Mosható pelenkák (beszélgetés)
oké mindjárt
:-D
köszi Bea
jónak túnik amik benne vannak
jöhet a dm-es is ha van időd
Angi elküldöm mindjárt úgy is megyek átrakni a cuccokat a szárítóba.
Jud.a hát én nem így gondolom mint te hogy bírják ameddig bírják...nem azért vettem hogy ki dobjam az ablakon a pénzt mert tönkre teszem.Inkább kerestem olyan megoldást ami mindenhez használható és még drágábbnak se mondanám.
Nyilván mindenki úgy használja úgy mossa ahogy van,csak valahogy nem értem azt a mondatod.
Hozzá teszem mióta ezzel mosok minden sokkal puhább mint előtte.
de jó, hogy leírtad, köszike
látod ez eszembe se jutott, hogy a tetra meg a popó között ott a papírbetét is
tényleg, fogyóban a papírbetét, Ti honna veszitek?
mert Nekem még az van amit annó rendeltem a netről
Zebra, apropo mososzer, en egy folyekony mososzert hasznalok az egesz csaladnak, a pelushoz is, neha mosoport, amugy nem talalok sehol szodat, stb. mindegy, nem bajlodok az egesszel, folyekony mososzer (talan enzimes talan nem nincs rairva), oblitonek semmit, nagyon ritkan ecetet de inkabb semmit.
Leszogezem, picurnak is szokott pirosodni a popsi. Amugy a mososzer, bar biztos fontos de a pelus es popsi kozott ott van a kakifogo szoval ha minimalis cucc benne marad a mososzerbol akkor pont nem a popsija hanem a combja lenne piros.
DE szemelyes tapasztalatom: elso fiamnak soha az eletben nem volt piros, meg a gagyis papirpelustol sem, viszont a kozepso lanykamnak olyan kipallasai voltak a huggiestol es minden pelustol hogy meg a gyogyszeresz is csak lesett, komolyan, mar nem tudtuk mi a franccal kenegessuk! Neki a vegen egy cinkeskenocs/hintopor keverek jott be de amugy vegig mindig volt valami baja a pelustol vagy a kaki csipte ki egyszoval utaltam az egeszet de az elso kettonel meg csak nem is gondoltam textilre.
A picurnak ha piros is, ahhoz kepest mint a kozepsonek volt, hat ez sokkal de sokkal enyhebb, eleg egy kis mosdatas, kremezes, slussz. Nem latom hogy jobb lenne amikor papirt teszek ala ezert arra gondoltam hogy tenyleg gyereke valogatja, ha valaki erzekeny boru, az mindenben az lesz, nem maga a textil vagy a papir teszi. Szoval remelem hogy a prefik bejonnek jobban mint a tetra, a mososzert azt hasznalnam mint eddig, szerintem jo az amit hasznalsz nem itt lesz a gond, egyszeruen erzekeny boru es kesz. Gyakori peluscsere, cink-kenocs, gyakori mosdatas vizzel (ahogy mar most is csinaltad), nem babatorlovel es vard ki a veget. Amikor latod, hogy tenyleg jobb ha papirt teszel, akkor tedd azt par orara, szerintem igy is megeri ha a koltseget nezed.
szupi
köszönöm szépen:)
Nátrium perkarbonátom történetesen van is itthon
köszi:) bár eddig csak folttisztításra használtam néha nap
bambuszos: én mosom a többivel, bírják, amíg bírják, küön nem éri meg vele bajlódni.(tárolás: szárazon, teafaoljjal. Mosás denkmit sensitive+mosószóda+nátrium perkarbonát(fertőtlenít) Öblítés: ecet.
eü. betét: moshatót használok, jobb érzés mint a műanyag. Hasonlóan kezelem és mosom mint a pelenkákat, de külön tárolom. A popplini se rossz, de nagyságrendekkel kényelmesebb a mamamin rendelt gagnes-féle.
mármint a szódabikarbónát nem a fürdővizábe teszem, hanem a ruháit mostam azzal
de most azt is szüneteltetem és akkor kipróbálom, hogy csak mosódióhájjal mosom a ruháit is
mert hát azért persze, tudom, hogy azért a szódabikarbóna is valamilyen szinten káros anyag, jó lenne elhagyni
de maga a mosódióhéj meg borzasztóan szürkíti a ruháinkat:(
Nem, nem, semmit nem teszek a fürdővítbe. Csak üres vízbe fürdik a fiam.
Hónapokig küzdöttünk az ekcémával és elhagytuk a fürdetőkrémet és áttértem a szódabikarbónára és olyan gyünyürű már vagy fél éve a bőre. 1 ekcémás folt sincs rajta. Ezért is esik olyan nehezemre a szóda váltás:(
Most azon gondolkodom, hogy van olyan mosószappanom(saját készítésű) amiben mosószóda(nem szódabikarbóna) és sertés zsír van, ez vajon használható a bambuszhoz?
lehet beszerzek egy ilyen nórit babyt, próbaként
Hát, az biztos, hogy olcsóbb lenne simán egy 60 fokos programot végigcsinálni, de az eldobhatóshoz képest vagy egy 90 fokos mosáshoz képest még így is jobban járok.
A fürdővízről jutott eszembe még valami: milyen fürdetőszert hazsnáltok? Nem gyógyszertári mosdókenőcsöt? Mert ha esetleg azt, akkor nem lehet, hogy a kenőcsös vízben való előmosás is rontja a pelusok nedvszívóképességét?
Csak egy ötlet természetesen.
Sajnos a víz újrafelmelegítése is + energia, így lehet nem spórolsz, nem?
viszont Én úgy csinálom, hogy a fiam fürdőzivéábe beáztatom a ruháinkat mosás előtt és pár óra múlva teszem a gépbe.
Tehát, se szóda, se mosószóda, se szappan, se mosódió nem használható a bambusz pelusokhoz. Ezt most(is) olvasgattam.
Viszont erről a Nórit babyről jókat írnak.
Bea, nem tudnám elküldeni az összetevőket a dobozáról priviben?
Meg most azt nem értem, hogy ha elhagyom a szódát akkor használjak helyette más pelenkafertőtlenítőt. De abba mi van?
még meg se néztem, mindjárt elolvasom.
Nem igazán szeretnék kísérletezni semmi féle mosószerrel, mert Kende bőre extrém érzékeny és eddig semmi más nem jött be csak a szódabikarbóna meg a mosódióhéjj. Akkor inkább maradok a mosódióhéjjnál.
De a ruháit akkor is szódabikarbónával mosom. Teljesen természet és bőr barát, semmi káros nincs benne szerintem.
hát igen én amikor vödörbe tettem használtaő.Meg néha az öblítő részbe is.
párologtatni igen én is hallottam de ha jól tudom ezt sem szabad kisgyerek mellett mint az eukalyptuszt.
Angi tudom hogy nagyon érzékeny Kende popója de megkéne próbálnod olyan mosószert találni a pelusokhoz ami kíméletes.
Ugye enzim mentes használható minden pelushoz ha jól tudom a dreft babyt már próbáltad..Én nekem már elegem lett hogy pl.a bambuszt nem lehet akármivel mosni és ezért tértem át a Nóryt babyre.
fertőtlenítő Noel kb.fél éves koráig miofresht használtam összesen 2dobozt vettem.Azt ugye volt egy idő a jó öreg ecet :-D
Most meg már azt sem használom a pelus miatt helyette a dm-es fertőtlenítőt használom hiába havonta egyszerre mondják én az egy flakont fele fele arányban vízzel higítottam és minden mosáshoz teszek.
A fertőtlenîtésre én is oda figyelek:-D valami mindig kell bele.
Jaj, akkor megnyugodtam, mert a legkevésbé sem szeretnék itt okoskodni, csak annyira átérzem a helyzetet, én is tanácstalan lennék a helyedben.
Közben utánanéztem a neten úgy általábna mosható pelenkák kezelésének, és igyekszem logikusan átgondolni, következtetni: ha a vastagabb nadrágpelenka belsőket és a szintén a tetránál vastagabb prefoldokat max. 60 fokon szabad mosni, akkor a sokkal vékonyabb és ezért valószínűleg jobban kitisztuló tetrtának is elégnek kéne lennie a 60 foknak.... de újszülöttnél én is kifőzném azért (mert szerintme egy 10 perces forralás a tűzhelyen olcsóbb, mint egy órás 95 fokos teljes mosás). Aztán kihűlve kicentrizném.
Pelenkafertőtlenítőt viszont lehet tenni a mosáshoz, én biztos tennék. Kapható Mio Fresh vagy a DM-ben is, egészen olcsón, mert csak kevés kell belőle.
Én amúgy a törölközőknél is úgy szoktam mosni, hogy beindítom a gépet 60 fokon kis fertőlenítővel, megvárom, amíg feltelik vízzel, pörget rajta párat, majd pár órára vagy éjszakára úgy hagyom a gépben, ázni (kvázi előmosás helyett, csak így energiatakarékosabb).
AZtán beindítom újra a 60 fokos egy órás programot, az öblítőrekeszben két evőkanál 20%-os ecettel, de első körben csak minimum fordulatszámon centrizek. Majd újra jön egy öblítés, ecettel vagy anélkül, és rendesen kicentrizem. Sajnos ennyire érzékeny a bőröm, ha ezeket nem csinálom így végig, akkor azt már megérzem.Viszont pénzben nem több, vag alig több, esetleg két plusz mozdulat és némi idő.
A mosható egészségügyi betétet én csak ajánlani tudom, de inkább otthonra. Popolini márkájú van nekem, frottír anyagból, hihetetlen jó nedvszívó (plusz két zsebbe tehető betét is jár mindhez), viszont nagoyn vastag a csomag a bugyiban. otthonra és éjszakára nekem tökéletesen bevált, munkahelyre sajnos nem, hiszen ott nem tudnám cseérlni.
Ugyanúgy mosom, ahogy fentebb leírtam, azzal a különbséggel, hogy cserénél azonnal hideg vízzel öblítem, már ekkor a vér jelentős része eltűnik, majd Dm-es epeszappannal kézzel kimosom, újra epeszappant dörzsölök rá, és gyakrolatilag ugyanúgy tárolom ezután, mint a pelusokat kell. Amikor aztán max. 2-3 napon belül mosom a fehéreket, akkor csak bedobom közéjük, kis babamosószer, kis pelenkafertőtlenítő, és öblítőnek ecet.
Számomra semmivel sem nedvesebb, kényelmetlenebb érzés, mint a műanyag betétek voltak, de természetesen alapszabály, hogy 3 óránként cserélni kell. Kivéve éjszaka. Még sosem ázott át, de tény, hogy normális vérzésem volt mindig, sosem extrén erős.
Nem, nem vettem kötekedésnek.
Jaj ezért utálom a netet mert nem megy át a a hangnem. Még csak véletlenül sem vettem rossz néven semmit. Csak magamra vagyok már mérges, hogy nem értem mit bacok el.
Igazad lehet, máshol nem igazán érintkezik nedvességgel. Most csak mosódióhéjjal mosom a tetrákat és nem vasalom. Most összehajtogattam egy nagy kupaccap pont úgy ahogy szoktam, elég szép lett, nem is gondoltam volna.
Viszont így nem nagyon fertőtlenítődik a pelus, se vasalás, se fertőtlenítő szer, akkor lehet kifőzöm.
Jaj de jó, már Én is gondolkodtam a mosható eü betéten de nem tudtam elképzelni, hogy hogyan működik?
nem nehéz kimosni belőle a vért?
bocsi ha guszti vagyok?
Dehogy.
A helyzet az, hogy én magam vagyok rendkívül érzékeny bőrű, annyira, hogy egészségügyi betétet nem tudok/tudtam hazsnálni, ezért rendeltem mosható egészségügyi betétet. Azóta szűnt meg MINDEN bőr- és egyéb bajom. És vagyok olyan érzékeny alul, mint egy kisbaba, ezért gondolom, hogy ami ezeknél a betéteknél bevált, az esetleg hazsnos tapasztalat LEHET. Nem kőbe vésett igazság természetesen.
Na de tényleg félreérthető lehettem, ha esetleg támadásnak érezted, amit írtam:( teljesne nyilvánvaló, hogy Te tudod, Te tapasztalod mindezt.
Viszont a prefit gondolom nem vasalod. És az összes többi pelenkabelsőt sem, nem igaz?
A többi ruája, mondjuk a kis sapka vagy rugdalózó nem érintkezik a NEDVES bőrével. Hagyományos mosóport sem szabad hazsnálni a pelenkákhoz, csak speciális babamosószert, azt is kizárólag csökkentett adagban, vagy mosódiót, ilyesmit.
De hidd el, segíteni akartam, nem egyebet.
Most rendeltem happy heinys pelust, ezt is kipróbálom és vagy beválik vagy sem.
Kíváncsi vok rá.
És a Te babádnak nem szokott piros lenni a popója? mintha írtad volna, hogy Te is csak tertát használsz?
Valamit nagyon jó csinálhatsz ha ilyen gondjaid sosem voltak.
Nekem meg valami nagyon nem megy ezek szerint.
Ne haragudj de nem tudom elhinni, hogy a gyerek többi ruhájában nem marad szemcse csak a felusban
vagy, hogy?
nem hinném, hogy a szódabikarbóna maróbb hatású mint a hagyományos mosóporok.
Nem használható mindegyik pelenkához a mosódió sajnos, legalább is tudtommal.
az én kérdésemre nem tud valaki valamit mondani?:-D
nálunk estére a Totsbots bambusz pelus is bejött:-D:-D:-D
Megjöttek a cserélt pelusok is azok még voltak bevetve de holnap napközben kezdjük:-D:-D
Amúgy mindegyik szupinak tűnik!És nagyon örülök neki:-D:-D:-D
Még megy az üzlet Ittikért meg pár más peluért.De lenne ott még az alább írt pelusokból is de félek tőlük.Mert coola babym az van és olyat nem akarok venni ami ilyen.Igaz ezek simák az említettek meg bambuszok csak így kép alapján olyan mint a coola.Ezért érdekelne velük kapcsolatban infó de nem találtam.