Mi újság a kiskertben? (beszélgetés)
A mai újság nálam pedig ez: [link]
Csak véletlenül keveredtem ide, én a "Mit szeretsz a kertedben? Mi a legszebb most?" témát látogatom. 2 ugyanolyanra nincs kapacitásom. Azért puszi mindenkinek! Hűsöljetek, és maradjatok derűsek!😀
Még nem láttam patkányt a kertben, bár ha éjszaka járkál, akkor nem is fogom;)
Egérrel egyszer már találkoztam, de akkor még sok lom volt az udvaron is.
Nekem nem tudom mim van, de az tuti, hogy nem vakondom, mert az ugye buckákat hagy maga után, de nálam lyukak vannak a kertben.
5 db, olyan 5-10 cm átmérőjük van.
Múltkor a tesóm barátnője belenyúlt, szinte vállig beledugta a karját és mondta, hogy nem csak egy irányba megy, hanem megy lefelé és több irányba még.
Szórtam bele kavicsot és földet, de folyamatosan megjelenik újra a lyuk.
Nalam annyi történt hogy piszkosul elterjedt.
Nem győzöm húzgálni,így is van sok.
Jó hogy neked bevált.
Hasindító kutyatej, vakondűző, nagy sárfű (Euphorbia lathyris)
BIZTOSAN ELHÚZNAK A KERTEDBŐL! Ültesd minden túrásba. 1 év kell, hogy elszórja a magját, még a kertem közelében sincs vakond.
Köszönöm!
A babok nem egyszerre érnek, van ami már elég jónak néz ki, de van ami elég picike.
A férjem azt mondja a paprikára, hogy akkor jó, ha már nem felfelé nő:DDDD
Szerintem ez meg fajta függő;)
A Zöldbab kb. akkor jó amikor iyen ceruza vastagság,,bár inkább kicsit előbb jó szedni mint később.
Mikor még nem érzed benne tapintásra a kis babokat.A paprika meg ránézésre,,ha nem túl picike,,már kóstolható:))
Nekem csak 2 tő málnám, amin érik néhány szem, de talán még 10 dkg sem lesz összesen;)
Növekszik a zöldbab, de nem tudom, hogy mikor lesz jó, és a paprikát sem tudom, pedig van néhány db.
A paradicsom pirosodik.
A tök és uborka csak virágzik, de termést nem látok rajta...
Ja, a kapromat lerágták a csigák, ahogy a köményt is. Nem nőttek ki újra.
Rengeteg a málna,,most fog beindulni az uborka,,a cukkini ontja a termést,,az egyiket már kihúztam,mert nem bírunk ennyivel.
Szép lesz a hagyma termés,van zsenge bab,zöldbab.Megérett az egres és a feketeribizli.
Finom zsenge zöld paprika is van,,már a TV is indul.A paradicsomot még várom.
Aztán,locsolni,locsolni,,és még egy kicsit locsolni:))
Hengeres csőcsapda..(bocsi nemtudom hogy kell linket)
Olyat válassz ha veszel ,,amibe kétoldalról mehet.
A gazdaboltban lehet kapni,,vakond csapda néven.
Többféle van,,annyi vele a macera,hogy keresni kell(mondjuk nem nehéz) járatot kicsit kiásni és letenni ,,előbb utóbb beletéved .Mi hármat használunk,,itt ott lerakva.
Nem csoda ez sem de több a semminél.
A málnabokrokon találtam ma még egy pár szemet, de már a végét járja a termés. Viszont kezd érni a nyári alma. Összeszedtem egy kisebb kosárral. Imádom!
Kapor nagyon sok van, viszont petrezselyem alig, hiába lett ültetve többször is.
A kertben sokféle növény van, már túlzsúfoltnak látom. Sebaj, csak éljenek és teremjenek.
Sörös üveg, műanyag flakon, napelemes berregő hangot adó eszközön túl vagyunk.
Milyen csapda?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc-folyóiratokkal, újságokkal
- Kinek mi a véleménye Rubint Réka újságjáról?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Miért lehetnek ma már trágár szavak az újságcímekben?
- Mit válaszolsz, ha azt kérdezik tőled "Mi a helyzet" vagy "Mi újság"?
- Kertészkedés kiskertben