Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást? (beszélgetés)
Én arra tanítom a gyerekeimet,hogy először mindenki tegye a kötelességét aztán élhet a jogaival.De azt is elmondom nekik hogy ha majd érvényesíteni akarod a jogaidat, és eljutsz a bíróságig ,rájössz arra,hogy semmi keresnivalód ott.Az én exem azért nem fizet gyerektartást mert ő nem akart válni.Azt mondta tartsa el a mostani férjem a gyerekeket.Ő nem ad a férjemnek pénzt.Na?!!Azt mondtam neki hogy a gyerekeket sem kell látogatni akkor.De ő erre azt mondta,hogy joga van látni a gyerekeket!!Mert az ő gyerekei is.
De sajnos a bíróságok akkor is őket védi.Mert:
Vagy megelőlegezi az állam,vagy megterhelik a tulajdont.De bármi is a vége a láthatást nem fogják megvonni ha nem tanusított felróható magatartást,amivel veszélyeztette volna a gyermek testi-lelki-erkölcsi fejlődését.Mert ebben az esetben is a gyermek mindenek felett álló érdekét nézik.nem vonják meg a láthatást mert azzal a gyermek lelki fejlődését veszélyeztetnék.
Mivel büntetném őket?Amivel régen büntették.Lekellett ülniük.Hogy mostmár miért nincs ilyen nem tudom.
Ezt sem értem.:))))
Ma ilyen Értetlen Tódi vagyok.
Tényleg ennyi hülye ember van?
Ebben igazad van!
Így,hogy kislány,már végképp nem értem,miért nem mond le,hiszen a nevét nem viszi tovább.
Megdőlt a teóriám.
Nem rád írtam,csak úgy általánosságban.
Sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél,de jó látni,hogy kimásztál ebből,és hogy boldogok vagytok a csemetéddel!
A lányról pedig:nem tudom,milyen lelkület kell ehhez?!
Meg sem fordulna a fejemben,hogy egy állapotos nő párjára ráhajtsak.És a közeledését sem fogadnám olyan pasinak,aki egy állapotos élettárssal bír.
Nem vagyunk egyformák.
Gondolom fiú a gyermeketek.Van egy csomó pasi,aki arra pörög,hogy a nevét továbbvigyék.
De én sem értem,miért ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz,hogy nem mondanak le.
Nem keresik a gyereküket,nem fizetik a tartásdíjat...
Nem tudom miért nem alkotnak már egy olyan törvényt,hogy az ilyen esetekben semmi,de semmi joguk ne legyen beleszólni pl. a névváltoztatásba!?
Ez az igazi élet!
Lehet szörnyen hangzik,de talán jobban is jártok így.Érzelmileg legalábbis.
Undorítóak az ilyen alakok.
És ilyenkor nem fordul meg a fejedben,hogy rosszban sántikál?
Bocs a kérdésért,de én már megjártam a hadak útját ezzel.
Az első gyermekem apja is az.
De attól még a láthatás megjár neki...:(((
Ideális esetben egy nő nem magának szül.
Gondolok itt arra,hogy egy jól működő párkapcsolatban miért magamnak szülnék?
Hiszen a gyermekünket ketten akartuk...
Ha nem kérsz gyerektartást,attól még a láthatást biztosítanod kell az apa részére.
És akkor is "rángatja a gyereket" kénye-kedve szerint,illetve a megállapított időben.
És abba belegondoltál, hogy így a gyereknek börtönviselt apja lenne?!
Nem hiszem, hogy ez a megoldás.
Beperelném és sittre vágatnám!
A családban a nővérem épp ebben a cipőben jár, de még eddig ezt csak halogatja, de ami késik nem múlik. Neki két fia van.
tudod Ági az augusztusi tűzijáték jutott eszembe. ... ha nagy a szárazság, akkor előtte belocsolják a hegyet, h ne gyulladjon meg semmi, mert utólag nehéz a tüzet oltani.
vizsgáld meg Te, h miért éreznéd magad kínosan. (nincs miért. felnőtt vagy, de tévedhetsz és ezt a gyerek elfogadja). rendezd magadban, és ha nem is hozod szóba, de adj lehetőséget, h a fiad szóbahozza... egy ekkora gyereknél a csend nem biztos, h jó... bújjatok össze négyen, merjétek elmondani, h mi fáj. Ti (a családotok) összetartoztok, és ezt a fiad is érzi, tudja. ki előtt mondhatja el a fájdalmát, ha nem azok előtt, akiben bízhat?
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Mivel büntetnéd gyermeked ha megbukik?
- Ki mennyi fűtésszámlát fizet? Mivel fűt, mekkora területet és szigetelés van-e a lakáson/házon?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- 8 hónapja el van maradva a gyermektartás, bírósági tiltó végzésem van, ilyenkor mennyit vonhatnak a fizetésből?
- Hová fordulhatok, ha nem fizeti az apa a gyermektartást, mert börtönben van?