Nálatok le kell venni a cipőt a lakásban? (beszélgetés)
Nézd, mindenki a saját lakásában olyan szabályokat állít fel, amilyenek neki tetszenek. Ha másnak nem tetszik, legfeljebb nem megy oda többet.
De az illemre hivatkozni tévedés. Mert nem illik lehúzni a cipőt, és nem illik mást erre felszólítani. Legalábbis az európai kultúrkörben nem. Ez amúgy kifejezetten itthoni szokás, sehol sem találkoztam ilyennel Európában. Extrém esetekben legfeljebb a vendégek visznek váltócipőt. Pl.Finnországban. De sehol sem láttam elegánsan felöltözött, de papucsos-zoknis vacsoravendégeket.
Szívemből szóltál Laci!!! :-) Nem csak, hogy megkerestem az általad ajánlott cikket, hanem azonnal ki is nyomtattam azt! Annyira ellenzem a dohányzást, de a "dohánylobbi" nagyon erős és nem csak itt, hanem még számos országban a cigarettára kivetett adóból "töltik fel" rendesen az államkasszát, holott már bizonyított tény, hogy a cigarettázás okozta betegségek, halálesetek, sokkal több kárt okoznak,(anyagilag is), mint amennyi pénzt zsebre vágnak a gyárak, államkasszák! :(((
Ami a legborzasztóbb, az a cikkben is szépen össze van foglalva (de persze marad minden úgy, ahogy volt!), a dohányosok mások egészségét, gyakran már a magzat épségét is veszélyeztetik; bizonyos szempontból, ilyen téren veszélyesebb, mint az alkohol, sőt még a kábítószertől is, mivel a dohányosok nem csak maguknak ártanak, hanem a környezetüknek is! Igazad van, elsődleges lenne a dohányzás ellen küzdeni, ilyen fontos téma külön helyet érdemelne, hisz a cipőlevetés ez mellett, szinte nevetséges téma... :(( Üdvözletem! Imre. :-)
Sokkal veszélyessebnek érzem, a dohányzást a lakásba.
A nagyon erőssen a papucs mindenároni használatát "követelök" figyelmét szeretném csak felhívni rá, hisz a képeken az adatlapjukon, 90%-ban dohányosok.
Teljes mértékben igazad van, én mentem mellékvágányra, de szerintem, amit írtam a vendégekre is ugyanúgy érvényes. :-)
Pl.: amire hivatkoztam, ott sem kérdezte meg Gábor a vendégeket, hogy evőeszközöket kérnek-e az étel mellé, vagy kézzel fognak enni! :-))
Az alapvető kultúra, illemtan része, hogy ne szennyezzük sem a saját otthonunk, sem más lakását, talán kivéve az olyan szitut, amennyiben a házigazda kifejezetten kéri, hogy nem kell levetni a lábbelit, de ilyenkor sárban, latyakban beállítani más otthonába cipőben... Szerintem... Üdv! :-)
Szerintem itt nem az a kérdés, hogy az ember a saját lakásában lehúzza-e a cipőjét. Csak kényelmesebb otthon papucsban........
Hanem, ha vendégek jönnek, azoknak le kell-e húzni. Nagy különbség!
tegnap a hal a tortán-ban a Beszeda Gabi is a vendégeinek vendég papucsot adott a lábára. Ilyen az igazi vendég látó és a vendégek, még meg sem sértődnek, mert nem mezítláb kell csámpázniuk a lakásba.
Ez nálunk is így van legtöbbször, bár van olyan, hogy ha mondjuk nem porszívóztunk, akkor bejöhetnek cipőstől, de ez ritka alkalom, inkább mi is papucsot húzunk a vendég lábára. Eddig még nem haragudott meg senki.
Egésznap mondjuk abban a cipőben voltál, haza jösz, az ajtóba kivül leveted, kézbe beviszed, úgy felöltözve megtakarítod és a dobozába teszed.
Ebben az esetben felel meg annak, hogy Te a lakásba nem lépsz be cipőben.
Azt úgye nem mondtad, a kérdésben nem kérdezik, hogy a megtakarított cipőt a lakásba nem veszed fel a lábadra, ismételten.
Tehát megtakarított cipő, írány a doboz, levetközöl, otthonkába bújsz, vagy amibe a lakásba szoktál lenni.
Kérdéseim:
1. A hazulról történő elmenetel elött mennyivel veszed elő ismét az akkorra esedékes cípőt?
2. Dobozraktárt csináltál a lakásod azon részéből, ahol a cípőidet tartod?
3. Minden cipődnek az eredeti doboza van-e, vagy egyendoboz?
4. Hogyan szellőzteted, a dobozba közvetlenűl a viselése után elrakott cipőket?
5. Szerinted, elhittem amit leírtál?
Azt a cipőt akkor vettem ki a dobozból.
Tudod én, ha haza jövök, megtakarítom a csizmát, cipőt és a dobozába teszem, mert másnap már nem biztos, hogy azt veszem fel.
Nálam így működik!
Semmi hiba a neveltetéseddel.Ez a szigorú cipőlevetés nekem is csípi a szemem,főleg,mikor hozzáteszik,hogy "mivel kisgyerek van".A játszótérrre vajon hogy viszik ki a kisgyerekeket,és a homokozóba?Inkubátorban?
Én bizony a világért sem sérteném meg a kedves vendégeimet,felszólítva őket,hogy vessék le a cipőt.Aki akarja,úgyis minden ellenkezésem dacára leveszi.Ha meg nem,akkor sem dől össze a világ!
Köszönöm kedvességedet, ha arra járok, a látogatásomban biztos lehetsz. Mivel annak idején nem az Angolkisasszonyokhoz jártam, a neveltetésem, így némi "hibát", hagyott hátra. Úgye most is névszerint szólítasz meg és én nem a bunkoságom miatt nem szólítalak vissza keresztneveden, hanem annak más, elöttünk ismert oka van. Pedig most szinte hallottam a hangokat akik így tituláltak engem a komment olvasásakor.
(P) (P) (P)
Drága.
Legalább annyira legyél körültekintő, hogy az első képet nézzedd meg, amit feltettél. Kinek a padlószőnyeges szóbájába vagy CIPŐVEL? Magadnál meg levetteted.
Imádom, hogy ennyire következetessek vagytok, mikor szajkózzátok, hogy "igen" meg "természetes' csak nem teszitek hozzá, hogy a sjátotok kivételnek számít.
Több öszínteség magatokkal szembe, talán hihetővé tenné, a mások felé elhangzó kritikátokat.
A cípő kérdés is ilyen, nevelés kérdése, de nem most kell már elkezdeni, mert ez mostmár csak "rongyrázás" lesz.
Igen meglehet sértődni, de ne hülyitésre használjátok a lehetőséget, mert van még aki komolyan elhiszi a kijelentésteket.
Neharagudj, hogy rád zúditottam az egészet, de most már úgy érzem, hogy túlvan a kivagyiságtok mutogatása egy általam vélt határon-
További ajánlott fórumok:
- Nálatok hány fok van a lakásban?
- Hány fok van nálatok a lakásban? És odakint?
- Hány fok van nálatok a lakásban? Kapcsoltatok fűtést már?
- Büdös bogár a lakásban volt már nálatok is?
- Albérletben lakunk (32 m2), a tulaj szerint sok a rezsi. Megírnátok, hogy nálatok mekkora lakásban, hány fővel, mennyi a fogyasztásotok?
- Nálatok télen hány fok van a lakásban?