Mooncup intimtölcsér tapasztalatok (beszélgetés)
Azt kell mondjam, hogy amnit én eddig magamban tartottam, mert azt hittem, hogy én vagyok béna a használatnál, azt Te mind leírtad! Megerősítettél, hogy én is csak egy rossz döntésem áldozata vagyok. :) Engem is a honlap vitt el a vásárlás felé, meg a sok jó dolog amit írtak. De két éve van meg, nem használom az általad már leírt okok miatt. Megnézem magamnak én is a Lunette-t.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, segítettek dönteni, hogy milyet vegyek. Ma érkezett meg a Fleurcupom, kíváncsi leszek, mennyire válik be.
A Feminine Weartől rendeltem, kaptam hozzá egy 10%-os kuponkódot, ha valaki onnan tervez rendelni, jól jöhet. Rendelés előtt próbáltam keresni, de sajnos nem találtam érvényeset. Ez szept. végéig jó: VIRGO13
Mooncup intimtolcser az egyik legrosszabb valasztas! En nen ajanlom senkinek sem, tobb okbol sem. Olyan sok jot olvastam rola az intimtolcser.hu oldalon, h elhataroztam megveszem, kiprobalom, ha ez ennyire jo es mindenki ennyire meg van elegedve vele.
Sajnos, nagyon nehez megtartani es felhelyezni, mert rogton nyilik is szet. Neha mar huvelyen kivul, es hajtogathatom ujra, stb.
A szara, amit teljesen levagtam, meg mindig idegesit egy kicst.
Hat, a kapacitas az egy tragedia! Rosszul van tervezve es a lyukak tul alacsonyan vannak, igy 15 ml utan, a nagyobb meret is szivarigni kezd, de eleg rendesen. Nekem eros a verzesem, igy az erosebb napokon 2 orankent kell cserelnem, pont, mint egy tampont, akkor most ez miert is jo nekem? Es persze betetet is kell berakni hozza, ha nem tudok pont 2 orankent a mosdoba menni.
Ma reggel erkezett meg a Lunette intimtolcserem, hat zongorazni lehet a kulonbseget. A lyukak jo magasan, siman belemegy egy 26 ml, de ha ennel is jobban megtelik, akkor sem kezd el folyni, szivarogni. Es persze a szara is puhabb, le sem kellett vagnom. Konnyebb hajtogatni, felhelyezni, kinyilik rendesen. En mindenkinek ezt ajanlom! Nektek, mi a velemenyetek?
Nekem a létező legnagyobb méret is felcsúszik... De csak az legerősebb napokon, a gyengébbeken a helyén marad. Ebből gondolom, hogy sem a tölcsér sem az én méretemmel nincs gond :-) Az erős napokon annyira vérzem, annyira csúszik ott bent minden, hogy még a szilikon is elcsúszik... Másfél óra alatt simán televérzem a legnagyobb tölcsért is.
Nekem a felcsúszós esetre azt válaszolták, hogy kicsi méretet választottam. :(
T.Agi, én is így teszem fel, ahogyan te, az elején jó helyen is van, viszont a mozgástól pár óra alatt feljebb csúszik. Amikor ki akarom venni, már egészen fent van, alig érem el. Először nyomok úgy, mintha kakilni kellene, ettől lejjebb csúszik, majd nem a szárát fogom meg, hanem a tölcsér alját, egy kicsit összenyomom, gondolom ettől kimegy egy kis levegő belőle és megszűnik az erős vákum. Innentől már viszonylag könnyű kihúzni. Nem egyenesen lefelé húzom ki, hanem 'billegtetem', próbáljátok ki így, hátha tudtam segíteni... Csak ki ne lötyögjön :-)
Remélem sikerülni fog így.
Köszi a választ. Lehet az a gond, hogy én nem hagytam kinyílni a bemenetnél, hanem feljebb engedtem úgy összenyomva. és utána ahogy elengedtem, teljesen felcsúszott. Ha benyúltam épp hogy elértem a szár végét. úgy kellett kiszenvednem.. :)Gyakorlatilag szerintem feljebb volt, mint egy tampon. De akkor majd próbálkozok így, hátha sikerül.
Nekem abszolúte nem megy fel olyan mélyre nem tudom nektek hogyan :-D én ahogy már elötte is írtam nem tudom olvastad-e már a hüvely bemenetnél hagyom kinyilni és csavaró mozdulattal tolom fel addig hogy zárodjon de a szára pont a a bejáratnál legyen meg is húzom hogy biztos legyek benne hogy vákum keletkezett, esetleg próbáld meg így . a levátelt én úgy csinálom hogy a csak a mutató ujjammal nyulok fel mellette és megnyomom finoman oldalról hogy elengedjen a vákum.de ha kicsit nyomsz köözben akkor könnyebben kijön.Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok!
Én kezdő Lady Cup használó vagyok. Nekem is a kivétellel van gond, mert úgymond túl mélyre megy fel, ha már a záróizmon túl megy, akkor már úgy felcsúszik, hogy a kivételnél a szárát is alig érem el.
Nektek nem megy fel túl mélyre? vagy rosszul teszem fel, ne engedjem annyira fel?
Nekem abszolúte nem szúr pedig egésznap ülök.lehet ez jobban felveszi a testhőt.
De jó az aminek nem szára van, hanem kerek fogantyúja! Nekem sokszor az a baj, hogy szúr a szár.
Nekem Me Luna tölcsérem van L-es hosszú szárral és felhelyezéskor a szára pont a hüvelynyilásnál van igy könnyen elérem, de nyomást gyakorolsz rá kiszedésnél akkor könnyebb kihúzni.Én nagyon szeretem.
ha van konkrét kérdésed szívesen segítek.
Sziasztok! Én kezdő femmecup használó vagyok, és sajnos a levétel nekem is gyakran gondot okoz. :(
Valahogy úgy érzem, hogy felcsúszik a kehely és alig érem el, eltávolításnál.
Ti milyen fajtát használtok? Van olyan esetleg aminek a szár része egy picit hosszabb??
Szeretnék venni egy másik fajtát is, mert van olyan erős vérzésem egy pár napig, hogy ez kicsinek bizonyul.
Me Luna nagy (L/XL) méretén gondolkodom, de nem tudom, hogy el tudom e könnyebben távolítani?!
Me Luna-val kapcsolatban tapatalatok????? Köszi
Szia!Akkor szerintem legalábbis most jutott eszembe ez is hogy ahogy telig a tölcsér elvileg ott van egy kis levegő igy gondolom a vér kinyomja a felesleget és akkor szivároghat is nem? mert nekem nincs olyan sok vérzésem de néha levegő buborék szokott kijönni ilyenkor én is bemegyek a wcbe hátha szivárog, szerencsére nem szokott.
Szia T.Agi80, nincs nagyon fent, nekem is a bejáratnál van a szár vége. A lent maradt vér kijön az első pár percben, illetve ha zuhanyzás közben teszem fel, akkor tutira tiszta lesz minden. 3-4 óráig nincs egy csepp szivárgás sem, utána viszont fokozatosan beindul és egyre több, tehát vérzésről van szó és nem csak maszatolásról... de ez csak az erősebb napokon fordul elő, a gyengébb napokon nincs egy csepp szivárgás sem, még ha 8-10 óráig bent hagyom, akkor sem. Úsztam is már vele, egy csepp víz sem ment bele, szóval biztosan jó a vákum. Mooncup Ildi sem válaszolt erre a kérdésemre...
vagy még az jutott eszembe hogy nem lehet hogy csak a felhelyezés után ami lentebb maradt vér akkor ürül ki,mert nálam szokott olyan lenni.
Szia! Nincs nagyon fent? Nekem a szára épphogy kint van a bejáratnál és még így sem zavar ülésnél. próbáld meg annyira felhelyezni.
Sziasztok, segítsetek nekem, nemrég kezdtem el kelyhet használni. Nagyon egyszerűnek találom, már elsőre eltaláltam, hogyan kell felhelyezni, egyáltalán nem szivárog, vagyis jó helyen van, különben szivárogna, a vákuum is tökéletes. Majd 3-4 óra múlva elkezd szivárogni, pedig még csak félig van tele. Közben nem állok fejen, nem csinálok semmi extrát, amivel esetleg én mozdítanám el a helyéről. A nagyobb méretet használom, mivel elmúltam 30 és szültem is már. Mi lehet a gond?
sziasztok! a feltevést én úgy csinálom hogy más a hüvelybemenetnél épp hogy csak behelyzem és engedem szét nyilni és utána csvaró mozdulattal fellököm, és mivel amikor fent van átveszi a test hőmérsékletét sokkal puhább én ilyenkor hideg víz alá teszem hogy egy kicsit megkeményedjen.feljebb csúszni nekem nem szokott de ha ez történik akkor nyomd kifele úgy könnyebb kivenni. remélem tudtam segíteni.
Nekem inkább a kivétellel vannak problémáim. korábbi bejegyzésnél olvastam, hogy volt akinek nagyon felcsúszott.. hát nekem is :(
Nekem is vannak ilyen gondjaim, persze mindig akkor amikor sietnék. :) Próbáld meg másik hajtási technikával, a videomegosztón vannak videók róla.
Tegnap kaptam meg az intimtölcséremet.Próbálgattam egy csomószor felhelyezni,de mindig horpadt maradt.El vagyok keseredve.Tudna nekem valaki segíteni?
Ja jó, köszi, úgy látszik már jártam itt.(:
Lányok, lehet, hogy szerintetek most jöttem le a fáról, de áruljátok már el, hogy mire való az intimtölcsér.
Menstruációs tölcsér tampon és betét helyett.
Semelyiket, inkább főzd ki szerintem. Az környezet- és emberbarátabb szerintem.
Mi a franc az az intimtölcsér?
Ma féláron van a femmecup (femmecup.co.uk), 8,5 GBP < 3500 Ft.
További ajánlott fórumok: