Mi újság a kiskertben? (beszélgetés)
Nálatok nem esik az eső?
Én is elültetném még a maradékot, de napok óta nem nagyon, de folyamatosan esik...
Óóóó, csak próbálkozunk;)
Aztán majd meglátjuk, hogy mi sikerült:DDDD
Jövőre már biztos, hogy máshogy csináljuk.
Le a kalappal!
Azaz tisztelet, becsület!
Én már kb. február óta csinálok valamit a kertben;)
Kihúzogatjuk a nekünk nem kellő/tetsző növényeket, helyet csinálunk az újaknak.
Ledugdostam cserje/fa ágakat, hátha kihajtanak és lesz olyan növényem. Igen, van ami úgy tűnik, hogy megmarad.
És vetettem el magokat is, pl. tök, uborka, fehér és sárgarépa, kapor, dughagyma, póréhagyma, babot.
Valamint virághagymákat telepítettem át és magokat is elszórtam (pázsitviolát, őszirózsát, fátyolvirágot, stb.), ja és elszórtam lilaakác magot is.
Palántát még csak nefelejcset, szegfűt, primulát és epret ültettem.
Nagy cserépbe ültettem több féle fűszernövényt (oregánót, metélőhagymát, bazsalikomot.
A sziklakerthez, októberkét, harangvirágot, levendulát, mentát, rozmaringot.
Másik nagy cserépbe egy sárga trombita folyondárt ültettem.
És vettünk egy alma és egy körtefát, amit elültettünk, és egrest, málnát, ribizlit, áfonyát, amit szintén elültettünk. Ezek gyökércsomagoltak voltak.
És a fű közé, ami elvileg tarack, de nekem tetszik, fehérherét szórtam;)
Na, tehát, mi már sok mindent csináltunk szerintem:D
Majd veszünk még paprika és paradicsom palántát, de az még korai azt hiszem, így azzal még várunk néhány hetet.
Nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni, de azt láttam már, hogy az egyik kedvenc egynyári virágom, amit balkonládákba szoktam ültetni (begónia), az kb. a duplájába kerül, mint múlt évben. Tavaly 150-200 Ft-ért lehetett venni, idén 350-450 ft-ért láttam.
Az eper palántát is 400 Ft-ért vettem, és a paprika, paradicsom palánta is 500-600 Ft-ért volt a piacon.
Piacoltatok mostanság, ?
Palánták mennyi pézé vannak, felétek?
Tegnap takaritottam lomoltam kicsit,
Találtam szilva, barackmagokat , amit télen raktam el, hogy majd elültetem, elraktam a kertbe , hátha kihajt , lesz szép kis magonc majd,
FejesSaláta, hogyáll nálatok?
Leves, savanyúság, nagyon finom abból is..
További ajánlott fórumok:
- Szólánc-folyóiratokkal, újságokkal
- Kinek mi a véleménye Rubint Réka újságjáról?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Miért lehetnek ma már trágár szavak az újságcímekben?
- Mit válaszolsz, ha azt kérdezik tőled "Mi a helyzet" vagy "Mi újság"?
- Kertészkedés kiskertben