Műfenyő vs igazi (beszélgetés)
Nekünk mindig igazi van,de a szüleimnek műfenyőjük van,és nagyon gyönyörű.Szoktunk venni fenyő aroma olajat,hogy az illat is meg legyen.
Mi már megbarátkoztunk a műfenyővel. Szépen feldiszítve az is karácsonyi hangulatot tud árasztani. Nem csak a fenyőn múlik a karácsonyi ünnep hangulata.
Nalunk a hagyomany szerint elo fenyo van.Igaz most mar lehet talalni foldlabdaval es igy meglehet oldani elvegre csak egy naprol van szo.
Mi már mindent kipróbáltunk.
A "normál" fenyő szép, de hamar hullajtja a tüskéit.
Amelyik nem hullik, az meg drága.
Az élő, földlabdással meg úgy jártunk, hogy az ünnepek után kiültettük a kertbe. Tavaszra az alsó ágakat a kutyák lerágták, a csúcsa pedig nem hajtott ki, mert a csúcsdísz letörte a rügyeket. Most van egy idétlen alakú "gömbfenyőnk".
Meguntuk a fenyőfa körüli herce-hurcát és vettünk egy szép műfenyőt. Ránézésre senki nem mondja meg, hogy nem "igazi". A fenyőillatot pedig asztali dísszel pótoljuk.
Évről -évre egyre jobban idegesít ez a fenyősdi.
Egyik sem! Esetleg az illata miatt egy asztaldísz fenyőből.
Én nem is mondtam,h Mo-ról beszélek:)De amúgy mindehol óriási üzlet ez sajnos.
Gondolom nagy %-a, mert a nagyrésze import fenyő, szerintem itthon nincs annyi fa. De hogy külföldön mennyi az illegális fakivágás, azt nem tudom. Az esőerdő írtást nem venném ide.
És a kivágott fáknak szted hány %-a származik tényleg onnan? Akkor miért van annyi illegális fakivágás?
Bútort jobb esetben veszel egyet-kettöt és használod több évig.Fát pedig minden évben szinte mki vesz.Csak a hangulat miatt.
Miért? Ezeket a fákat erre a célra termesztik. Mint pl. a bútoripar számára. Vagy a fából készült bútort sem szereted? Bár elég hülye párhuzam, ha jobban belegondolok.
Én meg nem szeretem,h fákat vágnak ki emiatt!!!!!
Szóba sem jöhet a mü fenyő,mindig igazi fenyöt vásárolunk,és az a véleményem ,hogy az igazi karácsonyi hangulathoz hozzájár az a jó fenyő illat.
Mindig igazi fenyőt veszek, imádom az illatát. Számomra a fenyőillat a karácsonyi hangulat része.
MI eddig mindig igazit vettünk,csak sajnos a normandot már nem tudom megfizetni ezért ezüst van pár éve,csak az a baj nagyon szúr,de tovább tart mint a hagyományos luc.
Csakis és kizárólag IGAZI!
Csak semmi mű,ha van valódi is. Az az igazi
Én csak az igazi fenyőt szeretem,nem szeretem a mű dolgokat.
En nem szeretem a MU dolgokat,ezert csakis IGAZI
A muviragot sem szeretem,igyekszek termeszetes anyagokbol keszult targyakkal disziteni a lakast.
Amugy is annyi minden MU a hetkoznapokban,legalabb Karacsonykor a fenyofa legyen IGAZI-kellemes illata van stb.
Utana amugy is kiultetjuk az udvarra,tovabb is el.
igazad van én is így gondolom
Sosem volt meg mu, de igazi iden volt utoljara. Tobb fat ne vagjanak ki miattunk, ugy sajnaltam ezt is kidobni. Mi 2 het alatt leamortizaltuk, es az a kis szerencsetlen evekig novogetett, hogy ekkorara megnojon.
volt mű is ,de jópár éve igazi
Igazi, és miis kiültetjük utána
Igazi, igazi és mégegyszer igazi! :)
Csak az igazi és azt is gyökeresen! Nálunk már több fa került kiültetésre.
Nekünk tavaly már műfánk volt és elmondhatom,hogy nagyon élveztem,hogy egyszer nem kellett tűlevelet porszívóznom,valamint egy csöppet sem volt rosszabb a karácsonyunk csak azért mert műfánk volt.így is istenien éreztük magunkat,és csodáltuk a gyönyörű,formás műfánkat.Jöttek fel vidékről rokonok és amíg meg nem fogták a fát addig el sem hitték,hogy műfa.Szóval én azt hiszem nálunk nagyon bevált ez a műdolog:)
Csak az igazi illata tudja belengeni az egész szobát.
igazi, igazi. Bár még nincs gyermekem, én akkor is az igazi fenyőre szavazok. Jó illat, meg tűlevelek a földön. szerintem ez az igazi feeling.
Nekünk két éve van mű fenyőnk,de nincs az a varázsa meg illata mint az élő fenyőnek
Én láttam fekete díszeket, nem néznek ki rosszul, csak nem szokványos. Kinézetre jobbak, mint első hallásra.
További ajánlott fórumok: