Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Sziasztok csajok!
Szép hétvégét!
Üdvözöllek Áirén!
Én is Pco-s vagyok,és Ir is van.
Szivesen válaszolok,ha kérdésed van:-)
Majd megszokod, mindenkinek rossz az elején. Nem tudom ki hogy volt vele, de én sokat fogytam tőle.
Valami más tüneted nincs? Szőrősődés, pattanás?
Én mióta babás vagyok, nem nő annyira, mintha hullana vagy mi.
Szia! Én is IR-re szedek meforalt fél éve, nagyon sokszor rosszul voltam és még néha most is rosszulv agyok tőle. A pajzsmirigyem enyhén alulműködik, fél szem letroxot szedek rá, ez rendbe rakta.
A ciklusod hogy működik? Van rendszeres peteérésed, mensid?
Sok sikert kívánok, majd meglátod a gyógyszert ha megszokod sokat fog segíteni. De én is csak azt tudom mondani, hogy minél inkább ki tudod iktatni a szénhidrátokat (édesség, tészta, krumpli, rizs, kenyérfélék) annál hamarabb szokod meg a gyógyszert, és kevésbé lesznek rosszulléteid.
Ja és azt mondta, hogy csoda lesz ha teherbe esek!!! Pedig pont akkor azért mentem hozzá mert pozitivat teszteltem :)
Vittem neki egy labort, ami kiderült felesleges volt. Nem volt informativ. Azt mondta 8-as testosteron és 35-ös prolactinnal kizárt dolog hogy teherbe tudjak esni.
Nah, majdnem elsírtam magam miközbe vetköztem. Erre könnyes szemmel mondtam: "de én terhes vagyok"
Amúgy mikor mentem a dokihoz, hogy csináljon nekem babát, megkérdezte miért szedek merck-et. Elmeséltem. Kérdezte mit szedek még, elmondtam hogy pm. alulműködésre Letroxot.
Ez volt a válasz: "Jaj szegény és babát szeretne? Nagyon nehéz lesz" Nah tessék annyira nem volt nehéz. Én azt bánom, hogy nem 10 hónappal ezelött mentem hozzá...
Szia!
Sajnos az PCO és az inzulin rezisztencia alapba nem jó, hátha még hozzájön a pajzsmirigy...
Nekem alulműködik. Neked?
Ha találsz egy jó endokrinológust és nőgyógyászt akkor rendbehoz, és ha szeretnél babát, az is lehet.
Látod, nagyon sokunknak összejött.
Ne keseredj el!!!
Figyelj oda az étkezésre! Kerülni kell a szénhidrátot. Talán a legfontosabb. Mondjuk ahogy elnéztem semmit nem lehetne enni, de azt ki bírja ki...
A pajzsmirigynél annyit tudok mondani, hogy azt mindenképp gyógyszerrel kell kezelni. Nekem Letroxot írtak fel. Anno 50 mikroval kezdtem, most a babák miatt kell 100 mikrogrammot szednem. Mert ugye ilyenkor nagyon igénybe van véve, az amúgy is szar pajzsmirigy.
Aztán nem tudom írtak-e fel a PCO-ra gyógyszert. Általában Merckfromint vagy Metformint írnak fel. Amikor elkezded, két hétig hasmenés van tőle. Ha esetleg van súlyfelesleged, arra is jó ez.
Anno én Merckformin XR-t kaptam napi két szemet. De 15 napra volt csak elég és húzos volt erre kiadni havi 11.000 ft-ot. A nődoki is keveselte a napi 2 tbl.-t, ezért azt mondta szedjek 850 mg-osat 2 tbl.-t. Aztán a endo mondta, ha babás leszek szedjek belőle min. 3-at, de jó lenne ha 4-et szednék. Nah mivel nekem az egyik kollega doki adott a bizniszéből 500 mg-osat, azt ettem mig el nem fogyott. Na abból napi 6! tbl.-át vettem be. Nem volt hasmenésem, de nagyon szarul voltam tőle.
De az a lényeg, hogy ezt a gyógyszert ki kell harcolni, ha magától nem írja fel a doki. Ez és a diéta rendbe tud tenni. De korántsem biztos, hogy baba lesz belőle. Én is vártam a csodát... Aztán kiderült, hogy nincs pereérésem, talán soha nem is volt. Szóval szedtem x évig a MErckformint de baba nem lett belőle. Aztán elkerültem egy jó nődokihoz, aki mindjárt elkezdte a stimut. Nah, nekem ennyi kellett, hogy siekrüljön a baba.
Amikor az elsőnél nem jött össze, kérte vigyem el férjem orvoshoz. Persze nem akart menni, de úgy volt vele, hogy ha kell megy. Nah, nem kellett már neki... Igy is kiderült, hogy egy tenyészbika :)
Mára elköszönök lányok!
Elfáradtam, megyek pihikézni. Holnap oktatok :-(
Szép álmokat mindenkinek!!!!
Hahóka!
Sajnáljuk, hogy Te is ilyen apropóból kerültél ide, de szeretettel üdvözlünk köreinkben. :)
Kaptál gyógyszert a PCOS-ra és a pm-re?
Asszem, az alap a metformin lenne, a testmozgás és a Ch-számláláson alapuló diéta. (és ezt pont én mondom, aki a két utóbbit nem tartotta be soha, ez így elég vicces... ;-))
Itt is nagyon sok tanácsot fogsz kapni, de a PCOS-honlap is részletesen leírja, mit érdemes tenni a szindróma tüneteinek enyhítésére.
Szióka!
Kár, hogy így kell megismerkednünk.....
Nekem csak egy tanácsom van: ne add fel SOHA!!!!!
Mindig van remény!
Sajnos nekünk küzdeni kell a babákért, de látod, mi vagyunk rá a példa, hogy sikerül! És sikerülni fog neked is, mint mindenki másnak itt a fórumon!
Igaz, Csajok?
Sziasztok!
1hete derült ki,hogy PCOS vagyok,és inzulilnresistentiám is van,és emelett,pajzsmirigyalulműködéses vagyok,már régóta!
Kétségbe vagyok esve!!!
Örömmel olvasom,hogy babát vártok,GRATULÁLOK!!!!
Remélem,nekem is majd lesz benne élményem!!
Ha tudtok valami tanácsot adni,szívesen elfogadnám!!
Köszönöm,és mindannyiotoknak jó egészséget!!
Nah ez az! hogy én fizettem volna érte. Nem tudom neked ez az egész 6 hetes UH olyan furcsa volt. Minden tekintetben!
De azért kértem volna egy képet, ki tudja együtt lesznek-e legközelebb... Legalább emlékeztem volna.
Bár a doki egy képen nem tudta őket megmutatni. Főleg, hogy egy valahol hátul volt.
Nem baj, ezentúl usb :) :) :)
Sokszor elcsodálkozom.....
Ha csinál UH-t mindig átkapcsolgat 4D-re, mozizunk, amellett persze alaposan meg is méregeti mindenét, felveszi dvd-re (lemezt én viszek), kapok 3 képet és 2000,- szokott kérni, néha 3000,-.
Amikor Miskolcon voltam ott a felvételért akartak kérni 10000,-! Köszi, nem kértem.....
Lina,én szoktam kapni képet ha kérek, a klinikán..
Mondjuk volt egy ajándék képem még a 4 mm-es petezsákról 4 hetesen, aztán egész addig nem kértem képet amíg el nem dőlt hogy mi lesz velünk, végülis a redukció után a 12 hetes Uh-n kértem képet, meg másfél hete a 18 hetesről..
Bocsika :-)
Eljön még az idő, mikor arra vágysz, bárcsak kicsit kisebb lenne!!!!!!!!!!! Mint én most....... Hatalmas, nehéz cipelni, korlátoz a mozgásban. De ze így van rendjén!!!!! Örömmel cipelem a kis tököst!
Ti kaptatok képet amikor elkezdődött az UH?
Én kértem a dokit, hogy adjon képet, de azt mondta nincs nyomtató hozzá. Tök jó... Egy UH-hoz nincs nyomtató :(
Kérdezte, hogy van-e nálam usb. Mondom csak az van? Majd legközelebb viszek.
De gondolom nem menti el az idáig készült képeket, mi?
Jaj Szamó, legalább füllentenél :)
Na nem ám :)
Szerencsére semmi tünetem nincs. Néha fáradtabb vagyok, de nagyon más nincs :)
Biztosan rendben lesz minden!
Nekem a dokim mindig átkapcsol 4D-re :-))) Ha kérem, ha nem.....
Az afp magas, de a 18 hetes genetikai uh az jó, megismétlik az uh-t a jövő héten, ha ott sincs semmi elváltozás akkor azt elfogadják. magzatvizvételt nem kértem, de nem is ajánlották, nem vinne sokkal előbbre viszont ikreknél dupla a rizikója.
Az ikreseknél mindig magasabb az afp a normálisnál..
Max lesz egy 4D-s uh ha bármi kétely maradna a jövö heti uh után.
Húú,akkor már nagyon a végén jársz:)
még egy kicsit kell kitartani. Ha eltünsz akkorlegalább tudni fogjuk hogy szülni vagy:)
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!