Műfenyő vs igazi (beszélgetés)
soha nem volt még műfenyőnk. akármilyen "húzós" is volt az év vége, mindig jutott egy kb 1m-es fenyőre. idén gyökereset vettünk, és tavasszal szeretném kiültetni a kisszoba ablak alá :o)
majd ha lesz gyerekünk, szeretnék legalább olyan nagy fát minden évben, mint amilyen régen otthon volt. :o)
Én is az igazi fenyőfát szeretem.Gyerekkorom óta mindig az volt. Apukám maga ültette a fákat a kert végében és onnan hozzuk be minden év karácsonyán. Nagyon jó mikor 24én reggel kimegy és behozza a fát. Felteszi a csúcsdiszt a többit pedig én csinálom.
Amikor különköltözünk a párommal,akkor is mindig igy szeretném.
Sziasztok!
Én csak is az igazira szavazok!!
Tavaly,hogy még otthon laktunk anyunál a párommal,hogy nekünk is legyen fánk vettünk 1 pici műfenyöt.Semmit nem bántam meg mint az a lépést.
Idén,hogy már külön lakunk gyönyörű igazi fánk lesz.
Olyan mint kiskorom ota.
Műfenyő maratt anyunál ö örült neki.
Sziasztok!
Tihamér, igazad van emberi szemszögből, de sajnos a "direkt" ültetett fáknak senki nem tudja elmagyarázni, hogy miért kell meghalniuk. Ez olyan, mint a csirke, azt is a gasztronómiának tenyésztik, de attól még érző élőlények. Persze műcsirkét nem lehet enni... De ha az ember műfát tart, akkor talán kicsit jobb a lelkiismerete....
igazi,csakis az igazi.
a lényeg nem a mérete a fának,hanem a csodálatos illata !!!!!!!!akár csak egy pici ág is az
Nálunk is mindig igazi fenyő van,de nem gondolom ,hogy a műfenyővel nem igazi a karácsony.
Még annyit.A fenyőfákat,amiket karácsonykor árulnak,úgy telepítik,és folyamatosan pótólják őket.Nem folyamatosan új meg új fenyőerdőket vágnak ki.
Szia
Itt lehet szépeket kapni, én is pont ezeket lesegetem.
Mi élö fát szoktunk venni,de most a mű fenyöböl nagyon megfogott a hófehér szinű!
És most megy a gondolkozás milyen legyen?
Amúgy meg imádom az élö kari fa illatát!
Igaz,nem a fától,sőt nem is az ajándékoktól karácsony a karácsony....nekem az a karácsony a mű,ahol kizárólag a külsőségekről és az 1napig tartó szeretetrohamról szó az ünnep!!
Fánk valószinüleg élő lesz...csak úgy...vigyázok a természetre,figyelek a tisztaságra,láttam milyen egy hegyoldal lecsupaszítva,és hány év kell a kisfáknak hogy újranőjjenek...emiatt nem lopom az erdőböl mint sokan sajnos,hanem ismerőstöl fogom venni,és tudom ők egy olyan helyről szerzik ben,ahol kizárólag ilyen célra ültették....egyébként tavaly normandot vettünk...idén is azt célzom,inkább kisebbet próbálok,mert drágább,viszont nem is hullt le...
Eddig mindig igazi volt. Anyunál. Most lesz először külön saját karácsonyfánk. (Idén lett gyerekem, eddig nem volt fám, csak díszítések a lakásban ha egyáltalán itthon voltam.)
Szóval most lesz először saját karácsonyfánk, én műt szeretnék. Apa is megszavazta, bár ő nem lesz itthon. Az igazi szép és jó, de potyog és nem akarok egész nap porszívózni, hogy a kúszó-műszó 10 hónapos kisfiam nehogy fenyőtüskéket lakmározzon. :D
Az igazinak én kb. 1 napig érzem az illatát, utána már nem, szóval teljesen mindegy az illat miatt. Majd gyújtok egy mécsest, valami finom illóolajjal.
PVC vagy sem, de a mű jó lesz jövőre is és nem kell miattam kivágni egy fát legalább.
Csak még azt nem tudom, hol fogk találni olyan műfenyőt, ami valóban szép és nem borzalmas, csapzott, szánalmas kinézetű. :))
Műfenyő: az mű karácsony.
Csakis igazi normann mennyezetig érő.
sziasztok műfenyőt szeretnék,de nem online vásárolni hanem olyan helyen vásárolni ahol meg lehet nézni fogdosni előtte.Nem gagyit hanem igezi tuti műfenyőt.Segítsetek !
Ha tudtok ilyen üzltet.
tesco,auchan kilőve már ott néztük.
Köszke
További ajánlott fórumok:
- Megint egy karácsonyi téma: Műfenyő vagy igazi? Miért vágunk ki ennyi fát? Megéri?
- Mit szóltok a fehér műfenyőhöz?
- Környezet tudatos választás a műfenyő?
- Miért jobb a műfenyő, mint az élő?
- Úgy gondoltam hogy műfenyőt veszek, nagyon szépek vannak,...
- Szerintetek lehet műfenyőn bekapcsolt égősort használni?Nem fog bajt okozni?