírnátok, hogy nálatok mekkora lakásban, hány fővel, mennyi a fogyasztásotok?
- Nálatok télen hány fok van a lakásban?