Monogám, hűséges férfiak -de meddig (beszélgetés)
"Etikai kérdés."
Nem ezt vitattam.Azt mondtam:
"Nem helyes a kettőt különválasztani az orvoslás terén!"
Vagy miért patkányokon kísérletezünk...
Vagy miért kell egy gyógyszert szigorú rendszeren átfuttatni...
Egyáltalán:minek is kutatják...Ahelyett,hogy azt az 1-1,5md-ot,amiben kerül adott esetben inkább nőkre költenék!
Ha mindenki össze-vissza d*gna és az orvostudomány "hadd hulljon a férgese" elven bábjátékként létezne,akkor mára a HIV miatt a teljes kipusztulás fenyegetne...Ez aztán evolúciós érv a hűtlenségre!
Nem lehet eltagadni a különbséget állat és ember között,legyen az:akármi!
"Nem helyes a kettőt különválasztani az orvoslás terén!"
Etikai kérdés.
"Akkor evolúciósan rossz stratégia a hűség?"
Alapvetően igen. Ettől még lehet, hogy kis százalékban jelen lévő hűséges típusú egyedek valami módon stabilizálják a populációt. A homoszexualitás evolúciós jelentőségére is vannak ilyen megközelítések.
Nem helyes a kettőt különválasztani az orvoslás terén!
Akkor evolúciósan rossz stratégia a hűség?
100 évvel ezelőtt sem az utódok miatt csinálta,aki csinálta agyba-főbe...Akkor még társadalmi szinten ez igen csak el volt ítélve.
1000 évvel ezelőtt kvázi kivégezték az ilyet.
Valóban, evolúciósan rossz stratégia a gyengék, elesettek, idősek megmentése, életben tartása. Átlagosan egyre tovább élünk, emiatt egyre több időskori betegség érint, aminek az ellátása iszonyatos költség.
Én nem foglaltam állást abban, hogy mi helyes és mi nem. Ez etikai, nem pedig tudományos kérdés.
Értem én amit mondasz, de szerintem itt most nem erről volt szó.
Az alap kérdés azt volt hogy párkapcsolatban lehet e hűség.
Nekem ez alap. Szóval nem lehet hogy a nő/nőstény (azaz én) lefeküdt más pasival. Ergo az én párom teljesen 100%-osan biztos lehet abban hogy a gyereke tőle van.
Nálunk az a kérdés inkább (már ha ez lehetséges lenne, de nem az mert én szültem) hogy ki az anyja ennek a gyereknek, mivel a párom mintha a száján köpte volna ki. Tiszta Kicsién.
Ettől a felfogástól már csak egy lépés az,hogy dobjuk ki az orvostudománynak azon vívmányait,melyek a genetikusan örökíthető,halálos betegségek valamilyen szintű leküzdésében szerepet játszanak*,kvázi:hadd hulljon a férgese!
*Pl:inzulin
És a különbség exponenciálisan nő.
Továbbá fontos hozzátenni, hogy különböző anyák esetén a genetikai variabilitás is nagyobb, ami populációs szinten növeli az alkalmazkodóképességet.
Nézzük meg egy egyszerű példán keresztül, hogy hogyan tesz szert nagy előnyre a hűtlen gén.
Tegyük fel hogy a hűtlen férfinek 3 gyereke születik élete során, akik öröklik a hűtlen gént, és szintén 3 gyereket nemzenek. A hűséges férfinak és utódjainak ugyanígy csak 2-2 utódja születik.
Nézüük hogy mi történik 10 generáción keresztül.
Hűtlenből lesz:
3
9
27
81
243
729
2187
6561
19683
59049 egyed
Hűségesből:
2
4
8
16
32
64
128
256
512
1024 egyed
Így lesz a másfélszeres különbségből 60-szoros
"Ennél nagyobb marhaságot még nem is hallottam. Mi az hogy egy férfi soha nem lehet biztos hogy övé e a gyerek????? Szépen is néznénk ki!"
Lehet, hogy a nő/nőstény közben más férfival is lefeküdt.
"Alapvetően ezzel a kijelentéseddel a nőket írtad le hogy mi milyen egy riherongyok vagyunk. Inkább jó lenne ha végiggondolnád amit írsz."
A riherongy is egy mai értékítélet. Én ilyet egyébként sem írtam. Én jelenségeket írok le, amit ki-ki értékelhet, ahogyan jónak lát.
Ennél nagyobb marhaságot még nem is hallottam. Mi az hogy egy férfi soha nem lehet biztos hogy övé e a gyerek????? Szépen is néznénk ki! Az én apám, a párom és a bátyám, sőt még a párom legjobb barátja és annak az apja is tök biztos lehet benne hogy tőle vannak a gyerekeik!
Alapvetően ezzel a kijelentéseddel a nőket írtad le hogy mi milyen egy riherongyok vagyunk. Inkább jó lenne ha végiggondolnád amit írsz.
Nálad még Szabadgondolkodó is jobb pedig ő se egy 100-as fazon.
Megmagyarázni bármit meg lehet, legfeljebb rossz lesz a magyarázat. Ha nem voltam a másik fél helyzetében vagy alig ismerem a történteket, akkor kisebb valószínűséggel adok helyes magyarázatot. Nem tudom, pontosan mi a kérdésed, de elöljáróban annyit elmondanék, hogy én az imént általános sémát adtam bizonyos általános emberi magatartásokra.
Ha kifejtenéd, mire vársz tőlem választ, akkor könnyebb lenne választ adnom.
Kedves Marci!
Egy érzelmet hogyan tudsz racionálisan megmagyarázni? Főleg úgy, hogy a másik fél helyzetébe (jelen esetben a nő cipőjében) még sosem voltál?
További ajánlott fórumok:
- Híres férfiak ABC-ben
- Híres férfiak fordított ABC sorrendbe
- Miért hűtlenek a férfiak? Mi az ami leállítja őket erről?
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Mit gondolsz a nőket lenéző, magukat feljebbvalónak tartó férfiakról?
- FIÚK! Maximum meddig tudtatok hűségesek maradni egy kapcsolatban?