Mosható pelenkák (beszélgetés)
Sajnos ezt nehéz előre megmondani, hogy az állítható zsebes jó lesz-e a babádnak, mert nálunk pl. a fiam annyira kis vékony volt, hogy a legkisebb állásban is kifolyt a pisi a zsebesből (kicsivel 3kg felett volt). Nem adtuk fel, sosem használtunk eldobhatósat, csak kellett eleinte az az újszülött méret. :)
Amúgy szerintem TotsBots (hirtelen nem tudom van-e nekik állítható zsebes), Bumgenius, Happy Heiny's, Blueberry szerintem nagyon jó bevált márkák.
Sziasztok!
Jelenleg 13 hetes kismama vagyok. Már a babatervezés óta olvasgatok a mosható pelenkákról. Szeretném majd már az elejétől használni.
Leginkább a zsebes pelusokat találom magunknak megfelelőnek, mert lakásban gyorsabban szárad, viszont könnyebb a használata.
Mivel már az újszülöttön is ezt használnám, ezért az egyméretes nem igazán opció, és első baba lesz, testvérre is számítunk. :) Tehát nem baj, ha egy méret nem használódik el teljesen az első babán.
Szóval tudnátok-e olyan megoldásokat, márkákat javasolni, amik többméretes zsebesek, több gyermeket is ki tudnak majd szolgálni, tehát nem rossz minőségűek, de nem horror áron kaphatóak.
Éjszakára mi a legjobb megoldás?
Köszönöm a segítséget!
pontosan mit értesz ez alatt?
én tertapelenkát hajtogattam méretre, de webáruházakban van prefold pelenka, vagy kifejezetten pelenkába (zsebbe, csónakba) való méretű betét.
Sziasztok!
Mosható pelenkabetétet hol lehet kapni?Köszi a választ.
" nem folyamatosan csurog cseppenként"
ezt cáfolnám :D
2,5 éves volt a kisfiam, kora nyár volt, amikor nagyfiúőmár-jelszóval pelus le, alsógatya fel... na, miután fél óra alat elhasznált 8 db alsógatyát, akkor azt mondtam, hogy ezt én tuti nem csinálom tovább :(
(végül nyár végén szinte egyik napról a másikra lekerült a pelus, mert "nagyfiúőmár" és szólt, hogy pisilni kell :D)
Ennek úgy veheted elejét, hogy gyakran ellenőrzöd, hogy nedves-e. A textilpelus egyik hátránya az eldobhatósakkal szemben, hogy nem vezeti el a nedvességet, illetve csak kevesebbet tud elvezetni. Na, de ha ez az eldobhatósnál egy előny, ugye figyelembe kell venni, hogy ezt csak a polimereknek köszönheti, ami pedig szintén nem valami jó a baba popsijával való kontakt miatt.
Mindenképpen gyakrabban kell ellenőrizni a textilt, mind az eldobhatósakat és ha még szoptatsz, és ez mondjuk csak 2 órányi szüneteket jelent, akkor minden 2 órában csere. Ennél gyakrabban nem kell, mert azért a babák is úgy pisilnek, hogy nem folyamatosan csurog cseppenként, hanem ahogy mi, megtelik a hólyag és egyszerre ürül egy-egy adag pisi. Megfigyelném a helyedben, hogy ezt pl. közvetlen szoptatás után teszi a babád, vagy miután eltelt egy kis idő, és ehhez igazítanám a csere időpontját, szóval 2 óránként, de mondjuk mindig a 2 szoptatás között, vagy mindig közvetlenül szoptatás után. Így minél kevesebbet érintkezik a popsija a vizelettel.
Én éjjelre pont ezért váltottam az eldobhatósra, mert ezt az egyet nem tudtam bekalkulálni: vagy éjfél előtt már nedves volt, vagy éjjel kettőkor, de mostanában egyszer nem volt itthon eldobhatós és éjjelre textilt tettem, reggelig nem pisilt, sőt, amikor mentem ébreszteni, száraz pelus volt. Következő éjjel megismételtem, és éjfélkor sírdogált, mert tele volt a pelus. Szóval tényleg kiszámíthatatlan (igaz, már 7-8 hónapos korában abbahagytuk a szoptatást, utána még ment kis ideig a lefekvés előtti meleg kamillatea, de már ezt sem). Enyém már 2,5 éves.
Viszont nappal annak idején jól megfigyeltem, mikor pisilt nagyokat és ehhez igazítottam a peluscserét. Számíts rá, hogy amikor fogzik, mindig ki fog pirosodni a popsija, szóval olyankor ne rágj be a textilre, pár napot kihagyhatsz vele esetleg (vagy gyakrabban cseréld), de alapjáraton a másiktól is piros lesz. Amióta az összes foga kijött, amelyeknek ki kellett jönni, soha többet nem volt egyszer sem piros a popsija.
óóó, pasik! gondolj bele, milyen lenne egész nap pelusba... ergo ne is adj rá ;)
jelzi az a gyerek, ha nem jó, ha kényelmetlen. emiatt ne aggódj!
A férjem szerint :-) Behajtogattam Neki a prefit, hogy nézze meg, hogy csináltam, és azt mondta gondoljak bele nekem milyen érzés lenne, ha két olyan gubacs nyomna kétoldalt. Szóval csak 1-2 alkalommal próbáltam úgy, majd kipróbálom megint. :-)
Köszi, a DM-est már egy lány ajánlotta itt, de Te is megerősítesz, így veszek egyet :-)
csak a férjed szerint nyomja a gyrek combját az anyatejes hajtogatás vagy valóban nyomja? ha kényelmetlen, akkor azt azért elég egyértelműen jelzi ám a gyerek :)
pelust (gumit is) próbált meg sima mosószappannal vagy epeszappannal kimosni, hátha (déemben gallseife nbéven kapsz)
Igen, többféle hajtogatást próbáltam:
- kislányos (a pisit jól felfogta, de a kaki a szélén kifolyt és nem ázott át az egész prefold, ami nagy előny),
- snappy kapoccsal pelust hajtogattam belőle, ekkor a pisinek kevés volt és átázott az egész prefold,
- az anyatejes hajtogatás nem tetszett a Férjemnek, mert szerinte nyomja a combikáit az a két nagy gubacs.
A prefoldjaim nagyon erősen szőtt tetrából készültek, kicsit keményebb is, mint a sima tetráim, amik gyengébb szövésűek.
Félünk, amikor átázik az egész pelus (tetránál is) akkor a kislányunk kis veséjének nem tesz jót, hogy folyamatosan nedves. Tetrába legutóbbi alkalmakkor már tettem mosható pelenkabetétet.
A prefoldhoz is terveztem betétet varrni.
Két PUL külső pelusnak a gumiját, míg a másfajtának magát a pelust is beszínezte a fosi, pedig rögtön mentem mosni és nem jött ki. Tehetek ellene valamit?
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Ja, akkor ne! A prefoldokba középre egy csík frottír esetleg?
Én akkor kezdtem el a picúrral, mikor 6 hetes volt, előtte nem is láttam értelmét, annyira híg széklete volt és még szoknom kellett a nagyobb családdal járó pluszmelót, egyszóval az extra mosás nem hiányzott, de kb. 6 hetesen már csak napi 2 szeklet volt, ezért gondoltam, ennyit bírok. Nagyon az elején még bamuszcsík nélkül, csak prefoldot tettem, aztán láttam, hogy a csíkkal kicsit jobb nedvszívó, próbáld ki, hátha jobban felfogja és nem jut el annyira a széléig a cucc.
ó, jaj, akkor így nagyon pici még... lehet, a tetrát jobban méretre tudod hajtogatni.
szerintem tényleg várj még pár hetet. lehet jó lesz a prefi is.
hogyan hajtogatod egyébként? próbáltál többféle hajtást?
7 hetes a kislányom, de még csak most múlt el 3 kg, mert nagyon korán született.
A nagyobb méret szerintem nagyon nagy lenne Neki. Külsőből vettünk két állítható PUL-t (flipszerű), de kaptunk még egyméretest és állíthatóst is kölcsön.
Igen, ez ellene szól, én mindig, amikor kérdezik tőlem, hogy milyen ez a pelus, érdemes-e kipróbálni, stb., mondom, hogy csak abban az esetben, ha tudja hova teregetni és megszárad, máskülönben még deficit is lehet, hiszen a radiátoron szárítva ugye több gázt is fogyaszt.
Nekem van 2 bazi nagy erkélyem, plusz egy terasz, ha a kertet nem számolom (500nm), és télen a központi fűtés meleg helyisége, ezért ez nem okozott gondot soha, még esőben sem. Na, a régi lakásban tuti nem vállaltam volna be a textilt mert az erkély ott is nagy volt, de az utcára nézett és nem szimpi az nekem, hogy a szmogban koszosra száradjanak a pelusok, mi az első emeleten laktunk ráadásul...
mi anno vegyesen használtuk. általában ha kellett, közvetlen ebéd előtt és délutáni alvás után kapott mosható pelust, mert hogy akkor voltak olyan időszakok, hogy kevés ideig volt csak rajta, és -megmondom őszintén- drága volt a papírpelus 1 pisire...
amúgy sajnos nálunk nem ment a moshatózás. nyáron még csak-csak, de annyira párás a lakásunk, hogy télen egyszerűen nem tudtam őket mosni, teregetni... a heti 2 adag száradó ruhától is penészedik a fal :(
Mi most szeretnénk leszoktatni, csak még kisebb mint a másik kettő volt, amikor levettük, ezért az első kísérlet után 4 nappal megelégeltem és újból pelus van, de nem adom fel, szeptemberig meglesz:)
A másik két gyereknél eldobhatóst használtunk és őszintén szólva azt vártam, hogy a picúr hamarabb lesz szobatiszta, mivel ezt is olvastam anno a textilpelusról. Mindegy, még egy kicsit kibírjuk.
Van egy barátnőm, akinek pici babája van és igaz, ő kipróbálná a textilt is, de sokallja a kezdő árat, hiába mondtam, hogy nagyon hamar behozza az árát, szerintem inkább kényelmesség miatt nem szeretné megvenni, mert mi van, ha nem jön be? Neki fogom őket továbbpasszolni, és ugye így, hogy ingyen lesz, már biztos, hogy ha elfelejt venni, vagy hóvége lesz, egyszer kétszer biztos rájuk fanyalodik, utána meg majd megszereti:))))
óóó, te varrtad őket? de aranyos :D
én is varrtam anno belsőket vagy 15öt... aztán végül szinte csak tetrát tettem a pelusba. (van is egy érintetlen bm prefim, és nem tudom, mire tartogattam)
akkor csak azt tudom javasolni, hogy próbálkozz. lehet, hogy most nem jó, de 2 hét múlva már jó lesz.
mennyi idős a baba?
ha a tetrával jó, akkor egyszerűen használd azt.
van gyerek, akinél bizonyos hajtogatási módok, bizonyos fazonú belsők egyáltalán nem jönnek be, mindig ázik velük... meg kell találni a nektek jót.
ha a tetrával nem áztok, miért akarsz prefit használni?
Sziasztok!
Ha tudtok légyszi adjatok valami tanácsot. Pár napja próbálkozunk a mosható pelussal. A problémám, hogy prefolddal folyamatosan átáznak a külsők, ha nagydolog van. Egyedül a hagyományos tetra pelenka hajtogatással nem folyik ki a cucc. Mit csinálok rosszul?
Sziasztok!
Eladásra kínálom 20db-os Pop in mosható pelenka szettemet.(Fele bambusz, fele minkee; színeiben fele élénk és fele pasztell). A szettből 5 db volt használva, a többi teljesen új. Mivel visszamentem dolgozni, a pelenkákat nem volt időm kihasználni. Jár hozzá 2 csomag felbontatlan papírbetét is. Az ára: 60.000,-Ft
Postázni is tudom eredeti dobozában!És e-mailben tudok képet küldeni!
Akit érdekel írjon!
Érdekelnének valakit Bambino Mio MIoBoost extra nedvszívó betétek? Én nagyon túlvásároltam magam. Használtak, de makulátlanok, emailben tudok képet küldeni.
És szintén használt Bambino Mio külsőim is vannak.
Akit érdekelne, legyen szíves, írjon privit.